5 manieren om meer rust te krijgen 

Hi iedereen! Je herkent het vast wel, hét voornemen dat je het rustiger aan gaat doen. Zo rond de feestdagen en tijdens de vakanties worden dergelijke beloftes gemaakt. Maar komt er iets van terecht? Nou, wees eens eerlijk. Waarschijnlijk ben je na een week volledig opgenomen in het gehaaste, drukke bestaan waar wij Nederlanders steeds in meegezogen worden. Maar hoe behoud jij je rust als er allerlei deadlines in je nek hijgen, de bus of trein wéér vertraging heeft en je alles (hopelijk) op tijd af krijgt? Durf jij dan voor jezelf te kiezen? Want hé het is oké om een keer niet met de stroom mee te gaan. En hoe je zen blijft, ik deel een een aantal tips om meer rust te creëren . Omdat iedereen het verdiend om zich zo goed te voelen als op vakantie.

 

5 manieren om meer rust te krijgen

Omdat iedereen het verdiend zich zo goed te voelen als op vakantie

 

5 manieren om meer rust te krijgen

 

Het is oké om offline te leven

Het lijkt de laatste jaren wel alsof we 24/7 online moeten zijn. Het is ook ongekend via hoeveel kanalen wij jaloersmakende kiekjes van anderen te zien krijgen, omdat iemand altijd wel iets leukers aan het doen is. Zet daarom je Facebook meldingen eens uit en doe hetzelfde bij Twitter, Snapchat en Instagram. Zo hoef je niet als eerste op de hoogte te zijn van iemands fantastische maaltijd, perfecte fit Girl body of een vakantie. Geniet eens van het uitzicht in de trein, dat liken & reageren kan later wel, die foto’s lopen echt niet weg.

 

Durf vaker nee te zeggen

Hé het is oké om een keer niet af te spreken met een vriend of vriendin, je shop middag te verzetten of een keer geen extra dienst aan te nemen. Om in je ochtendjas met je dikke fluffy sokken aan (ook twee verschillende is geen issue) met je mascara op je wallen schaamteloos een pot Ben & Jerry’s leeg te eten terwijl je voor de 100e keer Dear John kijkt. Ieder mens heeft ME-time nodig, en wanneer je daar naar snakt maar je overvolle agenda laat het niet toe is het heel oké om een keer een nee te verkopen. Klinkt heel cliché, maar werken doet het zeker!

 

Moeders is zo gek nog niet

Dit is echt zo’n typisch advies wat van je moeder of grootmoeder had kunnen komen; chaos in je omgeving staat voor chaos in je hoofd. Wil je productiever worden en meer rust in je kop? Steek dan eerst je handen uit de mouwen, zet een muziekje op en ga aan het opruimen. Je zult zien dat je door het creëren van een rustige omgeving zelf ook meer rust zult ervaren. Wil jij je ook fijn voelen op je werkplek? Check dan mijn artikel eens wat ik vorige week plaatste; tips voor het creëren van een inspirerende werkplek. Iets met twee vliegen in één klap.

 

Keer te telefoon eens om

Kan jij je ook zo slecht concentreren wanneer er een berg werk op je ligt te wachten en je continu wordt afgeleid door je telefoon? Er staat altijd wel een ongelezen appje te wachten of, zoals ik al eerder zei, een Facebook melding of een nieuwe reactie op Twitter. Leuk allemaal, maar dit komt je productiviteit alles behalve ten goede. Zet je geluid eens uit, draai je telefoon eens om en viola, daar is het dan. Jij samen met je werk in een perfecte rustige werk omgeving! Pas op: werkt heel erg aanstekelijk want je gaat veel tijd over houden!

 

Laat je stress level dalen als een pro

Meer en beter slapen zorgt er voor dat je stress level daalt, net als het laten staan van de nodige suikers en pepmiddelen (no drugs, Redbull etc. only).  Neem vaker een lang warm bad (of douche voor de mensen die net als ik geen bad hebben) eet gezonder en bewuster. Zorg ervoor dat jij jezelf niet uit het oog verliest en jij je lichaam niet vervuilt. Een verkeerd voedingspatroon kan lichamelijk al veel onrust met zich meebrengen. Dit klinkt allemaal heel mindful, en dat is het ook. Zo herken je eerder de signalen dat je de controle gaat verliezen. Zo ben je uitgeruster, productiever en sterker. Rust in je lijf zorgt voor rust in je kop. En lukt iets niet? Ga er dan niet te lang aan zitten, een oplossing wordt nooit gevonden op het niveau dat het is ontstaan. Slaap er dus eens een nachtje over, ga de afwas doen (schijnt in het huishouden het beste te werken) of een stukje fietsen. Je zult zien dat de wereld er dan heel anders uit ziet.

 

Hoe zorg jij ervoor dat je rust behoud in je drukke schema?

 

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

7 Reacties

 1. 20 oktober 2015 / 22:29

  Fijn zo’n artikel! Ik probeer steeds vaker even een paar uur offline te zijn op een dag, maar dat is soms nog best lastig!

 2. 20 oktober 2015 / 12:11

  Mooie foto’s Linda en super handige tips. Als ik rust wil, sluit ik me af van de online wereld.

 3. 20 oktober 2015 / 10:58

  Wat een mooie foto! Ook zeker fijne tips, kan ik wel gebruiken met m’n tentamenstress, haha. xo

 4. 20 oktober 2015 / 09:08

  Wat geef je weer fijne en goede tips Linda, Vooral het af en toe wegleggen van mijn telefoon vind ik heerlijk, dat geeft bij mij zoveel rust. Daarnaast probeer ik altijd voldoende slaap te pakken en probeer ik ook zo gezond mogelijk te leven!

 5. 20 oktober 2015 / 06:42

  Allemaal hele goede tips. Ik gebruik mijn telefoon wel, maar ga lekker rondstruinen over Pinterest enzo.. vind ik heerlijk om te doen. Verder zet ik het liefste mijn pc/ laptop uit en ga ik films kijken en boeken lezen.. Of een flinke ronde lopen, ook lekker :-)!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Zo scoor je jou eerste designer tas voor minder goedkoper koop lifestyle by linda bag
Zo bespaar je flink wat geld op jou designer bag

Hi ladies! Het dragen van een designertas is een droom die voor velen meer op een ver-van-je-bed-show lijkt dan een...

Sluiten