Lifestyle Sunday | Home sweet home ♡


Zondag vertrokken wij begin van de middag, na een heerlijke laatste lunch in het paradijs naar de luchthaven van Krabi. Waar we onze bijna veel te zware koffers incheckte (beiden rond de 30 kilo, oops!) en waar onze lange reis begon. Het was namelijk zo dat wij ons na een vlucht van een uur, 8 uur bezig moesten houden op de luchthaven van Bangkok. Het afscheid viel ons wel zwaar, ik weet dat ik terug ga naar een land waar ik het lichamelijk veel zwaarder heb, waar mensen gestrest zijn, waar wij leven op de klok en een glimlach niet vanzelfsprekend is. Want de uitspraak dat Thailand het land van de glimlach is, maken zij helemaal waar. Ergens wilde ik graag nog een keer terug Bangkok in, maar na de aanslag van vorige week en de constante dreiging (opnieuw vinden van bommen) vonden wij het wel goed en besloten wij de duty free shops af te gaan op de luchthaven en sushi te eten. En shoppen kan daar goed, wat hebben ze daar prachtig grote en een ruim assortiment aan shops! Morgen zal er een shoplog online komen van de items die ik gekocht heb tijdens mijn reis.

Eenmaal terug in Nederland is het 10.10 in de ochtend, terwijl het Thaise tijd al in de middag is. Mijn biologische klok is weer aardig van slag, maar gelukkig heb ik deze vlucht wel een uurtje of 6 geslapen. Ik regelde op de luchthaven zonder bij te hoeven betalen stoelen met extra beenruimte en eindelijk kregen wij de zit ruimte waar wij zo naar verlangde de eerste vlucht. En daar ben je de 12 uur dat je in de lucht hangt echt ongelofelijk dankbaar voor. Naast mij zat een grote man die terwijl hij nog niet eens de 50 aan heeft getikt, de hele wereld al heeft gezien. Zulke mensen zijn een enorme inspiratie bron voor mij en doen mij verlangen naar een zelfde werk en vakantie ritme. Heerlijk als je voor je werk de mooiste delen van de wereld mag bezoeken en de helft van het jaar vrij te besteden hebt. Thuis valt er weer een koude deken over mij heen, letterlijk en figuurlijk. Het weer is koud, een lotgenoot (ook ME) komt te overlijden (euthanasie) en er gebeuren rare dingen om ons heen. Wij zijn letterlijk weer even met beiden benen op de grond gezet en wanneer ik de momenten kan pakken zit ik met mijn neus in de vakantie filmpjes en foto’s om even aan alles te ontsnappen. Mijn lichaam begint nu weer op te knappen en ik zit nu, weer vol energie. Dankbaar ben ik dat ik dit van vakantie mee heb kunnen nemen. Om dit vast te houden probeer ik zoveel mogelijk patronen vast te houden, zoals het eten van bepaalde voeding en voldoende (binnen mijn grenzen) te beweging. Zo zit ik eraan te denken om één keer per week te gaan zwemmen. Dit doet mij op vakantie zoveel goeds dat ik ook hier graag mijn spieren wat sterker houd zodat het makkelijker is voor mij om rechtop te zitten. Zijn er mensen met ME en of Fibromyalgie die hier ervaring mee hebben? Dan hoor ik het graag!


 

Hoe gaat het met jou?
Geniet van het zonnige weekend!

 

liefslinda2Bloglovin' button

Fijnproevers gezocht!

Lijkt het jou leuk om gratis één Alpro Sojadrink Mild te testen? Meld je dan aan via onderstaande advertentie!

101250001-ALPRO_Banner_970x250_V1

 


 

Delen:

11 Reacties

 1. 2 september 2015 / 11:35

  Wat fijn zeg om te horen dat je hebt genoten. Ik heb je natuurlijk gevolgd op Snapchat (waar ik echt van heb genoten) en via Instagram en kan niet anders zeggen dat het daar echt heel mooi is. Ik begrijp dan ook dat je echt dankbaar terug bent gekomen. Wel iets minder dat je lichaam weer zo reageert op het weer hier 🙁 En van die glimlach lijkt mij echt zo mooi als iedereen dat in Nederland ook deed, dan zou de wereld echt een stuk mooier zijn 😉 X

 2. Ellen
  31 augustus 2015 / 12:40

  Wat een mooie foto’s zeg!
  Fijn om te lezen dat je heel erg hebt genoten. Het lijkt mij best naar om te merken dat je lichaam er op achteruit gaat in Nederland. Zelf ken ik dat niet maar ik ben alleen nog maar in Katwijk op vakantie geweest sinds ik ziek ben 😉
  Het is mij ook weleens aangeraden om te gaan zwemmen in verband met de pijn. Ik ben geen waterrat dus ik ga regelmatig naar de Veluwse Bron en dat is echt een aanrader. Veel verschillende soorten sauna’s en zwembaden. De klankschalenmeditatie is echt favoriet bij mij. Via marktplaats kan je aan goedkopere kaartjes komen en dat is heel fijn met een klein budget. Ook leuk om samen met je vriend heen te gaan!

  • Linda
   Auteur
   31 augustus 2015 / 14:20

   Oh dat is wel apart om te lezen dat jij zo opknapt van een sauna, bij mij valt juist dat niet zo goed. Zeker de vochtige sauna’s niet en de overgangen van koud naar warm. Al zijn de zwembaden wel heer-lijk! <3 bedankt voor de tip!

   Ik ben nu voor het eerst gaan zwemmen en ben erg benieuwd hoe ik mij de komende dagen ga voelen, en kijken of ik misschien iets kan opbouwen of vasthouden? Dat zal al zo'n cadeau zijn 🙂

   • Ellen
    31 augustus 2015 / 14:53

    Mij ga je ook niet vinden in de vochtige sauna’s, vreselijk haha. Bij de Veluwse Bron zijn de overgangen van warm naar koud niet groot, of je moet een emmer koud water over je heen gooien. Ook daar ben ik geen fan van.
    Volgende week ga ik weer, een fijn vooruitzicht om even geen pijn te hebben ondanks dat het heel vermoeiend is.
    Hoe ging het zwemmen? Misschien handig om sportcompressiekousen te dragen? Heb je toch iets extra ondersteuning. Wel die zonder voeten bedoel ik. Ik heb altijd mijn neon groene aan, mijn vriendinnen zijn mij nooit lang kwijt ?

    • Linda
     Auteur
     31 augustus 2015 / 15:02

     Haha geweldig is at he! Ik heb ze in het knal roze, ook erg hip 😉

     Het fijne is dat ik sinds mijn vakantie geen compressiekousen en steunkousen meer draag, en in het water vind het zo fijn omdat de druk zo goed verdeeld word over je lichaam 🙂

     Wat een heerlijk vooruitzicht dat je er weer heen kunt, alleen al van het even geen pijn hebben kan je weer zo opleven en er weer even tegenaan! Fijn om te horen dat de overgangen daar goed te doen zijn en jij de grootste schommelingen ook probeer te vermijden 😀 Heel veel fun daar, heerlijk om weer even gewoon mens te zijn!

     • Ellen
      31 augustus 2015 / 20:19

      Wat fijn zeg dat je geen compressiekousen meer draagt!
      Het is soms alleen al zo vermoeiend om ze aan te doen.
      Komt het puur door de vakantie?

      Ik merk namelijk dat ik ze minder vaak hoef te dragen, een jaar terug moest ik ze nog aan doen tijdens het afwassen terwijl ik nu zonder kan.
      Het is bijna alsof het lichaam het wat gaat overnemen.
      Toch aparte hè hoe het werkt en vooral dat het werkt.

 3. 30 augustus 2015 / 18:45

  Heftig om zo weer terug te komen in Nederland, waarvan je weet dat het lichamelijk allemaal niet zo best is. Ik heb dat ook, ondanks dat ik niet chronisch ziek ben, dat ik eigenlijk er tegenop zie om vanuit mijn vakantieadres (vrijheid, blijheid, alles mag en niets moet) terug naar huis te gaan, ondanks dat ik het onwijs fijn heb in mijn huis. Zwemmen is heel fijn, goed plan!

 4. 30 augustus 2015 / 14:47

  Wat goed om te horen dat je een fijne vakantie hebt gehad! Wel minder aangenaam dat je bij thuiskomst slecht nieuws te horen krijgt. Hopelijk kan je extra positieve energie van vakantie je helpen om ermee om te gaan en te verwerken. En ik ben alvast benieuwd naar de shoplog!

 5. 30 augustus 2015 / 13:27

  Gelukkig heb je ontzettend genoten van je vakantie! Ik ook van je snapchats! Wel vervelend dat je bij thuiskomst gelijk geconfronteerd word met minder leuke dingen.

 6. 30 augustus 2015 / 06:35

  Zal inderdaad weer even wennen zijn hier. Vandaag gelukkig nog een beetje lekker weer ook hier. Tenminste, als die hoosbui zo vertrokken is. Ik heb zelf een andere aandoening, maar had daardoor veel pijn in mijn gewrichten. Zwemmen heeft me heel erg geholpen. Helaas kan ik het niet meer om andere redenen, maar zodra er een oplossing komt voor dat probleem lig ik weer in het water! Zeker als het straks wat kouder wordt. Hier in het zwembad is ook een kleine sauna, een bubbelbad en een verwarmd ondiep bad. Dus naast het baantjes trekken is het daarna nog even extra ontspannen. Ik zou het gewoon uitproberen. Denk dat het wel fijn voor je is.

  • Linda
   Auteur
   30 augustus 2015 / 11:53

   Dank je wel voor je eerlijke en uitgebreide verhaal. Hoop dat jij ook weer snel in het water kan en mag liggen! Zo fijn als het zo goed is voor je lichaam 🙂 Ik ben alleen bang voor de klap van het warme binnen zijn, en dan vervolgens naar buiten gaan. Maar hopelijk komt dat met warm aankleden en het haar droog houden vast wel goed 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
travel friday railay beach krabi ao nang thailand lifestyle by linda
Travel Friday | Een Holiday vlog Teaser van mijn reis naar Azië

Hi iedereen! Voorlopig zal de vrijdag omgedoopt worden tot Travel Friday (met de droom dat ik ooit genoeg materiaal heb...

Sluiten