10 Netflix series om te bingewatchen

10 Netflix series om te bingewatchen

Het is alweer even geleden dat ik een rijtje met favoriete Netflix series/documentaires met jullie heb gedeeld. Afgelopen winter heb ik mijn Netflix verslaving aardig op pijl kunnen houden en heb ik heel wat pareltjes van series gezien. Nu wij vanwege het Coronavirus veel meer tijd thuis doorbrengen, én oudere pagina’s met (nog steeds actuele) favorieten erg goed bekeken worden, lijkt een nieuwe reeks met maar liefst 10 Netflix series om te bingewatchen voor de hand liggend. Hier is hij dan!

 

 

– 10 Netflix series om te bingewatchen –

series die je in één dag uit wilt kijken

 

 

Netflix bingewatchen GomorraBron.

Gomorra

Een rauw-realistisch beeld van de maffiawereld in Napels. Zelden had een serie mij zo in zijn greep. Inmiddels staat alweer het vierde seizoen online van deze, altijd onverwachte en onvoorspelbare maffiawereld. Een rauwe weergave van interne macht strijden, de honger naar meer en de wil om een beter bestaan op te bouwen. Als je eenmaal aan deze serie begint wil je niet meer stoppen. Zo simpel is het. Ben je een liefhebber van misdaadseries? Lees dan niet teveel over de serie en druk op ‘play’.

De serie is sterk omdat de verhaallijn geloofwaardig is en gedetailleerd in beeld gebracht wordt. De personages worden mooi in kaart gebracht en de grimmige sfeer die in Napels hangt brengt je direct in de juiste sferen.

 

Netflix bingewatchen The SinnerBron.

The Sinner

Wie van verrassende en onvoorspelbare series houdt waarin je zelf continue op een dwaalspoor gezet wordt. Een serie waarbij je zelfs je eigen gedachten niet meer durft te geloven. En hou je daarnaast ook nog eens van het ijzersterke acteerwerk van Jessica Biel (jawel, de vrouw van Justin Timberlake)? Dan is The Sinner een must om te zien. Een serie die je letterlijk vanaf de eerste minuut in zijn greep heeft. Want je weet wat ze heeft gedaan. Maar niet waarom ze het heeft gedaan. Dat ontdekken is je tijd meer dan waard. Net als seizoen twee die onlangs toe is gevoegd. Zelfde concept, de misdaad is bekend, maar de grote vraag ‘waarom’ neemt je helemaal in zijn greep.

 

Netflix bingewatchen TrappedBron.

Trapped

Is het altijd al een droom van jou geweest om naar IJsland af te reizen? Alleen al voor de bijzondere taal en de prachtige natuurshots is deze serie een aanrader. Deze IJslandse serie is een fijne afwisseling van de geweldige series uit Noorwegen, Zweden en Denemarken die al aardig de beeldbuizen domineren. De serie speelt zich af in de afgelegen Oost-IJslandse kustplaats Seyðisfjörður, waar het weer al snel omslaat en mensen letterlijk vast komen te zitten in hun woonplaats. Wanneer er een lichaam opduikt krijgt de serie een spannende wending.

 

Netflix bingewatchen Black LakeBron.

Black Lake

Een van mijn meest recente ontdekkingen en bingewatch veroveringen is de Zweedse serie Black Lake. De serie heb ik even voor mij uitgeschoven omdat het format in eerste instantie vrij cliché klinkt. Een groepje jongeren gaat op reis en eenmaal aangekomen op het skieresort gebeuren er allemaal rare dingen. Mijn advies, kieper alle vooroordelen overboord en zet de serie aan. Het verhaal kort door de bocht; een ambitieuze jongeman wilt een skieresort overkopen wat al ruim 20 jaar leeg staat. Waarom het na de bouw nooit open is gegaan wordt langzaam aan pijnlijk duidelijk. Een bizar verleden ontrafeld zich. En weet je niet meer wat echt is en wat niet. Voor je het weet zit je aan de buis gekluisterd.

Seizoen 2 is onderlaatst ook aan Netflix toegevoegd en speelt zich af nog voor de vriendengroep de bergen in trekt. Zonder al te veel te ‘spoilen’ wil ik eraan toevoegen dat een groep voor behandelingen afreist naar een prachtig, afgelegen eiland in Zweden. Waar iedereen wel een onbezorgde vakantie zal willen hebben. Toch kent het eiland een duister verleden. En is het maar de vraag of het eiland vervloekt is of bepaalde families dit in stand houden.

 

Netflix bingewatchen The CrownBron.

The Crown

Zelden wordt er een serie gemaakt over iemand als diegene nog leeft. The Crown geeft je een fijne kijk binnen de vrijwel altijd gesloten deuren van Buckingham Palace. Ieder seizoen geeft Queen Elizabeth weer in een andere tijd van haar leven. We leren haar als jong meisje kennen, een vrij meisje wat veel eerder dan verwacht de last van ‘de kroon’ moet dragen. Door de serie heen zien we haar opgroeien, trouwen, kinderen krijgen, worstelen met crisissen in het land en crissisen binnenshuis. We zien haar gevecht om de monarchie te behouden zoals hij is, en de strijd met mensen die willen moderniseren aangaat. Want om te overleven moet het Britse Koningshuis met de tijd meegaan, zonder de etiketten en charmes van de monarchie te verliezen. En Queen Elizabeth zelf? Zij is de grootste fan van de serie.

 

Netflix bingewatchen The StrangerBron.

The Stranger

Als een vreemde in hun leven komt veranderd alles waarvan ze dachten dat het waarheid was. Ze ontrafeld geheimen waar niemand van af kan weten. En voor je het weet wantrouw je alles en iedereen om je heen. Op dat moment verdwijnt de vrouw van Adam Price en is niets meer hetzelfde. Deze Britse serie zit goed in elkaar, is mooi op beeld vastgelegd en na iedere aflevering ben je simpelweg hongerig naar meer. Want wie is deze vreemde vrouw die de boel opschudt en iedereen in twijfel achterlaat?

 

Netflix bingewatchen Johan FalkBron.

Johan Falk

Johan Falk is een Zweedse politie serie. In de serie wordt de rechercheur Johan Falk op de voet gevolg. Na een geslaagde carriere bij Europol in Den Haag wordt hij gevraagd om te komen werkend bij de Zweedse ‘GSI’. Een speciale unit die zich bezighoudt met zwarte criminaliteit. Zoals vele series heeft ook deze agent zo zijn eigen methodes wat de serie ook interessant maakt. Al snel komt hij in contact met een belangrijke informant, Frank Wagner. Die hem voorziet van informatie over vrouwenhandel, wapenhandel en afpersing. Serieuze zaken dus. Het bijzondere van deze serie is dat het gebaseerd is op een waar gebeurd verhaal, een ondergedoken informant die na jaren open kaart speelt en vertelt wat hem in al die jaren als informant is overkomen. Teveel zal ik niet ‘spoilen’, dit is een serie die het verdient om er blanco in te stappen.

 

Netflix bingewatchen MissingBron.

Missing (Saknad)

Missing is opnieuw, jawel, een Zweedse misdaadserie. Ik ben nu eenmaal dol op de kwalitatieve hoogstandjes die Lumìere levert. De serie neemt je mee naar het kleine plaatsje Bogesund wat midden in de Bijbelgordel light. Een dorp waar doorgaans weinig valt te beleven. Tot er een lichaam van een hele jonge vrouw gevonden wordt en blijkt dat het geloof een grote rol speelt in haar dood.

 

Netflix bingewatchen Top BoyBron.

Top Boy

Weet jij al dat de rapper Drake niet alleen goed is in het maken van muziek? Samen met Netflix brengt hij een rauw-realistische Britse cultserie naar jouw huiskamer. In Top Boy zie je de machtsstrijd tussen enkele jongeren die in een korte tijd heel veel geld willen verdienen. Maar de prijs die ze daarvoor betalen is groot.

Voor je aan de serie begint, en voor Drake meedacht met de serie was er Top Boy: Summertime. Hierin wordt de opkomst van Dushane en Sully uitgelicht. Twee jonge drugsdealers uit een sombere buitenwijk van Londen. Het grimmige verhaal laat zien hoe meeslepend het bestempelde lot van de tieners is. Van snel geld maken op de straathoeken tot ongekend veel geweld, misdaad en bedrog. Rauw, meeslepend en eerlijk, dat is Top Boy.

 

– Documentaires om te bingewatchen –

 

Netflix bingewatchen Trial of Gabriel FernandezBron.

The Trials of Gabriel Fernandez

Heb je even geen zin in een serie en ben je toe aan een documentaire, dan kan ik je het bizarre en uitermate trieste verhaal van Gabriel Fernandez aanraden. Maar let wel op, hier heb je een sterke maag voor nodig. Kindermishandeling, wat uiteindelijk lijdt tot de dood van Gabriel komen iedere aflevering weer aan bod.

Gabriel Fernandez is een slim en vrolijk mannetje wat kort na zijn geboorte al af wordt gestaan door zijn moeder. In de jaren die volgen wisselt hij enkele keren van huis en komt hij als 7-jarige toch weer onder de zorg te staan van zijn moeder. Samen met zijn broertjes en zusjes (allemaal van dezelfde vader) komen zij bij Pearl Fernandez (zijn moeder) en haar nieuwe vriend Isauro Aguirre te wonen. Waar hij maanden lang geslagen en mishandeld wordt, met de dood als gevolg. En dat allemaal omdat ze denken dat hij misschien wel homo is.

In de documentaire wordt het verhaal van Gabriel verteld en laten zij de strijd die in de rechtbank gestreden is zien. Omdat zijn verhaal simpelweg gehoord moet worden. Hoe konden namelijk de buren, familie leden en verschillende instanties die het gezin onder hun hoedde hadden, dit niet aan zien komen? De waarheid is schokkend. Zeker omdat het allemaal écht gebeurd is.

 

Overige tips:

Documentaires die minstens net zo bizar en interessant om te kijken zijn; Don’t F**k With Cats: Hunting an Internet Killer en Killer Inside : The mind of Aaron Hernandez.

 

 

Welke serie heb jij laatst gekeken?

 

 

Liefs Linda

 

 

Delen:

11 Reacties

 1. 28 oktober 2021 / 15:33

  Leuke tips! Er zitten een aantal series tussen die ik nog niet gekeken heb. Dit weekend maar eens beginnen met een nieuwe serie. Wij hebben thuis geen televisie, maar een beamer. Ideaal voor als je graag films en series kijkt.

  Met vriendelijke groet,

  Carla

 2. Marushi
  23 maart 2020 / 19:47

  Ik kijk heel veel Netflix maar ik heb al deze titels nog niet gezien. Bedankt voor de tip!

 3. 22 maart 2020 / 08:12

  Ik heb geen Netflix op het moment, maar zitten wel hele leuke tussen idd

 4. Amy de Keijzer - Büttner
  18 maart 2020 / 12:42

  Onlangs The trials of Gabriel Fernandez gekeken en net begonnen aan Glitch. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt naar Black lake.

 5. 17 maart 2020 / 12:25

  Dat is denk ik Better Call Saul. Het nieuwste seizoen, maar ik heb het nog niet helemaal af.

 6. Frederique
  16 maart 2020 / 22:41

  Ik heb van jouw lijst alleen the crowne gezien, genoeg te zien nog dus in deze tijden!

  • 17 maart 2020 / 20:41

   Handige tips! Ga ze zeker doorgeven aan mijn man.

   Ik vermaak me naast thuis onderwijs in de avonden prima met vooruit werken voor mijn blog en YouTube kanaal. Maar mijn man maak je wel blij met dit lijstje?

 7. 16 maart 2020 / 19:34

  Ik heb wel Netflix, maar maak er veel te weinig gebruik van. Heb al deze series nog niet gezien, heb nog wat in te halen zo te lezen.

 8. 16 maart 2020 / 14:15

  Ik heb alleen maar de bovenste twee gekeken en the sinner vond ik een beetje vaag en kwam ik niet echt lekker in. Wij zijn momenteel bezig met manifest en outlander.

 9. 16 maart 2020 / 10:07

  ik kijk nog steeds geen series! dus ook geen netflix, de rest wel en die vermaken zich er prima mee en hebben alles wel gezien nu

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
dingen die je kunt doen nu thuis zit vanwege het Coronavirus
40 dingen die je kunt doen nu je thuis zit vanwege het Coronavirus

Biesbosch, Dordrecht [dropcap]H[/dropcap]et kan je gewoon niet ontgaan zijn, het Coronavirus is in Nederland en verspreidt zich razendsnel. Om het...

Sluiten