Roadtripping door Australië | Update

In Australië zijn geeft mij het gevoel écht even weg te zijn van alles. Ik denk dat ik van alle landen hier toch echt het meest tot rust kom en dat is echt even genieten. Mooi weer, familie, een fantastische road trip, nieuwe plekken ontdekken en thuis komen tegelijkertijd. Het heeft vast ook alles het met tijdverschil met thuis te maken, los van de normale Nederlandse klok en deadlines. En vandaag is het tijd om even heerlijk bij te kletsen en jullie te vertellen hoe mijn afgelopen week was.

 

Roadtripping door Australië | Update 

 

Onze reis begon vorige week donderdag in Nederland, zaterdag de 12e landen wij al vroeg in de morgen op de luchthaven van Brisbane. Eindelijk mocht ik de stad waar ik al een aantal keer geweest ben om enkel en alleen over te stappen en te slapen verkennen. Wij hadden echt een prachtig nieuw en luxe appartement. Dit was ook heel erg lekker om de jetlag aan te vechten. Na 35 uur non stop reizen en weinig slaap was dit dan ook meer dan welkom. Natuurlijk ga ik jullie Brisbane laten zien zoals wij het beleefd hebben, maar dat bewaar ik nog even tot thuis. Na twee fijne dagen en nachten was het tijd om onze road trip eindelijk te beginnen. Onze huurauto, daar raakten wij al bekend mee en het was dus letterlijk en figuurlijk tijd om er op uit te gaan trekken. We reden naar de Gold Coast, hebben heerlijk vertoeft in Surfers Paradise en zijn daarna door gereden naar onze chalet in the middle of nowhere in Springbrook National Park. Hier was het een stuk cooler, dik begroeid, groen en adembenemend mooi. Hier hadden wij geen internet en hebben vooral van de prachtige natuur genoten. Hebben uren gewandeld, watervallen bekeken, in koude stromen van de waterval gezwommen, slangen gezien en genoten van de locale mensen met de mooiste verhalen. Iedereen is hier zo open en vriendelijk, en zeker als je op eigen tempo reist heb je veel de tijd om hier voor open te staan en mooie gesprekken aan te knopen.

Na twee nachten was het echt tijd om weer door te gaan. Rouwig waren wij daar niet helemaal om omdat niet alleen mijn nichtje die dag met ons zal gaan lunchen, maar zeker ook omdat de chalet de smerigste accommodatie ooit was die ik ooit heb gezien. Als kind heb ik veel zomers in een chalet doorgebracht, dus ik dacht wel wat gewend te zijn. Maar zelfs koken durfden wij er niet. We hebben een nieuwe pan gekocht en pizza’s gegeten uit te oven, een geurkaars gekocht voor de lucht en dat was serieus het the best idea ever. Misschien vraag jij je wel af waarom wij in dit stinkende hutje dat nooit wilde opdrogen zijn gebleven? Op zulke plekken heb je serieus de meeste lol. De tranen biggelde over mijn wangen als er weer iets stoms gezegd werd of gebeurde. En vooral de eigenaar was een creep waar wij zo een eigen horror film mee op konden nemen.

Die laatste ochtend zaten wij om half 6 al recht op in bed, hebben alles met een nood gang ingepakt en zijn met slippende banden weggeschoten daar. Op naar de Sunshine Coast waar mijn oudste nichtje is gaan wonen. Wat was het heerlijk om haar weer te zien! Ze heeft nu haar rijbewijs en heeft ons de kust laten zien, hebben heerlijk geluncht in Mooloolaba en hebben een heerlijke tijd gehad. Om 14:00 uur was het echt tijd om onze road trip weer op te pakken, die dag stond er na de 170 km die wij al hadden gereden nog zo’n 900 km op de planning. Die hebben wij niet helemaal gered en hebben overnacht in een cute ass motel in Rockhampton. Je raad het misschien wel, ook die ochtend zaten wij al vroeg rechtop in bed, zo dicht bij je familie zijn gaat toch wel kriebelen. We hebben ingepakt, de lekkerste granola ever gegeten in een koffie tentje en zijn toen al snel weer gaan rijden.

Hoe verder je naar het noorden rijd, hoe meer het landschap veranderd. Alles wordt tropischer, warmer, droger en hebben ook veel bosbranden gezien. Gelukkig zijn het aangestoken branden die stroken maken zodat bij échte branden de mensen die langs de bergen leven niet om het leven komen in the fire. Nu zijn we 4 dagen bij familie, genieten van de eindeloze uitzichten, het zwembad, het eten, elkaars gezelschap, de stranden, de leuke winkels en het prachtige gastenverblijf. Ik zal hier echt zo gaan wonen. No joke.

Ik ben iedere dag aan het vloggen en mooie sfeer beelden aan het maken. De planning was om iedere zondag een vlog te uploaden, daar heb ik ook alles op voorbereid, alleen de Wifi hier gooit roet in het eten. Dan is er nog de optie om in een internet café te gaan zitten. Maar aangezien het geen werk vakantie is heb ik ervoor gekozen om dat dus niet te gaan doen, hier te gaan genieten en dan de week na ik thuis ben gekomen (mits de jetlag het toelaat) iedere dag een weekvlog te uploaden. Is dat een goede deal? I hope so. 

 

See you next week!

liefslinda2Bloglovin-button

Delen:

5 Reacties

 1. 20 december 2015 / 16:04

  Wat fijn dat jullie het zo naar je zin hebben. Ziet er allemaal geweldig uit

 2. 20 december 2015 / 13:38

  Wauw, stiekem ben ik wel een beetje jaloers op jouw trip door Australië. Zo gaaf dat jullie deze trip maken!

  Dapper dat jullie in dat vieze chaletje zijn gebleven. Mijn vriend zou zich gelijk weer omdraaien. :’) Geniet er nog fijn van! Ik kijk uit naar de vlogs na jullie reis. 🙂

 3. 20 december 2015 / 10:56

  Ik ben ontzettend jaloers, maar ik gun het je natuurlijk van harte. Ik heb ook zoveel zin om er tussen uit te gaan… Ik wens je nog heel veel plezier en geef je groot gelijk dat je er geen werk vakantie van maakt!

 4. 20 december 2015 / 10:15

  Superleuk! Ik wil echt graag eens naar Australië!

 5. 20 december 2015 / 08:08

  Wat fijn dat jullie het zo goed naar je zin hebben. Je hebt groot gelijk dat je niet in een internetcafé gaat zitten. Geniet nog lekker van jullie vakantie. De video’s zien we wel als jullie terug zijn :-)!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
meest vrouwelijke parfums parfum
Mijn meest vrouwelijke parfums | cadeau tips voor haar

Als er iets persoonlijk is, dan is het wel een parfum. Naast dat het één van de meeste gewilde cadeaus...

Sluiten