Mijn doelen voor de aankomende herfst

Het prachtige nazomer weer zorgt voor een heerlijk vakantie gevoel. Zeker omdat ik veel tijd buiten door heb kunnen brengen omdat mijn site er zowel vóór als achter de schermen uit heeft gelegen. Offline heb ik daar behoorlijk wat vruchten van kunnen plukken. Al die vrije tijd en fijne uitjes hebben mij weer voorzien van aardig wat nieuwe ideeën, dromen en doelen. Het is daarom hoog tijd om ze eens op een rijtje te gaan zetten. Mijn doelen voor de aankomenden herfst!

P.s. Als het aan mij ligt mag het de hele herfst zelfs mooi en warm weer blijven. 

 

Mijn doelen voor de aankomende herfst

 

doelen lifestyle by lindadoelen lifestyle by linda

 

Cruelty free

Ik val maar meteen met de deur in huis. Lifestylebylinda.nl wordt Cruelty Free. Al vanaf dat ik mijn dagen in de luier doorbracht ben ik een groot liefhebber van dieren. Ben ik als jong meisje (basisschool) al eens gestopt met het eten van vlees. En was ik voor ik begon met bloggen ervan overtuigd dat alle cosmetica en verzorgingsproducten in Nederland dierproefvrij was. Little did i know.. dat veel bedrijven winst maken belangrijker vinden dan het welzijn van dieren.

Lifestylebylinda.nl is de laatste tijd al meer de kant op gegaan van dierproefvrije cosmetica. Maar veel merken kon ik nog niet loslaten. Noem het een bewustwordingsproces. Maar na het zien van een filmpje hoe dierproeven eraan toe gaan, en hoe vergevingsgezind de honden zijn die gebruikt worden (dit filmpje ging over proeven op honden, op andere dieren wordt natuurlijk ook getest), ik trok het simpelweg niet meer. En hier wil ik dan ook een streep trekken.

Er komen nog een aantal reviews aan van producten, waarvan de merken claimen dierproefvrij te zijn (maar dit blijkt niet zo te zijn als je de lijst van Naoki ernaast houdt) of van (plantaardige) merken die in China verkopen (China heeft het uitvoeren van dierproeven via de wet verplicht). Simpelweg omdat ik deze producten al in huis heb. Maar vanaf nu zal er niets meer binnen komen wat getest is op dieren. En dat voelt goed. Zeker omdat ik als blogger zo de wereld nog een stukje bewuster en mooier hoop te maken.

 

doelen lifestyle by linda

 

Een nieuw project

Offline loop ik al een hele tijd met een idee. En daar ben ik goed in. Met ideeën blijven lopen en ze niet uitvoeren omdat ik altijd wel een reden kan bedenken om het slechts een droom te laten zijn. Stom natuurlijk. Je moet je eigen geluk creëren. En daar ben ik enorm hard mee bezig. Wat dat betreft kwam de crash van de site op een goed moment.

Ik trok mijn stoute schoenen aan. Legde mijn idee voor bij verschillende mensen. En heb de kans daarna met beide handen aangepakt. Wat het is? Dat blijft nog even een verrassing. Ik kan wel vertellen dat ik nog niet eerder iets ben gestart (spoiler!) wat zó goed bij mij past. En ik wil jullie bij deze beloven, dat jullie als eerste op de hoogte zullen zijn als het moment daar is!

 

doelen lifestyle by linda

 

Sparen

Yes, sparen. Ik vind het heerlijk om nieuwe spullen voor in huis te kopen, en ook met de aankomende herfst vul ik mijn kast het liefst met nieuwe truien en bewuste mode. Een nieuwe garderobe voelt als een fijn begin van een seizoen. Er is alleen één maar. Geld kan je maar één keer uitgeven. En als ik moet kiezen tussen een nieuwe iPhone 7plus, een complete nieuwe garderobe óf deze winter een aantal weken door te brengen onder de zon? Wie mij een beetje kent weet kan denk ik wel raden waar ik voor heb gekozen.

 

Een fantastische nieuwe reis

Er staat namelijk weer een fantastische nieuwe reis op de planning! En alhoewel mijn doelen voor de herfst op heb gesteld, lopen ze daarna natuurlijk ook nog door. En ga ik in januari (en ik snoep een beetje van februari mee) van de Thaise zon genieten. Hoe lekker is dat? En hier moet natuurlijk goed voor gespaard worden. Maar dat is geen probleem. Er is namelijk niets wat mij rijker maakt dan een prachtige reis. En eerlijk? Ik kan nu al niet wachten!

 

doelen lifestyle by linda

 

 Bewuster kopen en Slow & Fair Fashion

Het bewuster inkopen doen gaat mij de laatste tijd heel goed af. Zowel in de supermarkt, kledingwinkels, drogisterijen en alle overige winkels voel ik de drang om steeds maar te kopen afnemen. Heb ik het echt nodig? Is het op dieren getest? Onder welke omstandigheden is het gemaakt? Gaat het lang mee? En is het een impuls aankoop? Al deze vragen gaan als een automatisch trein wagonnetje door mij hoofd. En dat zorgt ervoor dat de vinger lekker op de knip blijft (heerlijk met een opkomende reis op de planning).

Wanneer ik iets koop voelt het extra goed. Ik weet dat ik er lang plezier van ga hebben omdat het écht iets is wat ik goed kan gebruiken of simpelweg heel graag wil hebben.

Ook wil ik langzaam aan steeds meer Fair Fashion aan mijn garderobe toevoegen. Omdat deze kledingstukken meer kosten dan de reguliere Fast Fashion merken (waar ik overigens nog steeds aanvragen voor samenwerkingen van krijg, en ik ze stuk voor stuk afwijs) is het soms een aardige investering voor iemand die geen bakken met geld verdiend. Maar hee, het begin is er, en het begint steeds meer vorm te krijgen. De rest heeft gewoon even wat tijd nodig.

 

Heb jij jezelf doelen gesteld voor de aankomende herfst?

 

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

10 Reacties

 1. 16 september 2016 / 23:35

  Wat een goede doelen zeg! Ik ben heel benieuwd naar je project, hou me op de hoogte hihi. En dát fair fashion, het werkt bij mij nog steeds zo goed. Laatst voor het eerst sinds tijden weer eens wat nieuwe items gekocht, maar wel heerlijk fair! <3

 2. Jet
  15 september 2016 / 14:03

  Hoop dat veel mensen dit gaan lezen en na streven .
  Dierproefvrij.
  Goed bezig xxx

 3. 15 september 2016 / 10:03

  Wat goed, Linda! Het breek mijn hart al om te leren over het filmpje dat je hebt gezien. Laat staan om het te zien. Bah! Maar welkom bij de team van proefdiervrije bloggers!! Daar kan de wereld niet genoeg van hebben!! Let’s take over the world!

  • Linda
   Auteur
   15 september 2016 / 12:56

   Yes daar ben ik het zó met je eens! Ik ben er echt van overtuigd dat er meer mensen zullen volgen, en merken dat ook op gaan pakken. Dat kan niet anders <3

 4. 15 september 2016 / 08:59

  Waaah zo leuk dat he Thailand in het vooruitzien hebt staan! Waar ga je precies naar toe? 🙂 Ben benieuwd naar dat project wat zo goed bij jou past, hihi. Tof ook van je dat je steeds bewuster gaat leven! Ben ik ook aan het doen en dat voelt goed! 🙂

 5. 15 september 2016 / 08:59

  Waaah zo leuk dat he Thailand in het vooruitzien hebt staan! Waar ga je precies naar toe? 🙂 Ben benieuwd naar dat project wat zo goed bij jou past, hihi. Tof ook van je dat je steeds bewuster gaat leven! Ben ik ook aan het doen en dat voelt goed. 🙂

 6. 15 september 2016 / 08:48

  Jaaaaaa dierproefvrij! Ik wist dat het zou gebeuren bij jou hihi 🙂 En ik ben ZO benieuwd naar je project !

  • 15 september 2016 / 12:38

   Ik zat er al zo dichtbij, en bijna al mijn favoriete merken zijn dierproefvrij, ineens was de stap zó enorm logisch en klein! Ik voel mij ook zoveel beter hihi 🙂 Ben blij dat ik ben aangesloten bij de club 🙂

 7. 15 september 2016 / 07:42

  Wat een goede doelen! En die reis is altijd leuk! Ik ben heel nieuwsgierig wat het geheime project is.

 8. 15 september 2016 / 07:22

  Ahhhh wat fijn dat je weer een mooie reis hebt geboekt! Ik kan niet wachten om in juli naar Thailand toe te gaan :-)! Ik ben erg benieuwd naar je project!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
indian summer OOTD fashion bohemian boho
Hello september, hello Indian Summer ☀

Hi iedereen! Het is even stil geweest op en rondom Lifestylebylinda.nl. Mijn blog schema beloofde ik na mijn terugkomst uit...

Sluiten