I Love Griekenland omdat…

Griekenland is het land van de wuivende palmbomen, azuurblauwe zeeën, olijfbomen, heerlijke gerechten en de pittoreske witte huisjes. Het is namelijk zoveel meer dan een feest vakantie met volle zandstranden en all-inclusive resorts. Hier ervaar je rust en cultuur op een manier die naar meer smaakt. Ontdek de vrijheid van een huurauto, laat je verrassen door heerlijke Griekse hapjes, drankjes en de gastvrijheid van het Griekse volk. Op slechts een steenworp afstand van Nederland vind je een compleet andere wereld, waar ik jullie met oog op de zomervakantie heel graag even mee naartoe neem. Dompel je onder in de Griekse schoonheid met mijn persoonlijke hoogtepunten en tips.

 

Griekenland

 

Griekenland, het land wat een heerlijk warm Mediterraan klimaat heeft, waar je lang en laat tafelt, je op veel plekken je toiletpapier in een emmertje stopt en je in je appartement zomaar zonder stromend water kan komen te zitten. 

 

I love Griekenland lifestyle by lindaI love Griekenland lifestyle by linda

 

Mijn eerste herinneringen aan Griekenland

Mijn aller eerste kennis making met Griekenland had ik al op jonge leeftijd. Samen met mijn ouders en twee jongere broertjes vertrokken wij voor een goede week, buiten het vakantie seizoen om, naar Rethymnon op Kreta. Ik heb het van mijn ouders geleerd om oog te hebben voor de natuur. En hier genoten wij dan ook van mooie wandelingen, klommen wij over rotsen richting het strand en keken wij vooral onze ogen uit naar de berggeiten die je ook regelmatig in een boom tegen komt. Ik denk dat niemand zijn eerste kennismaking met Griekenland vergeet. De spannende momenten in de bus wanneer je over slingerende weggetjes rijd waar geen vangrails in de bochten staan, het gooien van servies op een Griekse avond in de bergen en vooral de oude mensen zijn mij bijgebleven. En mijn vader die in de bus door de microfoon Nederlandse kinderliedjes begon te zingen terwijl verder niemand Nederlands sprak.. Yes, dat is mijn familie.

 

Het was dan ook een hele logische keus om later nog eens terug naar Kreta te gaan. Om herinneringen op te halen en het landschap voor een tweede keer te ontdekken. Dit keer met Thomas. Maar ook Zakynthos en Kefalonia heb ik in de tussentijd bezocht met mijn ouders. Alle drie de eilanden zijn divers, en vandaag wil ik dan ook graag mijn liefde voor Griekenland met jou delen.

 

I love Griekenland lifestyle by lindaKreta – Rethymnon – 1996

 

I Love Griekenland omdat..

 

I love Griekenland lifestyle by linda

 

Je niet ver hoeft te reizen om er even helemaal tussenuit te zijn

Griekenland is een hele nieuwe wereld en tegelijkertijd zó dichtbij huis. Als je vanaf Amsterdam vertrekt ben je in zo’n 3.15 uur al in Athene en 3.50 uur op het eiland Rhodos. Maar ook vanaf Rotterdam en Eindhoven gaan er in de vakantie periode regelmatig vluchten en hoef jij, als je niet in de buurt van Amsterdam woont, een hele trip naar Schiphol te maken. Dat is nog eens een relaxt begin van je vakantie.

 

I love Griekenland lifestyle by linda

 

Je kunt er kunt genieten van de meest uiteenlopende landschappen

Van archeologische vindplaatsen, tot oude ruïnes, pittoreske dorpjes en straatjes, Griekenland is heel divers en ieder eiland is weer uniek. Zo heb je het vulkanische Santorini met haar wonderschone witte huisjes en romantische zonsondergangen. De prachtige wijngaarden, droge én toch groene vlaktes, olijfbomen, berglandschappen en witte molens op Kreta. Zakynthos met zijn welbekende shipwreck, blauwe wateren en witte krijtrotsen die sierlijk boven de waterlijn uit steken. Je ziet het, Griekenland is zoveel meer dan de ruïnes van Athene en de party beelden van het veelal door Britten bezochte Malia en door feestende Nederlandsers bezochte Chersonissos (Kreta).

 

Tip: Is het overdag te warm om lange wandelingen te maken? Leg dan eens contact met een local om de omgeving bijvoorbeeld ter paard te verkennen.

 

I love Griekenland lifestyle by lindaI love Griekenland lifestyle by lindaI love Griekenland lifestyle by lindaI love Griekenland lifestyle by linda

 

 

 

I love Griekenland lifestyle by linda

 

Griekenland prachtige stranden en kustlijnen heeft

Griekenland heeft veel meer te bieden dan een zon, zee, strand vakantie. Maar die prachtige kusten, daar kun je simpelweg niet omheen. De kustlijnen zijn prachtig en ik ben verliefd op de witte krijtrotsen waardoor het water nóg blauwer wordt. En zo vind je op diverse eilanden zeeschildpadden, prachtige grotten maar ook ondergrondse meren. En de bijtvisjes, deze zal ik ook nooit meer vergeten.

 

I love Griekenland lifestyle by linda

I love Griekenland lifestyle by lindaI love Griekenland lifestyle by linda

I love Griekenland lifestyle by linda

 

I love Griekenland lifestyle by linda

 

Je de pittoreske dorpjes en huisjes met eigen ogen gezien moet hebben

Smalle straatjes, gekleurde huisjes, gevels versierd met de mooiste planten en bloemen, prachtige oude houten deuren, de geur van eten die door sommige keuken raampjes komt en schattige kleine versierde balkonnetjes. Deze dingen geven Griekenland niet alleen een gezicht maar ook het karakter waar je zo makkelijk verliefd op wordt. Net als de Griekse oude vrouwtjes. Ik denk dat het een familie ding is, maar wij zijn nou eenmaal dol op deze oude Griekse vrouwtjes.

 

I love Griekenland lifestyle by lindaI love Griekenland lifestyle by lindaI love Griekenland lifestyle by lindaI love Griekenland lifestyle by linda

 

 

 

I love Griekenland lifestyle by linda

 

De Griekse keuken heerlijk en veelzijdig is

Ook de Griekse keuken is er een om verliefd op te worden. Zo vind je veel vlees en vis gerechten, heerlijke Griekse salades, veel verschillende soorten olijven, wijnen en natuurlijk de feta. Tzatziki, toast je voor het eten met Ouzo of eigen gebrouwen Raki. Kan ik mijn buik rond eten met Spanakopitaki (bladerdeeg met spinazie en of feta), fruit en natuurlijk de heerlijke baklava en Griekse yoghurt met honing. De restaurantjes kunnen karig aangekleed zijn met slechts wat plastic stoeltjes en een paar planten, maar zit het vol? Schuif dan zeker aan. Want als het ergens druk is weet je dat het eten goed is.

 

Tip: Wil je de Griekse keuken uitproberen maar kun je niet kiezen? Geef dan door dat je graag Meze wilt bestellen. Dit houd in dat je allerlei (locale) verschillende gerechtjes en salades in kleine porties op tafel krijgt.

 

I love Griekenland lifestyle by linda

 

I love Griekenland lifestyle by linda

 

Ben je op Kreta verliefd geworden op één van de schattige zwerfdieren? En geloof mij, die vind je er genoeg. Dan kun je zelfs een regeling treffen om het schatje mee naar huis te nemen. Tegen een vergoeding natuurlijk en met de nodige papieren, maar zo kun je jouw vakantie vriendje een tweede leven geven.

 

I love Griekenland lifestyle by linda

 

Je de eilanden prima kunt verkennen met een  huurauto

Als je in Griekenland bent of één van de prachtige eilanden bezoekt doe je er goed aan om voor één of meerdere dagen eens een scooter, quad of een auto te huren. Neem een kaart mee (TomTom is natuurlijk veel minder leuk én avontuurlijk) en laat je verrassen door het landschap waar je bent. Natuurlijk zie je ook wel wat van de omgeving wanneer je een tour boekt en met de bus van a. naar b. rijdt, maar het is nóg leuker om te stoppen bij mooie plekjes wanneer je de omgeving even goed in je op wilt nemen. Ga zeker eens opzoek naar een leuk restaurantje buiten de stad waar je verblijft, verken de omgeving en rij eens een stuk van de snelweg uit om meer van het land te zien. Deze spontane trips en stops lijken heel simpel om te maken, maar blijken al snel fijne hoogtepunten te zijn van je reis.

 

I love Griekenland lifestyle by lindaI love Griekenland lifestyle by linda

I love Griekenland lifestyle by lindaI love Griekenland lifestyle by linda

 

Je er prima kunt eilandhoppen

Je hoeft niet perse een eiland hop vakantie te boeken wanneer je tijdens je vakantie meer dan één eiland wilt zien. Zo zijn er meerdere eilanden die relatief dicht bij elkaar liggen en je dus gemakkelijk voor een dag kunt plannen. Of je nu wilt shoppen, op een ander strand wilt liggen of een complete eiland tour wilt doen met alle highlights, alles is mogelijk. Zo kun je namelijk te voet, met de auto (let er wel op dat dit kan bij het autoverhuurbedrijf) of met een busje (geboekte tour) een veerboot op gaan om zo te genieten van de mooie kustlijnen, open wateren én natuurlijk je gezelschap.

 

Een paar jaar geleden hebben wij vanaf Zakynthos een overtocht geboekt naar Kefalonia met een veerboot met gids. Het nadeel hiervan is dat je gebonden bent aan een groep mensen, vertrektijden en een strak schema. Het voordeel daarvan is wel dat je in één dag de hoogtepunten van een ander eiland ziet. Eerlijk? Ondanks het strakke schema waar ik aardig allergisch voor ben had ik het voor geen goud willen missen. We hebben echt prachtige dingen gezien.

 

I love Griekenland lifestyle by lindaI love Griekenland lifestyle by linda

 

 

 

I love Griekenland lifestyle by linda

 

Ik had mij voorgenomen om even op zoek te gaan naar een paar mooie foto’s die wij gemaakt hebben tijdens de Griekse vakanties. Voor ik het wist was ik alweer een paar uur verder en heb ik bijna alle foto’s bekeken, oude fotoboeken uit de kast gehaald en veel herinneringen opgehaald. Sommige mensen begrijpen niet dat ik van reizen houd en vinden het soms maar weggegooid geld. Wat ik mij steeds weer realiseer is dat deze foto’s en herinneringen voor het leven zijn en ik niet kan wachten om nieuwe herinneringen te gaan maken.

 

Wat is jouw eerste Griekse herinnering?
Of waar zal jij herinneringen willen maken?

 

Bloglovin' buttonliefslinda2

Delen:

17 Reacties

 1. 20 juni 2016 / 21:03

  Ik heb jaaaaaren geleden Rhodos bezocht. Ik kom graag eens terug in Griekenland om er nog zoveel meer moois te ontdekken. Eilandhoppen lijkt me er echt onwijs gaaf!

 2. 20 juni 2016 / 19:12

  Ik ga van de zomer voor het eerst naar Griekenland, maar als ik de foto’s zo zie vrees ik dat ook ik mijn hart ga verliezen daar.

 3. 16 juni 2016 / 20:20

  Wat een heerlijk artikel!! Prachtige foto’s ook! Ik ben “pas” 2 keer op Griekse bodem geweest, 1 keer Kos en 1 keer Zakynthos. Vooral Zakynthos vond ik erg mooi, smaakt zeker naar meer! 😉

 4. 16 juni 2016 / 15:34

  Prachtige foto’s! Ik ben ook dol op Griekenland, de mensen, het eten, het klimaat.. Oh ik wil er weer naar toe nu 🙂

 5. 16 juni 2016 / 11:52

  Oh geweldige post dit! Griekenland is gewoon een pareltje. Mijn eerste Griekenland ervaring was naar Kefalonia. Wat was dit toch een fantastische vakantie op dit prachtige eiland! Denk er nog steeds met een mega glimlach aan terug. Wat je zegt, het heerlijke eten, de afwisselende natuur, de veel te mooie straatjes, het blauwe water, mooie stranden… En dat op een paar uur vliegen! Ben nu 3x in Griekenland geweest en zou zo weer gaan. 🙂

 6. 16 juni 2016 / 11:10

  Ah, wat een heerlijke post! Ik waande me even helemaal in Greeece. Ik zou heel graag eens naar die eilanden willen. En liefde voor die zwerfkatten! Zo lief.

 7. 16 juni 2016 / 10:24

  Mooie foto’s, als ik ze zie wil ik meteen weer die kant op. Zo snel mogelijk graag. 🙂

 8. 15 juni 2016 / 22:39

  Ohh houd op hoor, prachtig en heerlijk daar, ik wil meteen een ticket boeken. Wat jij hebt met Griekenland heb ik meer met Spanje.

 9. 15 juni 2016 / 20:46

  Wat een heerlijek post en foto’s! Ik houd ook enorm van Griekenland. Mijn fijnste herinnering is mijn solo backpackreis van 3 weken door het noorden van het land. Prachtig! Vooral Meteora, Pilion en Skopelos hebben mijn hart gestolen. Vooral Skopelos! Als je de film Mamma Mia leuk vindt moet je daar zeker eens heen gaan 🙂

  • Linda
   Auteur
   15 juni 2016 / 20:35

   Dat zal écht een kers op de taart zijn! <3

 10. 15 juni 2016 / 16:48

  Mooie foto’s, heb ontzettend zin in vakantie nu haha

 11. 15 juni 2016 / 12:13

  Wat een mooie foto’s! Ik wil ook graag nog een keertje naar Griekenland in een zomervakantie, naar Kos of iets in de buurt.

  • Linda
   Auteur
   15 juni 2016 / 12:21

   Kos staat ook zeker nog op mijn travel wishlist, zo leuk dat je de vakantie dan kunt combineren met een trip naar Turkije 🙂

 12. Jet
  15 juni 2016 / 12:08

  Het kan toch niet anders dan dat je verliefd ben op Griekenland.
  Na het lezen van jou verslag .
  Krijg ik de nijging om meteen te boeken .

 13. 15 juni 2016 / 10:43

  Jeej nu lukt het wel! Wat een heerlijke foto’s, ik heb nu extra veel behoefte om op vakantie te gaan. Ik ben toen ik heel jong was wel naar Griekenland geweest, maar dat weet ik helaas niet meer. Mijn opa was er dol op (hij is in maart overleden) en ik heb hem beloofd dat ik zo snel mogelijk naar Griekenland zal gaan!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Raw Organic Food Cracker avocado vegan recept lifestyle by linda
Avocado & mozzarella cracker | Rawfood

Wanneer je volledig óf net als mij, steeds vaker plantaardig eet kom je als je gaat experimenteren al snel bij...

Sluiten