Frisse groene smoothie als lunch

Een drukke levensstijl mag geen excuus meer zijn om ongezond te leven. Wanneer ik iemand veelal ongezond zie eten, omdat diegene nogal van de ‘makkelijke hap’ is of kinderen liever snoep geeft ‘omdat fruit zoveel werk is’ wil ik heel graag laten zien dat gezond eten écht niet meer werk hoeft te zijn. Vooral het maken en drinken van smoothies heeft mijn kijk op eten veranderd. Ik heb gemerkt dat wanneer jij de nodige voedingsstoffen, mineralen en vitamines tot je neemt je lichaam niet alleen beter presteert en aanvoelt, maar jij ook langer verzadigd bent. Wanneer je niet alleen eet wat je lekker vindt, maar vooral bewuster eet, merk je dat dit iets doet met je lichaam. Vandaag deel ik daarom een lunch recept van een frisse groene smoothie met een beetje fruit.

 

Frisse groene smoothie

 

Groene smoothie recept

 

Langer verzadigd zijn en meer uit je dag halen door je lunch plantaardig te maken, hoe werkt dat?

Als voorbeeld; je eet tussen de middag 2 boterhammen met pindakaas en een broodje met ham. Je zit vast vol, maar je zult merken dat er van de pindakaas (hallo suikers) een korte oppepper komt gevolgd door een dip en je zult al snel weer trek krijgen in iets anders. En juist omdat het middag is ben je snel geneigd om te gaan snacken. Ik merk dat wanneer ik 1 of 2 groene smoothies (grotendeels groente, beetje fruit) een betere verdeling van mijn energie heb en ik geen neiging heb om te gaan snacken. Je beleving van eten veranderd, dat klopt want je eet niet meer van een bord, maar je zult merken dat je lichaam nu wél binnenkrijgt wat het nodig heeft om goed te kunnen functioneren. En is dat niet wat wij allemaal willen?

 

Groene smoothie recept

 

Het recept wat ik hier laat zien is genoeg voor 1 liter groene smoothie, wat dus een prima recept is voor 2 personen, of voor mensen die er net als mij van houden om in de middag 2 smoothies te nemen.

Benodigdheden voor een frisse groene smoothie

1 → Granny Smith appel
1 → pers sinaasappel
1 → komkommer
1 → groene paprika
2 → handjes peultjes
6 → snack worteltjes ( of 3 normale)
6 → snacktomaatjes
1 → streng bleekselderij

 

Om het geheel plantaardig te houden voeg ik er geen melk of yoghurt aan toe. Je kunt ervoor kiezen om wat soyamelk of water eraan toe te voegen wanneer je het niet vloeibaar genoeg vind, of voeg er simpelweg een extra sinaasappel toe. Alleen de sinaasappel ontdoe ik van de schil, de rest gaat in stukjes én met schil (de appel natuurlijk zonder klokhuis) de blender in. Even goed laten mixen, de smoothie laten koelen in de koelkast, et voilà, je kan je lunch serveren!

 

Zo kun je jouw smoothie dus prima mee naar het werk nemen en in de ochtend, of de avond ervoor te maken. Maar ook wanneer ik een dag vol afspraken heb neem ik graag 2 smoothies mee om het meeste uit mijn dag te halen en geen vervelende energie dips te krijgen. En wil je gaan beginnen aan het nemen van smoothies? Begin dan met een grotere portie fruit om het geheel wat zoeter te maken en laat langzaam aan wat weg zodat jouw smaak hieraan went en je smoothie steeds groener wordt.

 

Heb jij al weleens plantaardig geluncht?

 

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

18 Reacties

 1. 17 mei 2016 / 19:59

  Dit artikel is even een reminder dat ik weer gezonder moet gaan eten! En vaker smoothies moet gaan maken…

 2. 17 mei 2016 / 18:45

  Moet eerlijk zeggen dat wat in het potje zit er niet meteen heerlijk uitziet maar het klinkt best lekker, en het is ook nog eens super gezond 😀

  • Linda
   Auteur
   18 mei 2016 / 18:45

   Het is geen lust voor het oog hé haha maar als je alle mooi gekleurde groente op een rijtje legt en schoonmaakt, dan word je wel blij van alles wat erin gaat. En dat proef je er dan ook in terug 🙂

 3. 17 mei 2016 / 15:53

  Alleen al door de foto’s krijg ik zin om deze smoothie eens uit te proberen. Ik heb het ‘idee’ dat vloeibaar voedsel niet vult. Maar echt veel bewijs heb ik daar niet voor 😉 ik ga het binnenkort eens proberen!

  • Linda
   Auteur
   18 mei 2016 / 18:46

   Vergeet niet dat het bij elkaar een liter is, en hoe verzadigd je daarvan raakt 🙂

 4. 17 mei 2016 / 15:09

  Ik vind het er goed uitzien, alleen de peultjes word ik al kriebel van ihihihih

 5. 17 mei 2016 / 11:41

  Wat een goed artikel! Mooi om te lezen dat je bewuster bezig bent met wat je allemaal op een dag in je mond stopt. Ik ben nu net (vandaag) klaar met de Clean 9 en dan word je pas echt bewust van wat je allemaal op een dag eet. Al die suikers ook die je binnen krijgt! Van de Clean word je echt super energiek, fit en reinig je lichaam van al die slechte stoffen waaronder suikers 😉 Ik lees dat jij al top bezig bent met een healthy lifestyle en je bent super positief, misschien is dit wat voor jou? Let me know! Liefs,

  • Linda
   Auteur
   18 mei 2016 / 18:52

   Het is zeker interessant! Maar juist omdat ik chronisch ziek ben gaat zo’n detox mij tegen werken. Ik ben nu één voor één dingen aan het weglaten en eet dus al langer bijna geen suikers meer, steeds plantaardiger en ga mijn vlees inname ook drastisch terugdraaien. Snoepen deed ik al langer niet meer, dus op mijn tempo ga ik dezelfde kant op en hoop ik nog een keer een sapkuur van een paar weken (?) te gaan doen al rebooth 🙂

 6. 17 mei 2016 / 10:05

  Oeh, ik ben altijd wel fan van Groene Smoothies. Alleen weet ik niet of ik er echt genoeg aan heb als lunch.

  • Linda
   Auteur
   18 mei 2016 / 18:53

   Je bent nog verrast hoe vol je zit van 2 jar’s als je het hebt geprobeerd! En veel langer verzadigd ook 🙂

 7. 17 mei 2016 / 08:58

  Ik ben eerlijk gezegd niet zo van de groene smoothies, maar gezien ze zo goed zijn, zou ik het toch weer eens moeten proberen!

 8. 17 mei 2016 / 06:13

  Dat we zoveel suikers tot ons nemen is bijna niet zo gek meer te noemen.. Het zit vrijwel overal in, zo bizar. Ik had het er laatst nog over met een vriendin met kids. Die zogenaamde fruitsapjes die gezond zouden zijn voor kinderen, die kinderen dus ook massaal meenemen naar school.. suikerbommen! Dit soort ideeën zijn erg handig. Ik denk ook als je het langere tijd drinkt en met kids vroeg begint met dit soort gezonden dingen, ze het alleen maar lekker zullen vinden.

  • Linda
   Auteur
   18 mei 2016 / 19:00

   Ja vooral met die sapjes ben ik lange tijd terug al gestopt. Wil je een sapje? Dan kan je écht zelf beter aan de slag gaan met een water recept of fruit persen. Véél lekkerder en véél gezonder. Als ik nu een sapje neem proef ik ook alleen maar suikers, zo zoet vind ik het.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
lifestyle by linda
Thomas vertelt

Door de ogen van mij, ik. Thomas, je weet wel. De vriend van…. Mooi nu we dit achter de rug...

Sluiten