Boho & Minimal Christmas Tree

Sinterklaas is het land uit en dat is ieder jaar toch automatisch weer het startschot om eropuit te trekken en een kerstboom te kopen. Ondanks dat ik al langer bezig ben met het shoppen van kerstcadeautjes was het kopen van een boom nog uitgebleven. Geheel traditie getrouw (not really, maar hopelijk hebben we de traditie goed gestart) ben ik met Thomas afgelopen zaterdag een boom gaan halen. Heel Nederland was uitgelopen en het was gezellig druk bij een klein, maar super knus tuincentrum bij ons in de buurt. Ik besloot het dit jaar qua inrichting compleet anders te doen. Dichter bij mijzelf te blijven. Het is een mix van Scandinavische elementen en een boho & minimalistische kerst. En oh, ik ben nog nooit zo blij geweest met mijn boom.

 

– My Christmas Tree –

Boho & Minimal – and a little Scandinavian touch

 

Boho & Minimal Christmas Tree Kerstboom

Boho & Minimal Christmas Tree
Boho & Minimal Christmas Tree
Boho & Minimal Christmas Tree

Boho & Minimal Christmas Tree

 

– Kersttrends 2018 –

eigenlijk mag je altijd wel doen wat je leuk vindt

Afgelopen zaterdag stapte Thomas en ik in de auto om even de stad in te gaan, heerlijk te lunchen om vervolgens met goed gevulde buikjes en warme wangetjes de kerstboom te gaan kopen. Dit jaar verkoos ik niet langer de grote standaard tuincentra’s maar gingen wij juist voor een klein en knus winkeltje wat ergens begin dit jaar ons hart gestolen heeft.

Wij reden af naar Alblasserdam om bij Zijderveld onze slag te gaan. Thomas had al helemaal in zijn hoofd dat het een lieve boom met zachte naalden moest worden. Het werd een ouderwetse Nordmann kerstboom met een frisse groene kleur, kluit en met een typische kerstboom vorm. We kozen juist voor een echte boom met kluit zodat de boom na de kerst in de tuin kan, of een pot zodat we misschien zelfs volgend jaar de boom weer binnen kunnen zetten. Stuk duurzamer, dat zeker.

Ach fijn, op naar de decoratie. Al weken lang was ik Pinterest aan het afstruinen om een inrichting te vinden die bij mij past. Begrijp mij niet verkeerd, een klassiek ingerichte boom met lichtjes en wit met rode (en hier en daar een gouden bal) heel erg mooi. Maar dit past zoveel beter bij mij.

De sfeer heeft iets weg van het frisse van de Scandinavische stijlen, het witte en de natuurtinten mandjes van de bohemian stijl en het spelen met ruimte vanuit het minimalisme. In dit geval is less dan ook echt more. Misschien dat we er zelfs nog wat meer lampjes in gaan doen. Maar dat weet ik nog niet zeker.

De trends van dit jaar gaan eigenlijk alle kanten wel op. Zo zie je de klassieke boom met wit met rode ballen, veel groen, een glitter boom, een boom met veel roze maar ook de Scandinavische witte inrichting met blauwe en bruine tinten. Wat erop neer komt dat eigenlijk alles wel kan. Dat je blij wordt van je eigen boom, dat is toch het aller belangrijkste?

Boho & Minimal Christmas Tree


Boho & Minimal Christmas Tree
Boho & Minimal Christmas Tree
Boho & Minimal Christmas Tree
Boho & Minimal Christmas Tree
Boho & Minimal Christmas Tree

 

 

– A Bohemian Dream –

they say i’m a dreamer

 

De overige hoekjes van het appartement heb ik ook rustig gehouden. Hier en daar wat houten decoratie items, wat lichtjes, extra kaarsjes en een fijn kleed voor op de bank. En eerlijk, dit geeft zoveel rust. Het optuigen van een boom vind ik altijd leuker dan het opruimen. Met het vooruitzicht dat dit zo opgeruimd is, daar word ik simpelweg heel erg vrolijk van.

Wel kocht ik wat nieuwe mokken met bijpassende schaaltjes (ook bij Casa, wat is dat toch een fijne nieuwe winkel). Ik vind het namelijk leuk om thema’s aan te houden en de tafel in de decembermaand anders aan te kleden. En deze kerst bekers geven net een extra touch aan de dagen, zonder dat de veranderingen ingrijpend zijn. Gemak dient de mens, echt. En de kleinste veranderingen lijken dan ineens een stuk groter.

De mandala kocht ik een paar maanden geleden bij de opening van Casa (zie hier wat ik toen nog meer kocht). De mand komt van Zijderveld en als ik zo naar de verhoudingen kijk had de boom wel iets smaller mogen zijn. Maar dat is het toch ook wel een beetje met kerst, zo lang het knus en gezellig is heeft niemand het over perfectionisme.

Het inpakken daarentegen, daar steek ik wel altijd heel erg graag wat extra tijd in. Het uitzoeken van de cadeau’s, het bezoeken van steden en kerstmarkten, ik geniet er volop van. Het inpakpapier komt van Casa en de leuke cadeau tags komen van Søstrene Grene. Deze zitten gratis in het december foldertje, en geven de cadeau’s net iets extra’s. You’ll thank me later.

 

 

Boho & Minimal Christmas Tree

 Boho & Minimal Christmas Tree

 

Welk thema hou jij dit jaar aan?

Liefs Linda voetnoot

 

 

Pin op Pinterest

 

 

Boho & Minimal Christmas Tree
Boho & Minimal Christmas Tree

 

13 Reacties

 1. 13 december 2018 / 21:00

  Ik heb elk jaar hetzelfde thema ?
  Dezelfde boom en dezelfde kerstballen. Zo nu en dan wil ik wel eens andere bal erbij kopen.
  Vroeger kocht ik hele mooie kerstballen, maar hier ben ik meegestopt.

 2. 13 december 2018 / 10:23

  Bij mij in huis is het iets minder stijlvol 🙂 maar wel gezellig vind ik! De kinderen mogen ook heel veel bepalen wat er in de boom komt en wat voor versiering hangt, dus je kan je voorstellen dat er iets anders uitziet ☺️

 3. Verena
  12 december 2018 / 23:11

  Wat een leuk boompje! Maar geen versiering er in? Al vind ik dit toch wel leuk staan!

 4. 12 december 2018 / 09:31

  Maar zo schoooon! Ik hou echt van de hele sfeer, je bent echt een kunstenaar!

 5. 11 december 2018 / 21:42

  Mooie foto’s weer. Wij hebben de boom wel lekker volhangen maar dan wel met rustige kleuren.

 6. 11 december 2018 / 12:50

  Wij hebben de boom helemaal vol hangen, maar dat vinden de kinderen dan ook extra leuk en gezellig om te doen! Jouw minimalistische kerstboom mag er zeker zijn. Leuk zo in combinatie met die mooie, natuurlijke accessoires die je eronder hebt gelegd.

 7. 11 december 2018 / 08:32

  Mooi!
  Die van ons hangt lekker vol, maar dat is omdat we kinderen hebben die niet genoeg krijgen van hangen, hangen, hangen! Hahaha

 8. 10 december 2018 / 22:20

  Het ziet er knus uit. Wat mooie kerstboom, hele mooie decoratie

 9. 10 december 2018 / 21:38

  Prachtige foto’s en heerlijke rustige maar cozy uitstraling! Ik heb zelf geen kerstboom, doe ik niet aan haha :$

 10. 10 december 2018 / 14:35

  Wat maak jij toch altijd prachtige foto’s Linda! Tof om te zien, ik zie ook dat hier veel tijd in zit. Ik heb in Kopenhagen niet echt ruimte voor een grote boom, maar ik geniet wel van de kerstlichtjes en plantjes op mijn kamer. En van alle prachtige kerstversiering in de stad! En stiekem heb ik ook wel veel zin om met kerst naar huis te gaan, en daar te genieten van een echte boom in huis 🙂 Liefs!

 11. 10 december 2018 / 14:26

  wat een prachtige boom. heel mooi met je decoratie!

 12. 10 december 2018 / 07:39

  Ik vind jullie less is more-boom oprecht prachtig staan in deze setting! Wat een tof geheel en prachtig gefotografeerd ook <3 Ik kan me helemaal voorstellen dat je blij bent met jullie kerstinrichting.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Shades for Fall-collectie jane iredale herfstcollectie 2018
Shades for Fall-collectie | jane iredale

[dropcap]W[/dropcap]aar ik voorheen enorm kon genieten van de verpakkingen van high-end merken als Chanel en Dior, heb ik dat nu...

Sluiten