Site pictogram Linda's Wholesome Life

Vegan Paasbrunch

vegan picknick vegan picnic
Het Paasweekend staan voor de deur, en dat lijkt mij de ideale gelegenheid om weer een aantal fijne en makkelijke recepten met jullie te delen. Of het nu voor een uitgebreide Paasbrunch, lunch of een picknick is, het kan allemaal. Voor mij was het in ieder geval weer een leuke reden om weer eens uit te pakken en een vegan picknick te organiseren. Vandaag deel ik de bijbehorende foto’s én de recepten die uiteraard niet alleen voor de vegans onder ons zijn, because it’s finger licking good! 

 

Vegan Paasbrunch

 

 

 

Met de Pasen luiden wij voor mij gevoel tegelijkertijd de lente in. De dagen worden langer, de zon laat zich vaker zien en er zijn verse bloemen in overvloed. Ik vind het dan ook een feest om de tafel zo kleurrijk mogelijk te dekken. Compleet met de fijnste gerechten, fruitsoorten en wat groen en bloemen. Daarnaast voelt een paasbrunch ook zoveel vrijer dan een traditionele Kersttafel. Heerlijk. En ik vond het dan ook enorm leuk om weer eens uit te pakken. Zeker omdat de laatste jaren de Paasdagen steeds leuker worden. We doen niets bijzonders, maar vooral de extra tijd met familie vind ik fijn. En voor de gelegenheid toveren ik de kas om tot een groene oase.

 

 

Daarnaast kan ik mij de Paasdagen van vorig jaar nog goed herinneren. De dag ervoor hebben Thomas en ik last-minute inkopen gedaan bij de supermarkt omdat ik die dag spontaan besloot om vegan te gaan eten. En wat is de tijd voorbij gevlogen, ik kan niet geloven dat we alweer een jaar verder zijn. En de veganistische keuken heb ik ondertussen wel redelijk leren kennen. Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik niet eerder mijn hart heb gevolgd om vegan te gaan eten. Het past zo goed bij mij.

 

 

 

Vegan croissants

Als vegan dacht ik dat ik het eten van croissants wel op kon geven. Gelukkig doet wat speurwerk in de supermarkt wonderen en blijken de croissants van het Jumbo eigen merk vegan te zijn. Yes! Onderlaatst is het recept aangepast waardoor de croissants nog luchtiger zijn en daardoor nog meer op the real deal lijken. Tijdens een brunch kunnen vers afgebakken croissants, net als broodjes, natuurlijk niet ontbreken.

 

 

 

Belegde Bagels

Zelf ben ik niet echt een brood eter, maar bagels gaan er eigenlijk altijd wel in. Op de afdeling van de Jumbo waar je de afbak broodjes vindt, liggen ook bagels om af te bakken. En ze zijn lekker, trust me. Je kunt ze met allerlei verschillende soorten hartig en zoet beleg beleggen. Mijn persoonlijke favorieten zijn de Petit Filet Americain van De Vegetarische Slager, pindakaas van o.a. Smaakt en Bio Today (bevatten geen toegevoegde suikers), Amandel Pasta (zelfde merken als de pindakaas), Boterhamworst van De Vegetarische Slager en avocado’s. Je kunt natuurlijk ook uitpakken met jam en spreads, het is maar net wat je lekker vindt.

 

  

 

Muntwater

Naast de traditionele kop thee en koffie, drink ik ook altijd graag een sapje of wat water bij een brunch. Je kunt een kan met water heel gemakkelijk aankleden met wat munt en plakjes citroen. Zo heb je al snel een kleurrijke tafel en een heerlijke dorstlesser op tafel. Een aanrader voor wie het volgende gerecht graag met cayenne peper maakt.

 

 

 

Mushrooms on Toast

Het leuke van de vegan keuken vind ik dat het zoveel rijker lijkt dan een traditionele keuken. De kleuren en de geuren, ze maken de hele smaakbeleving compleet. Deze geroosterde broodjes met champignons zijn daar geen uitzondering op. Het neemt zo’n 20 minuten in beslag om het te maken. Waardoor je prima wat voorwerk kunt doen, om vervolgens de mix vlak voor het opdienen van de brunch op te warmen en de broodjes te roosteren.

 

Wat heb je nodig voor 4 -6 porties:

↠ 1 á 2 eetlepels kokosolie
↠ 1 gesneden ui
↠ een kwart gesneden rode kool
↠ een halve rode paprika, gesneden
↠ 10 gesneden champignons
↠ 2 knoflook teentjes, fijn gesneden
↠ 1 eetlepel verse rozemarijn, heel fijn gesneden
↠ halve theelepel zeezout
↠ 4 sneden (volkoren) brood of een ciabatta of stokbrood

Optioneel: Cayenne peper, fijngesneden.

 

Bereiding:

  1. Verwarm de kokosolie in een grote koekenpan op een medium-hoog vuur. Voeg de gesneden uien toe, regelmatig roeren tot de uien zacht worden. Ongeveer 5 minuten. Voeg de rode kool toe, samen met de rode paprika (en optioneel de cayenne peper) en zet dit samen zo’n 4 minuten op en roer regelmatig.
  2. Voeg hierna al roerend de champignons, rozemarijn, knoflook en het zout toe. Blijf regelmatig roeren. Na ca. 5 minuten zal je zien dat de champignons beginnen te verkleuren. Naar eigen smaak kan je ervoor kiezen om de groenten verder te garen of te serveren.
  3. Toast het brood en verdeel het vervolgens over het brood.

 

 

 

Daarnaast kun je ook altijd uitpakken met een heerlijke én fotogenieke breakfast bowl, bananen pannenkoekensmoothies, nice cream (ook leuk als toetje!), afbak broodjes, oats en vooral heel veel fruit. Er is keuze genoeg, een lust voor het oog en het is daarnaast ook allemaal nog eens vrij simpel om te maken. Succes gegarandeerd. En ik wil jullie bij deze ook alvast een heel fijn Paasweekend toewensen!

 

Wat staat er bij jou op het Paasmenu?

 

 

 

 

 

Pin op Pinterest

 

 

 

Idee van het Mushroom on Toast recept komt van Ashley Morganic.

Mobiele versie afsluiten