Mijn favoriete voedzame ontbijt smoothie

Het is tijd om de keuken in te duiken en mijn favoriete kickstart van de ochtend aan jullie te presenteren. Sinds een half jaar ben ik namelijk van de fotogenieke breakfast bowls overgestapt op een smoothie voor het ontbijt. Het heeft even geduurd voor ik de ideale smoothie heb samen gesteld. Deze ontbijt smoothie zit namelijk boordevol fijne ingrediënten die ervoor zorgen dat ik alles uit mijn dag kan halen. En ervoor zorgt dat ik niet na een uur alweer honger heb. Daarnaast bevat hij groente (ja echt!) maar door de hoeveelheid en de samenstelling van het fruit zal je hier niets van proeven. Ideaal dus voor wie graag de pluspunten van een groene smoothie heeft, maar in de ochtend niet wild enthousiast wordt van de smaak. En zeker ook voor mensen die zonder al te veel gedoe lekker & gezond willen eten.

 

Ontbijt smoothie

 

Ontbijt smoothie voedzaam afvallen energie vegan

 

Wat maakt deze smoothie tot een succes?

Wat deze smoothie uniek maakt is dat hij niet alleen heerlijk is en makkelijk weg drinkt, maar ook nog eens voedzaam is. Omdat hij boordevol fijne ingrediënten zit. Zo zorgt de lijnzaad samen met de havermout ervoor dat je genoeg vezels binnen krijgt. En bevatten de lijnzaadjes daarnaast ook nog omega 3 vetzuren. Havermout is een hele welkome toevoeging aan een smoothie omdat deze goede vetten en langzame koolhydraten bevat (en ook nog eens vrij van gluten is). Waardoor je lang een verzadigd gevoel vast houdt. Daarnaast bevat het natuurlijke antioxidanten. De banaan die ik er altijd aan toevoeg zorgt voor snelle energie, omdat deze natuurlijke suikers bevat. En zorgt dat het een romig geheel wordt.

 

Deze ontbijt smoothie is..

  • Vrij van toegevoegde suiker
  • Vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij

 

Ontbijt smoothie voedzaam afvallen energie vegan

 

Wat heb je nodig?

↠ 3 blokjes ingevroren spinazie (ik gebruik die van de Jumbo, zijn vrij grote blokjes)
↠ 2 blokjes ingevroren boerenkool (zelfde verhaal als de spinazie)
↠ 1/3 doosje vriesvers frambozen & blauwe bessen (doosje bevat 250 gram)
↠ 3 blokjes mango (vriesvers)
↠ 1 banaan
↠ 1 kiwi
↠ Conference peer

↠ 4 eetlepels havermout
↠ 2 eetlepels lijnzaad (heel)
↠ water
↠ Sojadrink light Alpro

 

P.s. wanneer ik geen peer gebruik, neem ik een extra kiwi en gebruik ik 1/2 doosje frambozen & blauwe bessen. 

 

Hoe maak je deze voedzame ontbijt smoothie?

Als eerste loop ik met mijn blender richting de vriezer. Hier verzamel ik alles wat uit het vriesvak komt. Eenmaal binnen vul ik de blender met water, zodat het fruit net onder water komt te staan. Vervolgens voeg ik de havermout en de lijnzaad toe, zodat deze kunnen weken. En voeg ik een klein scheutje sojadrink toe om het geheel iets romiger te maken. Het is maar net wat je lekker vindt. En experimenteren met ingrediënten en hoeveelheden kan fijn zijn om voor jou de ideale smoothie te maken. Ondertussen is het tijd om met het verse fruit aan de slag te gaan.

Ik schil de banaan, de kiwi en de peer. En mocht het zo zijn dat er niet genoeg boodschappen in huis zijn, dan voeg ik er wat ingevroren banaan aan toe. Ook een fijne tip voor wanneer je terug komt van vakantie, met ingevroren fruit heb je altijd iets in huis! Ondertussen zet ik met dezelfde sojadrink een kopje koffie, ik ben nou eenmaal dol op een grote cappuccino in de ochtend. En dit maakt samen met de smoothie de kickstart van een productieve ochtend. Dan is het tijd om de blender aan te zetten en het geheel tot een zachte, drinkbare smoothie te vermengen.

Je hebt nu genoeg voor 2 Mason Jars (á 500 ml). Hier heb ik zelf meer dan voldoende aan als ontbijt. Ben je een kleine eter? Dan is er genoeg om te delen. Of je bewaart de jar koel voor de lunch.

Je zult zien dat de smoothie de ene keer wat paarser (en wat fotogenieker) uitvalt dan de andere keer. De frambozen, blauwe bessen en de peer zorgen er wel voor dat je de spinazie en de boerenkool niet meer proeft. Ideaal dus voor wie graag de pluspunten van een groene smoothie heeft, maar in de ochtend niet wild enthousiast wordt van de smaak. Wil je hem nog iets zoeter maken, dan kun je ook wat kokos snippers eraan toevoegen.

 

Ontbijt smoothie voedzaam afvallen energie vegan

 

Zo heb je iedere ochtend in een handomdraai een heerlijke en voedzame gezonde ontbijt smoothie op tafel getoverd. Hierdoor zal je de uren erna automatisch minder snoepen en je bloedsuikerspiegel op pijl houden. Fijn voor wie op gewicht wilt blijven, en fijn voor wie gezonder wilt eten of af wilt vallen. Eet smakelijk!

 

 

Wat zit er in jouw favoriete (ontbijt) smoothie?

 

Delen:

3 Reacties

  1. 22 oktober 2017 / 17:40

    Klinkt lekker! Een ontbijtsmoothie is alleen niks voor mij. Als ik niets te kauwen heb in de ochtend, heb ik het gevoel dat ik niet heb ontbeten.

  2. 22 oktober 2017 / 17:37

    Klinkt lekker! Smoothies zijn alleen niet geschikt als ontbijt voor mij. Als ik niks kauw in de ochtend, heb ik het gevoel dat ik niet heb ontbeten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
convey The Travel | Dordrecht
Convey the Travel – Mijn Engelstalige reisblog

[dropcap]D[/dropcap]romen zijn er om lekker van te kunnen slapen. Om je focus scherp te houden en doelen uit te zetten....

Sluiten