Site pictogram Linda's Wholesome Life

MY PAPER BAG MYOMY

MYOMY My Paper Bag
Aardetinten, ik ben er de laatste jaren echt verliefd op geworden. Waar een outfit eerst niet gek genoeg kon zijn, ben ik nu echt mijn ‘wilde haren’ kwijtgeraakt. En maken sustainable basics een opmars in mijn kledingkast. Tassen zijn nog steeds mijn meest favoriete accessoire. En naast designer tassen maak ik genoeg ruimte voor groenere merken. Deze My Paper Bag van MYOMY staat al langer op mijn wishlist, en laat zien dat je op stijl niet hoeft te bezuinigen als je voor eerlijke alternatieven kiest. Ik laat je gelijk mijn favoriete outfit van het moment zien. Want nu het lente is kunnen we onze jas gelukkig steeds vaker thuis laten.

 

MY PAPER BAG MYOMY

 

 

 

Hoe ik mijn eigen stijl heb ontwikkeld

Waar ik als tiener head over heals verliefd kon worden op een tas en hem heel spontaan kon kopen, denk ik daar nu gelukkig iets langer over na. Ik vind het namelijk belangrijk dat het model bij mijn lichaam past en de kleuren matchen met het kleurenpalet van mijn kleding. Ook vind ik het erg belangrijk dat iets op de lange termijn bij mij past, in plaats van in een rush een tas kopen omdat het nu een trend is. Dit vergt dus iets meer denk werk, maar ik denk wel dat het een manier is waardoor je veel langer van jouw nieuwe aankoop kan genieten.

De laatste maanden neig ik meer richting het au natural. Zoals ik al aangaf vind ik aardtinten heel erg mooi. Als tiener was ik hier al dol op maar liet ik mij ook makkelijk meevoeren op mijn dagelijkse stemmingen. Waardoor ik de nodige mode missers heb gemaakt. Maar daar zijn we allemaal jong voor geweest. En thank God was dit ruim voordat Instagram geboren werd. Nu hecht ik naast kleuren en stoffen ook veel waarde aan de oorsprong van een artikel. En dat houdt mijn zoektocht naar een nieuwe tas lekker overzichtelijk, zo kan ik namelijk makkelijker een aantal merken afstrepen.

 

 

 

MYOMY – Get to know the brand

En soms moet liefde simpelweg groeien. Al een paar jaar toveren de MYOMY tassen een glimlach op mijn gezicht, maar er daadwerkelijk een aanschaffen was er simpelweg nog niet van gekomen. Deze iconische tas staat symbool voor de perfecte mix van een casual en chique tas, in een sustainable jasje. En past daardoor helemaal in mijn straatje. De tas wordt van duurzame materialen gemaakt en onder goede werk omstandigheden gemaakt. Daarnaast werk MYOMY samen met verschillende Fair Trade partners en maken ze sinds 2007 ook echt een verschil. De replica van de papieren tas is namelijk niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Het maakt mij blij dat mooie merken als MYOMY hun weg weten te vinden naar de bekende winkels zoals Brandfield en de grotere warenhuizen.

MYOMY heeft het doel om per 2020 100% duurzaam te zijn. De huiden die gebruikt worden voor het leer komen van kleinschalige boerderijen in India waar koeien een goed leven hebben gehad. Hierna wordt het leer op een duurzame manier geverfd. De overige gebruikte materialen zijn van biologische afkomst of gerecycled. Dit lukt nu voor 80%. Ik vind het mooi om te lezen dat een merk vooruitstrevende doelen stelt. Per 2020 moeten de verpakkingen 100% duurzaam zijn, dit is nu zo’n 60%. En willen ze het transport over grond en water uitbreiden. Dit is een groot aandachtspunt omdat het transport nu op 20% blijft hangen. En hier kunnen ze dus nog hele mooie doelen behalen.

 

De My Paper Bag van MYOMY is verkrijgbaar bij Brandfield. Prijzen variëren tussen de €50,00 en de €280,00.

 

 

 

Outfit details

Een van mijn meest favoriete bezigheden is het stijlen voor een shoot. Ik vind het namelijk belangrijk dat mijn outfit samen met de accessoires opgaan in de omgeving. En denk dat ik hierdoor het rustige uitstraling van mijn foto’s, waar ik vaak complimentjes over krijg, door bereik. Op de foto’s draag ik mijn favoriete vest van Bandolera. Deze heeft een fijne samenstelling van alpaca en lama wol. Sinds wij zelf alpaca’s hebben ben ik deze bijzondere wol steeds meer gaan waarderen. Het vest is overigens preloved.

De top is van de H&M Conscious lijn van vorig jaar en geeft mijn outfit iets extra’s door de fijne pasvorm. De jeans is ook van de H&M Conscious lijn van vorig jaar en een grote favoriet. Ik draag hem iedere week wel en het blijft een fijne jeans. De riem is niet zo sustainable en van Gucci. Soms vind ik het leuk om uit te pakken en na heel lang nadenken heb ik toch de Gucci riem als een kleine statement piece gekocht. Zo geef ik mijn basis een kleine trendy touch zonder compleet uit te hoeven pakken. Ik heb er dagelijks plezier van en dat vind ik ook belangrijk. De laarzen zijn al jaren in mijn bezit, en blijven ook bijzonder fijn en warm. Mijn tas is een MYOMY Paper Bag en mijn kettingen zijn van Neinties.

 

 

 

Welke kleuren draag jij het liefst?

 

 

 

 

 

 

Dit artikel betreft een samenwerking met Brandfield. Lees mijn disclaimer.

Mobiele versie afsluiten