Site pictogram Linda's Wholesome Life

Urban Decay Beached Palette

Urban Decay Beached eyeshadow palette
Ik heb geen idee hoe lang het geleden is dat ik een make-up product heb gereviewd. Maar voor mijn gevoel was het a lifetime ago, en het is hoog tijd om het weer eens op te pakken. Urban Decay is een van de merken die mijn liefde voor make-up aangewakkerd heeft. En dan gaan we helemaal terug naar het tijdperk van de eerste Naked palette. Wat een beauty. Urban Decay heeft sinds die tijd niet stilgezeten en brengt naast de Naked paletten ook regelmatig samenwerkingen en limited editions uit. Dit Beached eyeshadow palette is daar een van. Een op en top zomers palette, gevuld met de mooiste warme tinten. En aangezien ik in de zomer geen oogschaduw draag, komt hij deze nazomer perfect van pas.

 

Urban Decay Beached Palette

 

 

 

-Beached eyeshadow palette-

Ik ben een sucker voor mooie verpakkingen. Op de een of andere manier zorgen ze ervoor dat het gebruiksplezier nog groter wordt en ik een product daardoor vaker pak. Nu ik mijn nieuwe camera heb kon ik niet wachten om dit prachtige palette uit te pakken, te fotograferen en uit te proberen.

Wat mij nog vrolijker maakt is dat het merk, waarmee mijn liefde voor beauty is begonnen, met mij samen wilt werken. Ik vind dit echt een enorm compliment! Urban Decay is namelijk een luxe merk wat gelukkig ook nog eens vrij is van dierproeven. En sinds een poosje weer in Nederland verkrijgbaar is bij de ICI Paris XL (geselecteerde filialen). Daarnaast is het online verkrijgbaar en shop je het merk ook bij de Sephora.

Het Beached Palette heeft een prachtige cover, versierd met wuivende palmbomen. En is daarmee een van de mooiste palette die ik ooit heb gezien. Hij is uitgebracht in een gelimiteerde uitgave. Mocht je hem tegen komen in de winkel, twijfel dan zeker niet langer, want op = dan ook echt op.

Het limited edition Beached eyeshadow palette is verkrijgbaar voor €38,95.

 

 

 

Dierproefvrij & gecertificeerd

Urban Decay is dierproefvrij en is zelfs gecertificeerd door PETA. Ze claimen hun producten niet op dieren te testen, en geven ook geen toestemming aan derde partijen om hun producten op dieren te laten testen. Wel valt het merk onder L’Oreal, en dit moederbedrijf is helaas zelf niet dierproefvrij.

 

 

Urban Decay – Beauty with an edge

 

 

 

-Beached oogschaduw-

Het Beached palette bevat 8 zomerse oogschaduw kleuren waarvan er slechts één mat is en 7 glanzend. Hierdoor krijgen de warme tinten net iets extra’s. Maar om een look te maken gebruik ik toch altijd graag een neutrale basiskleur. Deze haal ik in dit geval uit mijn Urban Decay Naked Basics palette, en de look zet ik hierna aan met Daybreak.

De oogschaduws zijn iets wat vettig, hebben iets wat fall out, maar brengen wel prettig aan. En met een goede oogschaduwbasis blijft de oogschaduw ook de hele dag mooi op zijn plek zitten. Zoals je op de swatch kunt zien is de pigmentatie goed, en heeft alleen de lichtere kleur ‘salt’ iets meer nodig voor een mooie swatch. Deze kleur gebruik ik graag als highlighter en dan komt hij heel goed tot zijn recht.

 

Mijn signature look

Dit palette bevat alles om mijn signature look mee te maken. Als eerste breng ik een oogschaduwbasis aan, hierna breng ik een neutrale nude tint aan om de boel te egaliseren. Hierna breng ik daybreak aan in de arcadeboog en zet ik dit net iets heftiger aan met heatwave, dit blend ik door tot de 2/3e van mijn bewegend ooglid. Om zo meer diepte te creëren. Tot slot breng ik blaze aan op het binnenste gedeelte van het bewegend ooglid en zet ik salt aan onder mijn wenkbrauw en aan de binnenkant van mijn ooghoeken. En maak ik de look af met een wing. Et Voilà, I’m good to go.

 

 

 

Al met al is het werkelijk waar een pareltje van een palette. De blauwe kleuren zal ik niet snel verwerken in een look, maar de warme kopertinten vind ik prachtig. Zeker nu de rode kleuren helemaal terugzijn op modegebied kun je jouw oogschaduw hier probleemloos op aansluiten. En is het naast een zomers palette, een palette waar je eigenlijk het hele jaar wel plezier van kunt hebben!

 

Hoe ziet jouw signature look eruit?

 

 

 

 

 

 

 

Het product in dit artikel is beschikbaar gesteld ter review. Lees mijn disclaimer.

Mobiele versie afsluiten