Site pictogram Linda's Wholesome Life

Soja fruit ontbijt

 

Soja fruit ontbijt

 

 

 

Al een hele poos bestaat mijn ontbijt uit granola (heel fout uit een zak Jordans, deze moet ik echt eens zelf gaan maken), aardbeien, blauwe bessen en Griekse Yoghurt. Ik ben nou eenmaal dol op de smaak en de structuur ervan. Maar met mijn lactose intolerantie en mijn wens om gezonder te leven (en hierdoor hopelijk mijn gezondheid een boost te geven) heb ik besloten de soja yoghurt terug in mijn leven te roepen. De smaak wordt simpelweg steeds lekkerder. En het is een stuk gezonder voor mij. Als ze nou ook nog eens een dikkere structuur op de markt brengen zoals je die bij de Griekse yoghurt vind, dan word ik helemaal blij. Maar voorlopig, plantaardig ontbijten it is!

 

 

Terwijl ik aan een kop koffie begin in de ochtend start ik vaak mijn dagelijkse blog en Instagram rondje. Jaloersmakende ontbijtjes komen er voorbij. Zoals de smoothie bowls (die ik ook nog eens wil gaan maken) en prachtig gedekte tafels. Dat moet ik ook kunnen en toverde mijn schaaltjes tevoorschijn, haalde de avond ervoor de juiste ingrediënten in huis en besloot aan de slag te gaan.

 

 

Wat heb je nodig voor een soja fruit ontbijt?

↠ Soja yoghurt (van Alpro bijvoorbeeld, ik gebruikte de Mild & Creamy Granaatappel)
↠ Een banaan, aardbeien, frambozen en blauwe bessen
↠ Granola (zelfgemaakt of bijvoorbeeld van Jordans)
↠ Amandelsnippers

Leg alles een beetje representatief klaar en ét voila, je hebt een heerlijk ontbijtje! Qua hoeveelheid kan ik je weinig voorkauwen, dit is echt persoonsgebonden, niet iedereen is een grote eter in de ochtend. Voedzaam is het wel, de komende uren zit ik niet prop vol, en heb ik ook geen zin om te snacken.

 

 

 Wat eet jij het liefst in de ochtend?

 

Mobiele versie afsluiten