Site pictogram Linda's Wholesome Life

Deze reizen wil ik graag nog eens overdoen

 

Deze reizen wil ik graag nog eens overdoen

 

 

 

Marrakech | Marokko

Marrakech staat stipt op één in dit lijstje, terwijl de rest eigenlijk niet zozeer op een volgorde is gebaseerd. Nog voor Marrakech Instagram waardig was en alle influencers hier te vinden waren bezocht ik deze magische stad. Met als doel om in december kerstinkopen te doen, maar daar is uiteraard (zoals op de meeste vlieg tripjes met dit doel) weinig van terecht gekomen. We wandelden door de vele soeks, belandde in een sprookje op het Djemaa el Fna Plein en bezochten de prachtige watervallen van Ouzoud. Dronken veel te dure drankjes in het La Mamounia en ik kocht de leukste accessoires. Juist omdat deze stad zo onwijs goed is bevallen zal ik graag in het voorjaar of in het najaar een city trip plannen.

 

 

Londen | Engeland

Van the London Eye, The Big Ben, Grand Palace, de vele shopping malls en de oneindige thee pauzes. Londen staat zeker op mijn lijstje van bestemmingen die ik graag nog eens opnieuw bezoek. Een paar jaar geleden ben hier slechts een paar uur geweest toen mijn tijdens een Europa trip een lay-over van een dag had. En het was absoluut geen straf om deze trip in Londen te beginnen. Maar absoluut veel te kort om Londen echt te verkennen.

 

 

Hammamet | Tunesië

Tunesië is zo’n land wat net als Marokko, uit een sprookje lijkt te komen. De gekleurde kleedjes, palmbomen, de vele soeks, de heerlijke maaltijden, mooie oude stadjes, de kamelen en de prachtige stranden dragen hier allen aan bij. Het is alweer een paar jaar geleden dat ik hier met vrienden neer streek voor een zon vakantie. En ondanks dat de wanderlust flink in mij omhoog borrelde (je kan in de woestijn overnachten, en vele mooie trips maken) bleef het bij een zon en stap vakantie. En heb ik een enorm goede reden om nog eens terug te gaan.

 

 

 

Budapest | Hongarije

Budapest lijkt ook uit een sprookje te komen. Het Vissersbastion, het Hongaarse parlementsgebouw (Országház) en de rivier de Donau zorgen voor schilderachtige uitzichten. De stad heeft duidelijk meer te bieden dan fijne winkels, restaurants, gezellige pleintjes en fijne badhuizen. Zelf bezocht ik deze stad in de winter, en een tripje naar Budapest in een warmere tijd van het jaar lijkt mij dan ook erg fijn. Zeker omdat de stad dan tot leven komt en de bomen weer mooi in het blad zitten. Het lijkt mij heerlijk om nog eens door de straatjes te dwalen en mij wat meer in de cultuur en gebruiken van het land te verdiepen.

 

 

Zakynthos | Griekenland

Griekenland heeft iets wat mij altijd blijft trekken. Zowel het vaste land als de vele eilanden. Dit komt misschien ook, naast het feit dat het eten er zo onwijs lekker is, en de mensen zo onwijs vriendelijk, omdat de variatie zo groot is. Niet één eiland is hetzelfde. Zakynthos heeft mooie natuur, en is omdat het een iets minder populair eiland is, ook een stuk rustiger als het over toerisme gaat. Deze vakantie hebben wij toen door niet zulke leuke omstandigheden thuis op de helft moeten afbreken. En de dingen die ik daar nog graag wilde doen, -zoals snorkelen tussen de zeeschildpadden- blijven dus nog mooi op mijn Zakynthos bucketlist staan. Het eiland heeft namelijk veel te bieden.

 

 

Hong Kong

Hong Kong, wat een beleving was deze stad. Juist omdat het mijn eerste kennismaking was met Azië en ik daardoor compleet van mijn stoel ben geblazen. De stad leeft, 24/7. Is bijzonder. En heeft mij op alle punten verrast. Maar omdat mijn fotografie skills verbeterd zijn, ik ondertussen vaker in Azië geweest ben en de cultuur shock dus aardig weggeëbd is. En ik alles nu zoveel beter in mij opneem, mag deze stad zeker niet ontbreken op mijn ‘deze reizen wil ik graag nog eens overdoen’ lijstje.

 

 

Parijs | Frankrijk

Paris, Parijs. De stad van de romantiek. Ondanks dat ik al een aantal keren in deze stad geweest ben, blijft deze Franse stad trekken. Het heeft simpelweg zoveel te bieden. Graag zal ik er nog eens verschillende mooie outfit foto’s maken. Wil ik graag nog eens verdwalen in de tuinen van Versailles, de zonsondergang vanaf de Eiffeltoren bekijken. Struinen langs de Champs-Élysées, vintage winkels bezoeken en genieten van alle mooie pittoreske straatjes. Je hebt simpelweg nooit genoeg van deze stad.

 

 

Welke reis zal jij graag nog eens overdoen?

 

 

 

 

Dit artikel is ontstaan vanuit een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Mobiele versie afsluiten