Site pictogram Linda's Wholesome Life

Liberality | Fair Fashion Outfit + winactie

Liberality ootd fair fashion sustainable fashion
Zoals jullie weten schrijf ik graag over mode en zeker als het ook nog eens een eerlijk tintje heeft. Vandaag laat ik jullie kennis maken met Liberality. Een eerlijk, vegan friendly én Hollands Fair Fashion merk. Een new kid on the block. En om dat te vieren sluit ik dit artikel af met een onwijs leuke winactie!

 

Liberality

 

 

Eerlijke mode – de overstap

Ik weet nog goed hoe het was toen ik besloot het roer om te gooien en mijn kast grotendeels met eerlijke kleding wilde vullen. Dit kan een item gemaakt van mooie natuurlijke materialen zijn, een stuk wat eerlijk geproduceerd is en het zal nóg mooier zijn als deze twee onderwerpen samenkomen. Of vintage en tweedehands items. Een kledingstuk een nieuw leven gunnen is namelijk altijd beter dan weggooien.

Persoonlijk voelde de switch goed, als consument heb ik namelijk een stem en geef ik aan waar ik mijn geld aan uit wil geven. Maar qua blog vond ik het even spannend. Een nieuwe niche kiezen voelt namelijk een beetje als teruggaan naar de brugklas. Spannend en onwennig. En er kwam vooral een bak met informatie over mij heen, en het voelde een beetje als zoeken naar een spelt in een hooiberg.

Mede daarom ben ik er juist voor gegaan. Om de term Fair Fashion vaker rond te kunnen strooien. En om op deze manier betere alternatieven aan jullie te laten zien. Want wie voor duurzaam kiest hoeft op stijl niet te bezuinigen. En is dat niet wat we allemaal willen horen? Mode moet namelijk leuk zijn. En als het mes aan twee kanten snijdt maakt mij dat nóg vrolijker.

 

 

Liberality

Nu mijn blog een beetje een symbolisch uithangbord voor mijn stijl en visie is komen er steeds meer leuke merken op mijn pad. Zo ook Liberality. Dit nieuwe Nederlandse merk maakt kleding van duurzame materialen, met een zo laag mogelijke impact op het milieu. Maar ook de schakels die de kleding en de materialen maken worden niet vergeten. Met de GOTS en Fairwear certificaat laat het merk zien dat zij goede arbeidsomstandigheden belangrijk vinden.

 

 

Het merk heeft een fijn aanbod met mooie basics. Mijn beige t-shirt en de Indigo blue sweater zijn fijne basis items waarmee je gelijk op een subtiele wijze een statement brengt. Daarnaast zijn de kledingstukken ook nog eens leuk geprijsd waardoor Fair Fashion erg toegankelijk blijft.

 

 

Het is lang geleden dat ik zo’n fijne en zachte sweater in mijn kast had hangen. Jaren geleden heb ik ze namelijk vanwege mijn buikklachten uit mijn kast verbannen. Ik had toen dagelijks last van een opgeblazen buik en na een paar keer de vraag gehad te hebben of ik zwanger was besloot ik wat ruimere kleding te gaan dragen. Het voelt dan ook extra fijn, én als een kleine overwinning dat ik weer fijne t-shirts en sweaters kan dragen.

Ik vind het dan ook fijn om de sweater op een casual jeans of een beige broek te dragen. Of samen met deze destroyed jeans om de look nét even iets extra’s te geven. Het geheel maak ik af met een paar goede sieraden. Dan is zo’n sweater ineens niet zo basic meer. Hij bestaat daarnaast voor 85% uit biologisch katoen. Wat hem heel goed geschikt maakt voor het mildere lente weer, en is hij in de zomer fijn als het wat afkoelt.

 

 

Modal – een nieuwe stof

Het fijne beige t-shit is gemaakt van Modal. En dit is een materiaal wat voor mij nog helemaal nieuw is. Ik besloot opzoek te gaan naar wat antwoorden. Modal blijkt een mix van kunstmatig zijde en katoen te zijn. De stof voelt dan ook heel erg zacht en glad aan, en dat doet ergens zeker aan zijde denken.

Modal ontstaat door het spinnen van de cellulose van de beukenboom. Het is daardoor ook een kunstmatige vezel, gewonnen uit natuurlijke grondstoffen. Ook heeft het een groot draagcomfort en het praktische gemak van katoen. Daarnaast belooft het kleurvast te zijn, bestand te zijn tegen krimpen en belooft het nog meer te ademen dan katoen. Wat het dus een heerlijk luchtig shirt maakt.

 

 

Het model valt ook heel luchtig, de aardetint is goed te combineren en de stof voelt luxueus aan. Ook het shirt draag ik graag op een simpele jeans, gecombineerd met fijne schoenen en een mooie tas. En zo zie je dat simpel ook heel bijzonder kan zijn.

 

 

Outfit details

Mijn sweater en shirt zijn van Liberality. Jeans is van de H&M Conscious lijn van vorig jaar. Mijn schoenen zijn van TOMS. Deze kocht ik een paar weken geleden en heb ik haast niet meer uitgetrokken. Zo fijn lopen ze. Beide tassen zijn van MYOMY. En mijn sieraden zijn een mix van vintage en Neinties.

 

 

T-shirt Winactie

Wil jij jouw kast ook een stukje duurzamer maken? Dan heb ik leuk nieuws voor jou. Ik mag namelijk in samenwerking met Liberality een t-shirt naar keuzen verloten onder één van mijn lezers. Wat moet je hiervoor doen? Heel simpel, ga naar mijn Instagram (@lindaswholesomelife) en onder de foto met deze outfit vertel ik jou hoe je een fijn t-shirt kunt winnen.

 

Wat draag jij graag op een doordeweekse dag?

 

 

 

 

 

 

 

Dit artikel is ontstaan vanuit een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Mobiele versie afsluiten