Site pictogram Linda's Wholesome Life

Birkenstock | Dé meest besproken slippers van de afgelopen jaren

Hi iedereen! Wie veel reist, loopt, feest, winkelt of gewoon veel onderweg is (hallo school en werk) weet dat een goed voetbed erg belangrijk is. Onze voeten brengen ons overal naartoe en deze mag je zo nu en dan weleens extra in de watten leggen en verwennen met een goed voetbed. Vandaag wil ik het graag hebben over denk ik wel de meest besproken slippers (op de Crocs na dan) van de afgelopen jaren. Dé Birkenstock slippers. Hate it or love it. 

Birkenstock | Dé meest besproken slippers van de afgelopen jaren

Het bekendste en tevens het mooiste strand van Krabi, Ao Nang Beach, leende zich perfect als schilderachtig mooie achtergrond om foto’s te maken. De hele vakantie vroeg ik mij af hoe ik slippers het beste op de foto kon zetten, zonder ze af te doen als de ‘lompe slippers’ die velen ze noemen. Ik denk dat hate it or love it wel een toepasselijke uitspraak is voor Birkenstock. De een vind ze grof en lomp en de ander loopt er het liefst iedere dag op. Vroeger (ja dat klinkt wel heel ver weg, maar ik ben dan ook al ahum.. 26) toen ik nog op de basis school zat zag ik de moeders er al mee lopen. Ik vond ze niet bepaald charmant, en dan doel ik vooral op de modellen die ze droegen. Inmiddels zijn Birkenstocks uitgegroeid tot een begrip en dragen niet alleen de ‘foute moeders’ en mensen in de zorg (guilty!) deze slippers.

Inmiddels heb ik al een grote verzameling in verschillende modellen, soorten en kleuren. Waarschijnlijk zal ik over 10 jaar ook wel zo’n foute moeder zijn op het schoolplein die te wachten staat op haar kind. Want ze lopen heerlijk, ze hebben mij Australië laten zien, proeven en ervaren zonder ook maar één dag zere of vermoeide voeten te krijgen. Hetzelfde geld voor een aantal andere reizen (uiteraard naar warme oorden, want sokken in slippers draag ik nog steeds niet) en nu dus ook naar Thailand. Uiteraard moest het model passen bij het land en ben ik voor een, voor mij nieuw, model gegaan met dubbele dunne bandjes in een taupe kleur. De leuke twist zit hem dan niet alleen in de dubbele bandjes die het geheel vlot en speels maken, maar ook in de witte onderkant van de zool.

Wat ik zo fijn vind aan deze slippers is dat het eigenlijk lijkt alsof je op blote voeten loopt, terwijl je voeten goed ondersteund worden. En het voetbed jou voeten geeft wat ze verdienen. Want laten wij eerlijk zijn, comfort is een puntje wat vaak wordt onderschat. Ben jij opzoek naar goed zittende slippers maar ben je er nog niet van overtuigd dat Birkenstock hét model is voor jou? Op de website van Nelson staat een mooi artikel waarin word beschreven waarop je moet letten bij het aanschaffen van goed zittende slippers en zij bieden ook een fijne selectie aan gezonde slippers voor gezonde voeten aan. Simpelweg omdat iedereen een goed zittende slipper verdiend. Mijn voeten hebben mij inmiddels al overtuigd en ik wil niets anders meer.

 

O U T F I T   D E T A I L S

T O P
 Primark
B R O E K  Primark
B I R K E N S T O C K  Nelson

K E T T I N G  Webstash
H O R L O G E  Marc by Marc Jacobs

 

 

Ga jij voor fashion of voor comfort?


 


Dit artikel bevat een product wat mij ter beschikking is gesteld voor een review. Lees mijn disclaimer.

 

Mobiele versie afsluiten