Site pictogram Linda's Wholesome Life

Bikini struggles

Wie ervan houd om in de winter de zomerzon op te zoeken weet dat bikini struggles dan niet alleen in de zomer thuis horen. Dan wil je het liefst het hele jaar door fit zijn en strak in je vel zitten. Dat dit niet voor iedereen weggelegd is, is oké. Wat zal de wereld toch ongelofelijk saai zijn als we allemaal hetzelfde ideaalbeeld nastreven. Ik vind het meestal allemaal wel oké, ik let op mijn voeding en probeer aan mijn dagelijkse beweging te komen. Tot het moment aanbreekt dat ik een pashokje in moet stappen om een nieuwe bikini te gaan passen..

 

Bikini struggles

 

 

Als ik herinneringen van mijzelf als jonge tiener naar boven haal herinner ik mijzelf vooral als een dun en onzeker meisje. Ik had mijn figuur mee, fietste iedere dag ook minimaal één uur, was altijd buiten bezig, reed paard, croste op de quad, brommers en was altijd actief bezig. Stilzitten was simpelweg niet aan mij besteedt. Met gemak droeg ik strakke broeken, navel truitjes (want dat was toen mode) en ook in een bikini zag ik er strak uit. Niet dat ik er op die leeftijd iets van merkte, ik was niet anders gewend en vooral de bril die ik droeg was een doorn in het oog. Tot ik op mijn 16e de ziekte van Pfeiffer kreeg en het vanzelfsprekende ritme dat ik leefde in rook op ging. Toen zag ik mijn lichaam duidelijk veranderen. Mijn bril ruilde ik in voor lenzen en mijn strakke lichaam begon langzaam te verdwijnen. Zeker toen ik als 21 jarige hele dagen op bed kwam te liggen vlogen de kilo’s eraan. Dit klinkt misschien wat overdreven voor de mensen die mij kennen, want overgewicht heb ik nooit gehad, maar niet bewegen en geen eten verteren resulteerde al snel in een figuur waarin ik mijzelf niet herkende. Naarmate dat het beter met mij ging snoepte ik er hier en daar een pond vanaf, maar echt sporten om fit te worden zat er gewoonweg niet meer in.

De reizen die ik afgelopen jaar gemaakt heb naar de zon waren de eerste in jaren waarin ik mij geen zorgen heb gemaakt over mijn figuur. Ik ga op natuurlijke wijze steeds verder terug naar mijn oude figuur, maar helemaal strak in mijn vel zitten zoals een echte Fitgirl dat beaamt, dat zit er niet meer in. Maar dat is oké. Voor het eerst ben ik niet meer onzeker over mijn lichaam en heb ik daarom iedere dag met volle teugen kunnen genieten van mijn dagen in deze tropische oorden. En dat is fijn, want nu hoef ik populaire bestemmingen niet langer te omzeilen. En weet je wat gek is? Het besef hoeveel energie je overhoud zonder al het piekeren en er steeds maar weer bewust zijn van hoe je lichaam er op dat moment en in die houding uitziet.

Vlak voor mijn road trip naar Australië begon werd ik gevraagd of ik een Triangl bikini uit wilde zoeken. Willen ze mij in een bikini zien? Haalde ik mij al snel in mijn hoofd. Terwijl ik na twee dagen volmondige ‘ja’s‘ en ‘nee’s‘ in mijn hoofd hoorde realiseerde ik mij dat mensen een heel ander beeld van mij hebben, en dat mijn spiegelbeeld sneller is veranderd dan het plaatje in mijn hoofd. Ik besloot de bikini te bestellen, hij was ruim op tijd binnen en tot overmaat van ramp was hij ook nog eens een maat te klein terwijl ik hem al wat ruimer had besteld. Zie je nu wel, ik ben dan wel geen Fitgirl, maar een Triangl bikini model ben ik lange na niet. Na lang wikken en wegen en eindeloze pas sessies durfde ik eindelijk aan te geven dat de bikini te klein was. Het was zo geregeld en twee dagen voor vertrek lag er een nieuwe zwarte doos op de deurmat. Hij paste en in een halleluja stemming ging hij direct mijn koffer in.

Ook het winkelen van bikini’s durf ik weer aan, in Brisbane zag ik een leuke bikini bij de H&M en ik besloot hem na even te twijfelen gewoon te passen. Op de een of andere manier was ik niet meer bang voor de teleurstelling dat hij niet zal passen of niet zal staan. Het bleek een match made in heaven en liep met een maatje kleiner dan gedacht de winkel uit. Missie geslaagd.

Moraal van het verhaal: je wordt niet gelukkig van het leven in maten, cijfers en getallen. Meiden met een grotere cupmaat zijn niet perse aantrekkelijker. Meiden met een kleinere confectiemaat zijn niet per definitie knapper en slanker. Kijk vooral naar wat bij jou lichaam past. Draag de vormen, kleuren en maten die bij jou passen en jou tot jou maken.

En mijn nieuwe Triangl bikini? Zonder schaamte ben ik gaan poseren op het strand, volmaakt gelukkig met mijn figuur en de lange weg die ik ervoor af heb moeten leggen om te worden wie ik vandaag de dag ben. Ik heb in de golven gedoken (zelfs dan blijft de bikini netjes op zijn plaats zitten, yes!), een kerstkaart foto gemaakt in bikini en vandaag plaats ik ze -omdat ik dat leuk vind- in dit artikel. Wat een ode aan een bikini, en dat in januari.

 

Je vind de Poppy – Flamingo Fling bikini online bij Triangl.com.


 

 

 

 

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen voor een review. Lees mijn disclaimer.

Mobiele versie afsluiten