Site pictogram Linda's Wholesome Life

Travel Notebook | Zo zag je Kreta nog niet eerder

Om de januari dip een beetje te omzeilen neem ik jullie mee naar een zonnige zomer op Kreta! Juist omdat januari een ideale maand is om even over je zomervakantie na te gaan denken. Ik ga jullie in een aantal blogpost verdeeld over een aantal weken, meenemen naar het Griekse eiland Kreta. Wat kunnen jullie verwachten naast veel zonnige foto’s? informatie over het eiland. Een review over het appartement in Malia waar ik verbleef. Hotel en appartementen tips van mijn eigen Harry, foto’s van mooie stranden, mooie dorpjes en een aantal kleine roadtrips die wij maakte. Denk hierbij aan steden, het Lassithi Plateau en het aan de andere kant van het eiland gelegen Rethimnon.

Vandaag laat ik jullie het eiland Kreta zien!

Travel Notebook | Zo zag je Kreta nog niet eerder

Kreta
Het eiland Kreta is het grootste Griekse eiland, gelegen in de Middellandse zee. Hierdoor is het klimaat in de zomer droog, niet benauwd en heet, en zijn de winters mild en regenrijk. Mede door het weer en de vele overblijfselen van de Minoïsche cultuur is Kreta een populaire vakantie bestemming. Hierdoor is het toerisme net zo’n belangrijke inkomstenbron geworden als de landbouw. Dat Kreta meer is dan een populaire uitgaansgelegenheid voor jongeren laat ik jullie nu zien.

Flora en Fauna
Kreta kent de Kri-Kri geit (Kretenzische wilde geit), wanneer je een tochtje over het eiland gaat maken zal je deze ook in overvloed tegen komen. Dieren die je niet veel ziet maar wel heel duidelijk hoort zijn de cicaden. Ze behoren tot de insecten en staan bekend om de harde geluiden die de mannetjes maken. Schorpioenen en slangen vind je ook op het eiland, de kans dat je ze ook werkelijk te zien krijgt is klein, ze zijn namelijk bang van mensen.

Ondanks dat Kreta een vrij droog eiland is kent het een uitzonderlijke diversiteit aan flora. Van mooie bloemen tot de welbekende olijfbomen, palmen, cipressen en de eucalyptus.

 

Persoonlijk vind ik Kreta een mooi Grieks eiland. Eenmaal besmet door Griekenland dan is het erg leuk om meerdere eilanden te gaan bekijken. Wat ze zo bijzonder maakt is de diversiteit aan landschappen, het ene eiland is groener en rijker dan het andere terwijl andere eilanden gekenmerkt worden door witte krijtrotsen en helder blauw water. Kreta heeft vele mooie plekjes. En als je het eiland ga bezoeken raad ik je zeker aan om een auto te huren en samen met een landkaart (of TomTom) eens heerlijk op pad te gaan! De wegen zijn over het algemeen goed begaanbaar, het rijden gaat alleen wat langzamer dan in Nederland. Hou er dan ook rekening mee dat je er langer over doet om van A naar B te komen. En geniet onderweg van het prachtige uitzicht! Er zijn genoeg uitwijkplaatsen langs de weg waar je even kan stoppen om foto’s te maken en te genieten van het uitzicht.

Ken jij het mooie Griekse eiland Kreta al?

Volg jij Linda’s Lifestyle al op Bloglovin‘, Twitter of Instagram?

Mobiele versie afsluiten