Vegan pancakes
ze zijn ook nog eens suikervrij
-Vegan pancakes-
Recept voor 6 pannenkoekjes
↠ 1 rijpe banaan (hoe rijper hoe zoeter)
↠ 90 gram havermeel
↠ 260 ml soja, amandel of havermelk
↠ ½ theelepel bakpoeder
↠ kokosolie
↠ bevroren forest fruit als topping
↠ een rijpe peer
Heb je overrijpe bananen in huis en weet je niet zo goed wat je ermee kan doen? Deze zijn namelijk perfect om te verwerken in een suikervrij gerechtje. Hoe rijper het fruit hoe zoeter de smaak. Prak de banaan tot moes. En mix de banaan met de plantaardige melk, het havermeel en de bakpoeder. Roer dit goed door zodat je geen bonkjes over houdt.
Verhit de pan met wat plantaardige olie (ik gebruik zelf graag kokosolie) en leg de peer met de gesneden kant naar beneden in de pan. Laat dit zo’n 10-15 minuten pruttelen. Het licht er een beetje aan hoe dik de peer is, hoe rijp hij is. Je zal snel genoeg zien wanneer hij helemaal gaar is.
Verhit een tweede pan met kokosolie en bak de pannenkoekjes tot ze goud/bruin zien. Verwarm tenslotte het forest fruit en plaats het samen met de peer op de pannenkoekjes. Zelf maak ik geen gebruik van suikers of maple siroop en merk dat rijpe bananen en peren net dat benodigde stukje zoetigheid met zich meebrengen. Om je vingers bij af te likken!
Tip: voeg wat kaneel toe aan het beslag voor een extra autumn touch!
Sta jij in de herfst ook zo graag in de keuken?
Pin op Pinterest
makkelijk voor later!
Het recept is geïnspireerd op de gezonde pannenkoekjes van De Groene Meisjes.