Site pictogram Linda's Wholesome Life

Vegan pancakes

Vegan Pancakes Linda's Wholesome Life
Dat je als vegan op smaak niet hoeft te bezuinigen maken deze gezonde pannenkoeken wel duidelijk. Het culinaire hoogstandje is ook nog eens gemakkelijk te maken. Met een rijpe banaan, wat bakpoeder en havermeel kom je namelijk al een heel eind. Heb je geen idee wat je met je bruine rijpe bananen aanmoet? Dan ben je hier aan het juiste adres. Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan merk ik dat ik steeds vaker trek krijg in warme lekkernijen. Vandaag deel ik het recept van deze overheerlijke vegan pancakes met jullie. En zo’n maaltijd vraagt natuurlijk om een knusse picknick!

Vegan pancakes

ze zijn ook nog eens suikervrij

-Vegan pancakes-

Recept voor 6 pannenkoekjes

↠ 1 rijpe banaan (hoe rijper hoe zoeter)
↠ 90 gram havermeel
↠ 260 ml soja, amandel of havermelk
↠ ½ theelepel bakpoeder
↠ kokosolie

↠ bevroren forest fruit als topping
↠ een rijpe peer

Heb je overrijpe bananen in huis en weet je niet zo goed wat je ermee kan doen? Deze zijn namelijk perfect om te verwerken in een suikervrij gerechtje. Hoe rijper het fruit hoe zoeter de smaak. Prak de banaan tot moes. En mix de banaan met de plantaardige melk, het havermeel en de bakpoeder. Roer dit goed door zodat je geen bonkjes over houdt.

Verhit de pan met wat plantaardige olie (ik gebruik zelf graag kokosolie) en leg de peer met de gesneden kant naar beneden in de pan. Laat dit zo’n 10-15 minuten pruttelen. Het licht er een beetje aan hoe dik de peer is, hoe rijp hij is. Je zal snel genoeg zien wanneer hij helemaal gaar is.

Verhit een tweede pan met kokosolie en bak de pannenkoekjes tot ze goud/bruin zien. Verwarm tenslotte het forest fruit en plaats het samen met de peer op de pannenkoekjes. Zelf maak ik geen gebruik van suikers of maple siroop en merk dat rijpe bananen en peren net dat benodigde stukje zoetigheid met zich meebrengen. Om je vingers bij af te likken!

Tip: voeg wat kaneel toe aan het beslag voor een extra autumn touch!

Sta jij in de herfst ook zo graag in de keuken?

Pin op Pinterest

makkelijk voor later!

Het recept is geïnspireerd op de gezonde pannenkoekjes van De Groene Meisjes

Mobiele versie afsluiten