Site pictogram Linda's Wholesome Life

Vegan Bananenbrood

Vegan Bananenbrood recept

Vegan Bananenbrood recept Linda's Wholesome Life

 

– Vegan Bananenbrood –

een gezond en suikervrij tussendoortje

 

Bananenbrood, een populair en gezond tussendoortje wat heel erg geliefd is bij vegans en mensen die gezond & bewust leven. Het recept is niet alleen heel erg makkelijk om te maken (het is alleen wachten op goede rijpe bananen) en een bananenbrood is ook vrij snel klaar. Het brood geeft energie zonder zwaar op de maag te vallen. Het recept is de basis van het brood, je zal er zelf nog vers of gedroogd fruit aan toe kunnen voegen, dadels, chocolade of noten. Omdat ik zelf geen geraffineerde suikers eet en ook niet zo goed tegen gedroogd fruit kan is dit het recept voor bananenbrood zoals ik hem het liefst heb. Puur en zonder gedoe. Er met de feestdagen iets aan toevoegen zal hem alleen maar feestelijker maken. En omdat zo’n beetje alle vegan bloggers al een bananenbrood recept hebben gedeeld, kon ik natuurlijk niet achter blijven.

 

Wat heb je nodig? ( 1 brood – 12 porties)

↠ 4 rijpe bananen (hoe zoeter, hoe meer smaak)
↠ 250 gram speltmeel
↠ 1 tl baking soda
↠ 1 tl bakpoeder
↠ 1 tl kaneel
↠ 1 tl citroensap
↠ 1 tl vanille extract
↠ een snufje zout
↠ scheut plantaardige melk (Alpro light bijv.)

Extra

↠ Gewenste toppings als noten, banaan, fruit, dadels, chocolade etc.

 

Het is tijd om de handen uit de mouwen te steken

Voor je aan de slag gaat met het beslag verwarm je de oven voor op 180 graden. Doe vervolgens de bananen in een keukenmachine en meng het geheel tot een glad mengsel. Voeg er het bakmeel, de baking soda, de bakpoeder, kaneel en een snufje zout aan toe. Voeg ook de citroensap en het vanille extract eraantoe. Hoeveel plantaardige melk je nodig hebt is afhankelijk van je beslag, het kan de ene keer wat voller uitvallen (grootte en rijpheid van de bananen). Voeg er een flinke scheut plantaardige melk aan toe en mix het geheel opnieuw tot er een glad cake beslag ontstaat.

Vervolgens is het tijd om het beslag in een bakvorm te doen. Wil je ook zo’n leuke banaan op de bovenkant? Snij dan een extra banaan door de midden en leg deze op het beslag. Dan is het tijd om het geheel zo’n 35-45 minuten af te bakken. Even laten afkoelen en smullen maar.

 

Eet smakelijk!

 

 

 

Pin op Pinterest

 

 

 

 Basis van het recept komt van Maartje Maria. Lees mijn disclaimer

 

Mobiele versie afsluiten