Site pictogram Linda's Wholesome Life

Toen ik begon met bloggen had ik nooit verwacht dat..

Mijn blog begon ik als een online uitlaatklep, het moest een fijne online plek worden waar ik fijne en leuke dingen wilde gaan delen. Dat er misschien wel iemand mee zal gaan lezen leek mij erg leuk maar erg onwaarschijnlijk. Al snel pakte ik mijn koers op en leerde ik gaande weg onwijs veel bij, vandaag wil ik dan ook graag met jullie een aantal leuke weetjes delen. Wat had ik nooit verwacht toen ik begon met bloggen?

 Toen ik begon met bloggen had ik eigenlijk geen idee hoe ik een site moest runnen. Ik blogde al jaren op Blogger en wilde mijn nieuwe blog graag op WordPress beginnen, al snel moest er een mooiere layout komen (wat is het toch fijn om een handig vriendje te hebben) en volgde een eigen domeinnaam al snel. Wat ik hier vooral heb geleerd is dat waar ik niet goed in ben, ik hulp mag vragen, en zo zijn er per toeval vele leuke mensen op mijn pad gekomen en is mijn blog nu zoals hij is.

♡ Toen ik begon met bloggen had ik nooit verwacht dat ik door bedrijven of PR Bureaus uitgenodigd zou worden om een event te bezoeken. Laat staan events in je eentje bezoeken. Gelukkig is de lifestyle en beauty blogwereld een groot warm bad!

Dat er mooie blog vriendschappen zouden ontstaan vanuit het bloggen had ik nooit durven hopen. Omdat je als blogger toch veel tijd alleen met je producten, camera en achter de computer doorbreng is het ontmoeten van meiden met dezelfde passie zo ontzettend leuk! En ik ben er dan ook heel erg blij mee dat ik al zoveel leuke meiden heb mogen ontmoeten. Ik snap niet dat ik ooit getwijfeld heb of ik wel in het wereldje ontvangen zal worden (want gepest op de middelbare school) maar zet een paar meiden met dezelfde passie in een kamer en het lijkt alsof we elkaar al jaren kennen.

♡ Iets waar ik stiekem best tros op ben is de samenwerking met bedrijven, dat zij aan mij vragen of ze een product toe mogen sturen en/of ik een samenwerking aan wil gaan. Ik vind dit zo’n mooie kroon op mijn werk en een onwijs leuke manier om nieuwe merken en producten te mogen testen!

Fotograferen is altijd al een hobby geweest, met stappen hoefde niemand te vragen of er iemand een camera bij had, ik was voorzien en plakte de hele avond in kiekjes bij elkaar. Ook vakanties, uitjes en leuke en lekkere dingen, alles moest op de foto tot vervelens toe (I just can’t help it!). Nu heb ik een goede reden om alles op de foto te zetten (want ja, waar heb je anders een blog voor) en waar mensen zich eerst afvroegen waarom ik het deed vragen nu spontaan of er eerst een foto gemaakt moet worden, te grappig.

♡ Ik heb nooit gedacht dat ik foto’s van mijzelf op internet zou durven zetten zonder er 1001 filters overheen te doen. Wil je dat je blog succesvol word, dan moet jij je eigen uithangbord worden is mij eens verteld. En sinds dien ben ik mijn selfie skills gaan verbeteren en is mijn angst voor de camera gelukkig aardig afgenomen. Want de perfectionist die ik ben. Gelukkig is alles in eigen beheer en baart oefening echt kunst!

Toen ik begon met bloggen had ik nooit durven zeggen dat ik YouTube filmpjes zou gaan maken. Ik als zenuwachtige perfectionist zou dicht slaan voor een camera, en wie gaat er in hemelsnaam in d’r eentje tegen een camera praten? Ik ben enorm blij dat mijn lieve vriend en jullie lieve berichtjes mij hier doorheen helpen en iedere video leer ik weer bij. En jawel, ik begin het zelfs erg leuk te vinden, wie had dat gedacht?

♡ Ook dacht ik dat ik het wel zal redden met mijn spiegelreflex camera met enkel een basis lens erop. Inmiddels leen ik met enige regelmaat lenzen van mijn moeder, hebben we samen een 50mm 1.4 lens gekocht en heb ik een mini studio inclusief daglicht lampen. Ook wilde ik dolgraag een iPhone 6+ omdat hij onwijs mooie foto’s maakt (hallo liefde voor gadgets!). En gelukkig een lief vriendje met een camera die ik mag gebruiken om te filmen. Heb ik weleens laten vallen dat ik verliefd ben op gadgets?

Sinds ik ben begonnen met bloggen merk ik dat ik anders naar de wereld kijk. Overal zie ik Instagram waardige kiekjes en ben ik haast iedere dag bezig met mooie plaatjes te creëren voor niet alleen mijn blog maar zeker ook voor Instagram, Facebook en Twitter! En ik hoop mijzelf iedere dag weer te verbeteren.

♡ Toen ik begon met bloggen was mijn beauty en verzorgingsproducten stash aanzienlijk kleiner. Ik wilde graag een basis creëren en in shoppen ben ik een pro geworden. Dankzij het bloggen en het lezen van blogs van anderen heb ik niet alleen mooie merken leren kennen, maar is mijn kennis vergroot en zijn mijn skills aanzienlijk verbeterd.

Het leukste van bloggen vind ik misschien toch wel het creëren van eigen content, ideeën bedenken en uitvoeren om het vervolgens mooi samen te zien komen in een video of artikel. Dit werkt zo verslavend! En ik had werkelijk waar een paar jaar geleden niet verwacht dat ik ooit iets voor mijzelf op zou kunnen bouwen, omdat ik lange tijd door chronische labeltjes, op bed heb gelegen.

Alles extra’s zijn een kroon op  mijn werk en zo voelt het ook. Ik ben zo ongelofelijk dankbaar dat ik kan bloggen, dat jullie mijn blog komen bezoeken, lieve berichtjes achter laten en dat ik met bedrijven samen mag werken. Heb jij ook de droom een blog te beginnen? Probeer het uit, laat je niet tegen houden door de 1001 redenen om iets niet te doen.

Life is a movie but there will never be a sequel!

En over Instagram gesproken, volgen wij elkaar al?

Mobiele versie afsluiten