Site pictogram Linda's Wholesome Life

Raspberry Nice Cream

Raspberry Nice Cream
Sinds ik vegan en suikervrij ben gaan eten ben ik mij veel bewuster geworden van wat ik eet. Ik ben nooit een echte snoeper geweest, maar wat ik wel mis is ijs. Nice Cream is een ander woord voor bananen ijs. Dit ijs bestaat uit minimaal 2 ingrediënten en is vrij van lactose en geraffineerde suikers. Daarnaast heb je dit gerecht binnen 3 minuten op tafel getoverd. Ik deel vandaag mijn Raspberry Nice Cream recept, een traktatie om je vingers bij af te likken!

Raspberry Nice Cream

Voor wie is Nice Cream?

Dit bananenijs is voor iedereen die dol is op ijs. Het is leuk om met kinderen te maken. Maar past ook heel erg goed in een plantaardig of een RAW dieet. Perfect voor wie een lactose intolerantie heeft, wie vegan eet en voor wie graag eens iets anders wilt eten dan de standaard ijssmaken. Je maakt dit ijs namelijk in een handomdraai thuis, zonder ijsmachine en de hoofd ingrediënten bestaan uit vers fruit. Je kunt het altijd zoeter maken met vanille druppels, maar ik hou het zelf liever zo natuurlijk mogelijk. Op deze manier is Nice Cream namelijk gewoon een maaltijd. En kun je het als ontbijt eten (heerlijk in de zomer) maar ook zeker als toetje of als vervanger voor jouw pot met ijs wanneer je op de bank een filmpje zit te kijken.

 

Raspberry Nice Cream maken

Wat heb je nodig?

↠ 2-3 bevroren bananen
↠ handje bevroren frambozen
↠ handje bevroren blauwe bessen
↠ enkele bevroren bramen
↠ amandelmelk (ongezoet)

Optioneel

↠ kokos snippers

Neem 2 tot 3 rijpe bananen (hoe rijper de banaan hoe zoeter jouw nice cream wordt). Schil ze en breek ze in enkele stukken om ze vervolgens in te vriezen. Herhaal dit ook met je verse fruit, of neem net als ik doosjes ingevroren fruit van de supermarkt. Sinds ik vegan ben gaan eten kan ik simpelweg niet meer zonder een voorraad ingevroren fruit, dit komt echt altijd van pas.

Neem het bevroren fruit en de amandelmelk en doe het in een sterke blender, of in een kom zodat je met de staafmixer het fruit om kunt toveren in ijs. Ga net zo lang door tot je ijs hebt. Plaats het in een mooie schaal, of zet het eventueel terug in de vriezer zodat je er later bolletjes van kunt scheppen. Als topping heb ik nog wat bevroren fruit gebruikt en wat kokossnippers. Hier kun je ook cacao nibs aan toevoegen, ander fruit, of je fantasie de vrije loop laten. Je kunt letterlijk alles maken wat je lekker vindt.

Heb jij weleens nice cream gemaakt?

Mobiele versie afsluiten