Site pictogram Linda's Wholesome Life

Skincare I Open over huidproblemen + aanpak

Flawless wakker worden is niet voor iedereen weggelegd. Ik behoor ook tot de groep dames die zich naturel op moet maken om er naturel uit te zien, zonder plekken en oneffenheden. Om over mijn wallen op sommige dagen maar te spreken. Of ik deze imperfecties ga accepteren? Ik heb het linksom geprobeerd om het aan te pakken, en gooi het vanaf nu weer over een hele andere boeg. Dat het op een blog niet altijd rozengeur en maneschijn moet en kan zijn, wil ik graag in artikelen als deze laten zien.

Artsen afspraken zijn fijn om de balans op te maken en eventueel de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ te zetten. Helaas gaat dit vaker minder makkelijk dan gezegd, en lijkt het dat wanneer er één schakel om gaat de rest automatisch volgt. Afgelopen week zijn er weer goede gesprekken geweest en nieuwe knopen doorgehakt.

Skincare 2.0

Dat mijn huid een slachtveld was afgelopen zomer hebben jullie, voor die mij al wat langer volgen, vast wel hier en daar meegekregen. Er werd twee maanden geleden niet een nieuw maar wel een intensievere behandeling gestart met de middelen die ik al gebruikte. Inmiddels ben ik vanaf mijn pubertijd al aan het zoeken naar geneesmiddelen, skincare, medicijnen en behandelingen om mijn huid gezonder te krijgen.

Voor mijn nieuwe volgers; ik heb ME & Fibromyalgie, door de ME worden afvalstoffen via de huid naar buiten verdreven. Hiernaast is mijn huid extreem gevoelig, vochtarm en heb ik last van terugkomende Eczeem, Psoriasis en chronische Rosacea/Acne om het lijstje af te maken.

Skincare routine

Dit zijn de hulpmiddelen die ik iedere dag gebruik, Rozex voor de Rosacea, Differin om de talg productie te remmen en Clindamycine om de ontstekingen te remmen. Alle 3 op doktersrecept. Deze middelen gebruikte ik dus al, maar nu gebruik ik ze iedere dag. Ik dep mijn huid in de ochtend en avond met Clindamycine na het reinigen, Rozex in de ochtend en de Differin in de avond, omdat een bijwerking van dit middel is dat ik niet in de zon mag komen en mijn huid er rood van wordt.

Hiernaast gebruik ik mijn vaste facecare producten van The body Shop. Mijn dag en nacht creme uit de Tea Tree lijn, en een oogcrème voor de gevoelige huid van Yves Rocher. Mijn reinigingsroutine is haast ongewijzigd, en ben je hier benieuwd naar kun je een uitgebreid artikel hier terugvinden of deze video bekijken.

Een klei masker van Yves Rocher, een zout scrub van Lush of het Magnaminty masker van Lush helpen mijn gezonde huid om te ademen en remt de vuurigheid van de ontstekingen en gevoelige huid gelukkig.

Wat is er nieuw?

Ook test ik momenteel deze bar van Lush. Deze ‘Full of Grace’ bar is een serum en geeft de gevoelige huid net even wat extra verzorging. Amandelolie, murumuru- en cupuacu boters voeden je huid intensief, rozenolie kalmeert irritaties. Ook zit er Portobello champignons in, omdat die barstensvol anti-oxidanten zitten. Ik breng het ba het reinigen en na de Clindamycine aan, ik haal de bar een keer over mijn gezicht en masseer het serum hierna met warme vingers en ronddraaiende bewegingen in. Ik mocht deze bar testen van Lush en ben enthousiast! Ik moet het niet iedere dag gebruiken, dan krijg ik hier juist weer plekjes van (halleluja). Het masseren is een feestje en mijn huid voelt steviger en beter gevoed aan.

Even de balans opmaken van de start tot nu

Links: 2 maanden geleden voor de behandeling | Rechts: nu, 2 maanden later.

Ik ben nu inmiddels 2 maanden verder, en ook is eindelijk mijn antibiotica kuur van 6 maanden afgelopen. Mijn lichaam en huid hebben hier een flinke klap van gehad en die klap moet van binnenuit ook eerst opgeruimd worden. Je ziet aan mijn huid dat de vurigheid wat is afgenomen en ook de plekjes zijn gelukkig gehalveerd. Beide foto’s zijn in de ochtend gemaakt na het reinigen, de roodheid word naarmate de dag vordert wel wat minder. Maar ondanks dat ik deze foto’s echt verschrikkelijk vind, komt het zo wel het beste over en zie je goed hoe naar en pijnlijk de plekken (kunnen) zijn. Dit verschilt ook weer per dag, is stress, voeding en weer afhankelijk en daarnaast weerspiegelt het ook mijn gezondheid.

Maar wat nu?

Nu word het tijd om mijn huid van binnen én buiten te vertroetelen. Gezonde voeding, dat gaat de eerste stap worden. Ik wil mij meer gaan verdiepen in powerfoods, mijn suikervrije dieet voortzetten (volhouden zonder antibiotica gaat nu al beter!) en de 2 liter water die ik per dag drink aanvullen met limoen en verse munt. Zo blijft water een heerlijke en gezonde dorstlesser.

Hormoon issues

Nadat de Diane pil verboden werdt in Nederland ben ik mijn stabiele basis kwijt geraakt, ondanks dat ik onder de risico categorie vol (trombose), werkte deze combinatiepil het beste voor mij. De vervanger die ik nu heb (microgynon 30), daar word ik in de stopweek ziek van en doet mijn huid ook niet veel goeds. Na de overstap is mijn huid duidelijk onrustiger geworden. In overleg met de huisarts is besloten een andere pil te gaan gebruiken (deze ligt nog bij de apotheek en de naam weet ik niet meer..), het effect (wat nog even op zich laat wachten ivm afmaken oude strip) ga ik de komende 4 maanden bekijken. Het duurt zo lang omdat mijn lichaam er eerst aan moet wennen en je wilt het toch ruim de tijd geven om eraan te wennen en de werking af te wachten. Ik ben benieuwd, het kan namelijk alle kanten op gaan.

Alles over darmen | De mooie voedsel machine

Ook dit boek gaat mij hopelijk nieuwe inzichten geven. Volgens Giulia Enders, de jonge schrijfster (24) van dit boek begint alles bij de darmen. Het is een open en informatief boek over de spijsvertering, want ja, laten we eerlijk zijn, het zijn niet alleen glitters en regenbogen. Wel hoop ik handvaten tegen te komen die mij van binnen en van buiten kunnen helpen. Zij heeft haar studie geneeskunde bijna afgerond, haar werk vliegt in Duitsland over de toonbanken en de tekeningen in het boek zijn verzorgd door haar zus Jill. Hoe leuk is dat!

Dit leest al zoveel leuker dan de zware pillen die ik vanuit mijn studie pathologie en anatomy heb liggen.

Van de heerlijke verse munt en limoenen word ik vrolijk, het staat leuk in een kan en in een glas, de kleuren zijn prachtig (hallo donkere dagen voor kerst), en het is nog lekker ook!

De komende tijd

De komende weken ga ik dus van pil wisselen, en deze de tijd geven om zijn werk te doen. Ook ga ik aan de slag met gezondere hapjes en drankjes (het avond word haast iedere dag verzorgd door mijn moeder en hier zijn al de nodige gezonde aanpassingen gedaan, thanks mams!) ga ik het boek lezen (jullie horen zeker van mij hoe het boek mij bevalt) en ga ik begin volgend jaar, als het nog steeds nodig is (ik denk het haast wel) een afspraak maken bij een Dr. Hauschka therapeut. Maar alles stap voor stap!

Extra virgin kokosolie schijnt ook goed te zijn voor de huid. Plaatselijk aangebracht, kan kokosolie de symptomen van psoriasis en eczeem verminderen, omdat het de natuurlijke balans van de huid herstelt. Dit wil ik dan ook zeker gaan proberen. Misschien kan ik hiervoor ook terecht bij Lush.

En een heerlijke lip verzorging kan niet ontbreken, ik mis de zomer best wel en met deze kokos lipboter van TBS brengt mij terug in zomerse sferen, heerlijk!

Verantwoord bezig zijn, wat kost dat nou?

 Het boek de mooie voedselmachine van Giulia Enders vind je voor op nr. 1 bij de Bruna voor €17,95.

 Een bakje met verse munt vind je o.a. bij de Jumbo voor €1,29 en voor 3 verse limoenen betaal je €1.99. Gezond drinken kan dus ook erg goedkoop zijn! Wil je eens afwisselen, deze munt bladeren zijn ook heerlijk in de thee met honing!

Ik hoop dat ik in dit vrij open en eerlijke artikel iets voor anderen te kunnen betekenen die ook kampen met een huid met een eigen wil. Dit artikel betreft mijn persoonlijke mening en wat voor mij helpt hoeft natuurlijk niet bij iedereen de sleutel tot succes te zijn, en andersom. Mocht je goede tips hebben, uiteraard zijn deze van harte welkom! Het blijft zoeken en soms blijf je in het duister tassen wat dat betreft. Juist omdat ik al jaren, zonder succes, aan het zoeken ben. Hopelijk zijn er mensen die hier iets voor zichzelf uit kunnen halen, dan is mij dag in ieder geval al geslaagd!

Dit artikel gaat dus vaker terug komen met updates, en eventuele veranderingen.

Mobiele versie afsluiten