Site pictogram Linda's Wholesome Life

Omarm je imperfecties | Make-up – Je bent mooi zoals je bent

Make-up is een fantastische manier om jou eigen mooiste punten te accentueren, onzekerheden te camoufleren om er simpelweg flawless uit te zien. Maar heb jij jezelf geaccepteerd zoals jij er echt uitziet? En kan jij zonder make-up op je gezicht naar jezelf lachen in de spiegel? Omdat er nu verschillende online challenges lopen wil ik het vandaag graag over make-up hebben, waarom meiden en vrouwen het gebruiken en waarom make-up dragen vooral ook heel erg leuk is. Deze omarm je imperfecteis is een ode aan de echte meiden, dames en vrouwen! 

Mijn artikel is geïnspireerd en ontstaan door een aantal powervrouwen. Nikkie Tutorials plaatste onlangs een flimpje waarin zijn The Power of Make-up laat zien, in deze video maakt zij slechts 1 kant van haar gezicht op. Beauty blogster Em krijgt veel negatieve reacties wanneer zij 3 maanden geleden foto’s van zichzelf plaatst waarop zij geen make-up draagt. In deze You Look Disgusting video laat zij the power of make-up en de kille kant van het internet zien.

Klik hier als je de video niet kunt zien. 

Geïnspireerd op de laatste trend, de Don’t Judge Me challenge maakte ik deze korte video. Om te laten zien dat ik mijzelf accepteer zonder make-up en mijzelf durf te laten zien. In de meeste #dontjudgeme video’s maken mensen zichzelf lelijk om er vervolgens prachtig uit te zien, ik vind alleen dat de boodschap van de video hierdoor voorbijgelopen word. En daarom plaatste ik mijn versie die ik ook deel op social media. Omdat ik niet vind dat mensen met een bril en een onzuivere huid ‘lelijk’ zijn, en je dit niet hoeft te accentueren om er opeens fabulous uit te zien.

Omarm je imperfecties | Het dragen van make-up

Wanneer je net als mij niet geboren bent met een flawless huid kan het dragen van make-up echt een uitkomst zijn. Ik weet nog goed hoe zelfverzekerd ik mij voelde toen ik begon met het dragen van make-up, alle punten waar ik onzeker over was verdwenen als sneeuw voor de zon. En zeker als ik lichamelijk een mindere dag heb, ik een vermoeidheidsmasker draag op mijn gezicht en er vooral wit (met rode vlekken) uitzie kan het dragen van foundation al wonderen verrichten. Door simpelweg wat kleur toe te voegen. Mijn gezicht is dan net een kleurplaat die ik iedere dag in kan kleuren zoals ik wil.

Tijdens mijn re-integratie traject werd mij de opdracht opgelegd om een keer zonder make-up op naar het kantoor te komen. Hier werd namelijk gedacht dat ik niet meer zonder make-up kon en er zonder ook flawless uit zou zien. Ik heb deze challenge toen niet aangenomen omdat ik niet vond dat ik moest bewijzen dat ik het kon. Natuurlijk ga ook ik zonder make-up op de deur uit voor een boodschap of iets in die richting. Ik voel mij er alleen beter bij om als mijzelf, en niet als de ziek uitziende versie van mijzelf de deur uit te gaan. Een bewuste keuze waar ik heel lang over na heb gedacht. Omdat ik weet dat ik er met make-up op niet ziek uitzie.

Nu de zomer er is draag ik ook minder make-up. Ik vind het een no-go om met een foundation of BB-cream op mijn gezicht te gaan zonnen. Nu mijn gezicht een tintje krijgt zie ik er vanzelf alweer wat gezonder uit en geniet ik van de tijd die ik ’s ochtend overhoud wanneer ik veel tijd in de zon doorbreng.

Ik durf nu te zeggen dat ik zonder schaamte en onzekerheden naar mijzelf durf te kijken in de spiegel. Natuurlijk zie ik zoals de meeste onder ons punten die ik graag zou willen veranderen, maar hoe mijn spiegelbeeld eruit ziet is oké. Ik durf nu zonder mijzelf op te maken mensen te ontvangen, naar de supermarkt te gaan en foto’s van mijzelf online te plaatsen. Omdat ik oprecht geloof dat schoonheid aan de binnenkant zit. En wanneer jij zelfverzekerd bent, jij goed in je vel zit en jezelf geaccepteerd hebt zoals je bent, je dit ook aan de buitenkant zult uitstralen.

Ook ik ben onzeker geboren, ik was lang en dun (ideaal pest materiaal op school), had een bril waar ik mijzelf enorm voor schaamde, kom van een boerderij terwijl mij klasgenoten in de stad woonden en worstel al vanaf mijn pubertijd met een probleemhuid en een lichaam dat niet meewerkte (chronisch ziek). Ik ben 26 en ik kan nu sinds een jaar zeggen dat ik écht goed in mijn vel zit en dat ik mijzelf heb geaccepteerd. Hierdoor durf ik dingen te doen (bucketlist materiaal) die ik eerder niet durfde, dingen waar ik alleen maar van droomde. Nu durf ik mijzelf open en bloot op mijn blog te laten zien. Niet om mijzelf te verkopen, en om te laten zien hoe fantastisch ik ben (want zo denk ik zeker niet over mijzelf) maar gewoon om de wereld mij te laten zien zoals ik ben.

Omdat er voor iedereen een plekje is op de wereld, en iedereen mag zijn zoals hij of zij is. Omdat iedereen het waard is om gezien te worden. Laat je zien op de wereld, ook jij verdien dat! Ook als je net als ik punten heb om onzeker over te zijn. Rock jou bril als niemand anders, leer make-up te gebruiken als jij net als mij altijd last zal hebben van een onzuivere huid. Accentueer je mooiste punten van jou gezicht en lichaam. Je bent mooi zoals je bent. Ook als je geen maatje 34 hebt. Hou van jou sproeten, jou rode haar, hou van jou imperfecties, pukkels en onzuiverheden omdat ze jou jou maken. Lang leven de échte vrouwen, met rondingen en oneffenheden.

Want jij bent flawless zoals je bent! Ja echt waar, ook jij!

 


Mobiele versie afsluiten