Site pictogram Linda's Wholesome Life

Netflix drama series waar je voor thuis blijft | Deel 2

 

Netflix drama series waar je voor thuis blijft | Deel 2

 

Bron

Rectify

Daniël Holden zet na 20 jaar onschuldig in de dodencel te hebben gezeten voor het eerst voet buiten de gevangenis, in de echte wereld. Jaren heeft hij gedroomd van wakker worden en het zien van de zonnestralen die door de gordijnen dansen van de opkomende zon. In de gevangenis leeft hij naar de veilige, voorspelbare, standaard routines. Doordat hij het grootste gedeelte van zijn leven in de gevangenis heeft doorgebracht is het niet zozeer de dood waar hij bang voor is, maar het leven. Terwijl hij zich bij zijn geplande dood neer heeft gelegd bijt zijn zus, Amantha Holden, zich vast in zijn zaak. Wanneer zij 12 jaar is wordt haar broer opgesloten, en sinds dien weet zij zich geen ander leven meer voor te stellen dan te strijden voor het leven van haar broer. Ondanks dat hij bekende tijdens zijn arrest, gelooft zij nog stellig in zijn onschuld. Samen met een nieuwe advocaat, Jon Stern, lukt het haar uiteindelijk om Daniël thuis te krijgen. Thuis in een stad waar iedereen hem dood wenst. En hoe doe je dat, overleven in de buitenwereld als je alle hoop al had opgegeven? Als jij je geen leven meer voor weet te stellen buiten de muren van een piep kleine spier witte kamer?

Het is tijd om een fout recht te gaan zetten en tijdens dit drama volgen wij de personages op de voet. De serie is hard, rauw en goud eerlijk. En heeft een heerlijke ruwe humor die onder een laag drama schuilt. De relatie tussen Amantha en de advocaat Jon Stern grijpt je vast, net als de ontdekkingstocht van Daniël. Haast als een jonge puber ontdekt hij een hele nieuwe wereld. Een wereld vol liefde, haat, grenzeloze mogelijkheden en verwarring.

 

Bron

The Missing

Wanneer Tony Hughes op een recente foto (2014) de shawl van zijn zoon herkent wordt hij mee terug genomen naar het drama wat zich begin juli 2006 heeft afgespeeld. Tony is dan samen met zijn vrouw Emily en zijn zoon Oliver vanuit Engeland op weg naar hun vakantie bestemming als zij ten hoogte van het Franse dorpje Chalons du Bois auto pech krijgen. De auto is minder snel te repareren als zij hadden gehoopt en zij besluiten een kamer te boeken in hotel Eden. Die avond besluit Tony met zijn zoontje te gaan zwemmen, om hierna iets te gaan drinken in een locale cafetaria. In alle drukte in het tentje (de kwartfinale van het WK voetbal tussen Frankrijk en Brazilië word gespeeld) raakt Tony Oliver kwijt. Er wordt gezocht, een grote campagne gestart en de politie start een onderzoek. Ondanks alle inspanning wordt Oliver niet gevonden en het dossier al snel gesloten. Echter het zien van de shawl geeft Tony weer moed. Inmiddels zijn hij en zijn vrouw uit elkaar omdat hij het drama niet kan verwerken en besluit van het zoeken naar zijn zoon zijn levensmissie te maken. Maar het is nog maar de vraag of de hoofdinspecteur die toen der tijd het onderzoek leidde, Julien Baptiste, de gepersonaliseerde shawl net zo’n grote aanwijzing vind als Tony. Of is hij door het verlies spoken gaan zien?

Wij worden meegezogen in dit hartverscheurende drama. Er zijn maar weinig onderwerpen die je zo aangrijpen als een vermissing van een jong kind. Zeker als je proeft dat er vriendjespolitiek en corruptie in het spel zijn.

 

Bron

Making a Murderer

Het is ongelofelijk dat de meeste van ons niet eerder van het verhaal van Steven Avery hebben gehoord wanneer deze Netflix original naar buiten wordt gebracht. Het is namelijk een verhaal wat veel te groot is voor een stadje als Winsconsin. Terwijl Steven Avery, de man waar het grootste gedeelte van de documentaire over gaat, een grote zaak aanspant tegen Manitowoc County gaat er opnieuw veel mis in zijn leven. Stel je voor, je wordt onschuldig opgesloten in de gevangenis omdat corruptie en vriendjespolitiek de overhand nemen in een verkrachting zaak, wanneer er een schuldige aangewezen moet worden om de naam van ‘The Police Department’ hoog te houden. Het recht viert na 18 jaar pas zegen nadat hij door DNA-bewijs eindelijk vrijgesproken wordt. The ugly details van dit verhaal moeten natuurlijk achter gesloten deuren blijven, maar Steve besluit een zaak aan te spannen. Een zaak die veel belangrijke mensen de kop gaat kosten. Tegelijkertijd probeert Steve iets van zijn leven te maken en gaat hij weer aan het werk. Op een dag komt de jonge Teresa Halbach bij Steve foto’s maken voor de AutoTrader, waarna ieder spoor van haar ontbreekt. En hoe makkelijk is het dan om iemand die al eens eerder veroordeeld is voor verkrachting opnieuw verkrachting en moord in de schoenen te schuiven? Dat zal niet alleen de rechtszaak ten goede komen.

De documentaire grijpt jou na de eerste aflevering al aan. Het is niet de vraag of er vragen naar boven zullen komen, maar hoe snel de vragen zullen komen. Hoe kan een rechtssysteem zo falen? En hoe kunnen mensen anderen zoveel pijn aandoen om er uiteindelijk zelf beter van te worden? Ik heb er bewondering voor dat het grootste gedeelte van de familie overeind is blijven staan. Hoe zij het voor elkaar krijgen om hoop te blijven houden nu Steve en zijn jonge neefje Brendan Dassey (die duidelijk een achterstand heeft en hier niet naar behandeld wordt) onschuldig vast zitten zonder ook maar enig bewijs tegen hen te hebben. De documentaire pakt je, grijpt je aan en laat je niet meer los. En ben jij een van de weinigen die hem nog niet bekeken heeft, dan kan ik het jou zeker aanraden. Als is het alleen maar om het verhaal van Steve en Brendan naar buiten te brengen, op een manier die zij verdienen.

 

Heb jij een van deze Netflix series al gezien?

 

 

 

 

 

 

Bron uitgelichte afbeelding.

Mobiele versie afsluiten