Site pictogram Linda's Wholesome Life

Mijn haar routine & win een feestelijke Zenner goodiebag

 

Mijn haar routine ☾

 

 

 

Haar verzorging onder de douche

Mijn haar is vooral erg vol, lang en redelijk zwaar. Ik vind het juist om deze reden belangrijk om met een goede basis te beginnen. Om ervoor te zorgen dat er wat volume ontstaat bij de aanzet van mijn haar. Een goed begin is tenslotte het halve werk.

 

De BIG zeezoutshampoo van Lush is mijn life saver. Ik ben een groot verbruiker geworden sinds ik het heb ontdekt. Het pakt namelijk verschillende problemen aan. 1) het eczeem op mijn hoofdhuid, 2) mijn haar wordt minder snel vet, en het geeft 3) meer volume bij de aanzet. Dit is dan ook waar ik hem enkel voor gebruik, voor mijn hoofdhuid, ik breng het aan bij de wortels van mijn haar.

 

Op de lengtes gebruik ik het liefst een shampoo, conditioner of een ‘2 in 1’ zoals deze van Goldwell zodat mijn lengtes vooral goed verzorgd worden. Mijn haar wilt nogal snel droog worden door het verven, de kachels, airco en beschadigen van het simpelweg los dragen van mijn haar. Het schuurt dan tenslotte altijd langs jouw kleding.

 

 

Haarverzorging

Van tijd tot tijd neem ik graag een masker mee de badkamer in. Deze breng ik voor het douchen aan in nat haar zodat ik zeker weet dat hij goed in kan trekken. Juist doordat ik mijn haar verf en het veel los draag vind ik het belangrijk dat het er vol en goed verzorgd uitziet.

 

Na het douchen breng ik graag een olie aan op de punten van mijn handdoek droge haar. En hierna is het vrij simpel, ik doe een rommelige knot in en laat het ’s nachts drogen. Nat haar borstelen doe ik niet en de volgende ochtend hoef ik het simpelweg alleen even in model te borstelen.

 

Wanneer mijn haar iets extra’s kan gebruiken tussen de wasbeurten in. Ik was mijn haar om de 3 á 4 dagen. Gebruik ik graag een verzorgende spray. En maar net wat ik aan het testen ben en in huis heb. Deze van Goldwell is een protective blow-dry spray, die tegelijkertijd je haar goed door kambaar maakt en glans geeft.

 

 

 

Ochtend routine

In de ochtend borstel ik mijn haar tot het goed doorkambaar en klit vrij is. Een goede borstel vind ik erg belangrijk. Het is belangrijk dat de pinnen niet te hard zijn zodat hij moeiteloos en zonder je haar te beschadigen, door je haar glijdt. Om mijn haar in een goede conditie te houden doe ik dit niet al te vaak, ongeveer 2 keer per dag. Zeker omdat ik het wassen van mijn haar aan het afbouwen ben, wil ik liever niet dat mijn haar snel vet wordt. En laat ik het daarom het liefst zo veel mogelijk met rust.

 

Zoals ik al vertelde draag ik mijn haar graag los. Maar een staart of een rommelig knotje kan een uitkomst zijn wanneer ik mijn lange haar even zat ben, of het in de weg zit. Ik gebruik het liefst elastieken zonder metalen gedeelte, een kabel elastiek of deze (op de foto) met super grib. Zodat mijn hoge staart ook echt mooi op zijn plek blijft zitten.

 

 

De voordelen van droogshampoo

Droogshampoo kan erg handig zijn als je jouw haar wat stugger wilt maken. Dit geeft namelijk meer structuur aan je haar, en hierdoor kan je makkelijker bij de aanzet wat volume in je haar kneden. Maar zeker ook wanneer je jouw haar wilt opsteken kan droogshampoo fijn werken om het haar meer body te geven. Maar ook wanneer ik het wassen nog één dag wil uitstellen is een droog shampoo mijn beste vriend.

 

Deze fruitige Oriental droogshampoo is laatst toegevoegd aan het vaste assortiment van Batiste. 

 

 

Party Proof met Zenner

Zoals ik aan het begin van dit artikel al vertelde was ik aanwezig bij een hele gezellige en leerzame ochtend, die geheel in het teken stond van feestelijke kapsels. Kapsels die er ingewikkeld uit zien, maar eigenlijk in een handomdraai gerealiseerd kunnen worden. Met wat denkbeeldig lood in mijn schoenen stapte ik binnen, want als er iemand onhandig is met haar en haar heeft wat niet makkelijk is om mee te werken, dan ben ik heb wel.

 

Met veel hulp van een Zenner hair styliste toverde ik mijn losse haar om tot een fijn Bohemian Christmas hairdo. Hierdoor wist ik ondanks dat ik ver buiten mijn comfort zone ging, tóch dicht bij mijzelf te blijven. De ochtend sloten wij af met een fotoshoot van mijn Christmas Look. Aan de achterkant hebben wij verschillende nonchalante vlechten samen gedraaid en opgestoken. Iets wat ik onwijs leuk vond om te doen. Mocht er iemand het leuk vinden om een how-to artikel hierover op mijn blog te zien, let me know! 

 

 

 

Win een Enchanting Zenner Goodiebag

Enthousiast geworden? Met deze goed gevulde én feestelijke goodiebag kun je thuis ook jouw kapsel een feestelijke touch geven. Wat moet je ervoor doen? Laat mij even in een reactie weten dat je meedoet én volg Lifestyle by Linda op Bloglovin’. That’s is. Good luck Girls! 

 

De winactie loopt t/m 14 december, zodat de winnaar het pakket op tijd in huis heeft voor de feestdagen. Laat je ook een geldig mail adres achter in het daarvoor bestemde vak? 

 

Hoe ziet jouw favoriete feestelijke kapsel eruit?

 

Mobiele versie afsluiten