Site pictogram Linda's Wholesome Life

Lief zijn voor je huid met Biomed & win je eigen pakket

 

Lief zijn voor je huid met Biomed

 

Graag wil ik jullie kennis laten maken met Biomed, een in Duitsland gevestigd bedrijf die vooruitstrevend zijn op het gebied van biologische medische huidverzorging. Het merk kun je naast merken als Burt’s Bees, ROC, Eucerin en Vichy zetten, alleen is Biomed de enige die de koppeling naar natuurlijk & klinische testen maakt (i.p.v. natuurlijk of synthetisch & klinisch getest).

 

Jullie weten dat mijn huid overgevoelig, vochtarm en snel geïrriteerd is, mede daarom trok dit merk gelijk mijn aandacht. De producten zijn allen vrij van parabenen, Phenoxyethanol, minerale oliën, bevatten geen synthetisch parfum en zijn geheel dierproefvrij.  Daardoor zijn ze geschikt voor de gevoelige huid, dermatologisch getest en 98,9% natuurlijk.

 

De producten zijn in Nederland online verkrijgbaar bij de online apotheek Viata.

 

Ondanks dat het merk biologische medische producten voor de huidverzorging verkoopt heeft het alles behalve een apotheek uitstraling. De producten zijn wit en sierlijk afgewerkt met zilveren details die op verschillende manier terug komen.

 

 

Fresh Eyes

Niet iedereen raakt de dikke en/of donkere kringen onder zijn of haar ogen kwijt na een goede nachtrust. Het hebben van wallen kan in je genen zitten, kunnen veroorzaakt worden door een onregelmatig ritme, stress, tijdelijk toegenomen druk of wanneer je lichaam simpelweg nooit genoeg rust krijgt. Dit product staat erom bekend dat hij met behulp van Boekweitwas, wilde mangoboter, Aloë vera en Katoenzaadolie de wallen onder je ogen verminderd en celvernieuwing stimuleert. Bij mij heeft hij mijn wallen ook aanzienlijk verminderd bij een twee maal daagse routine. Ik heb zelf niet echt last van donkere kringen, maar ze zijn wel goed zichtbaar (familie kwaaltje waar ik minder trots op ben) en deze zijn gelukkig een heel eind afgenomen. Ook tijdens de jetlags van het reizen is deze crème mijn beste vriend om er toch wakker en fris uit te zien.

Biomed Fresh Eyes – €17,99 (15 ml). 

 

De tube is verrijkt met een hele kleine opening waardoor je gemakkelijk een kleine hoeveelheid product uit de verpakking krijgt. Dit is fijn, zeker omdat je voor beide ogen maar een klein beetje nodig hebt. Je gebruikt Fresh Eyes twee maal daags, op een schone en gereinigde huid. Je brengt een kleine hoeveelheid aan die je vervolgens onder je ogen aanbrengt, zachtjes inmasseert of inklopt.

 

Boekweitwas heeft een antivochtophopende werking wat gezwollen wallen zal verminderen. Naast dat het een antioxiderend effect heeft, celvernieuwend en celversterkend werkt met een revitaliserend effect. Katoenzaadolie verbetert het proces van celvernieuwing en celevrsteriking. En de wilde mangoboter en Aloë vera leveren gezamenlijk een optimale vochtinbreng in de huid.

 

 
De crème is wit, brengt gemakkelijk aan, is heel erg zacht voor mijn huid, veroorzaakt geen traanogen en bevat een heel erg zacht en natuurlijk parfum.

 

 

Lushes Lashes

De meningen over een serum voor je wimpers zullen vast erg verdeeld zijn. Want waarom zal je investeren in een redelijk prijzig serum als je een mascara met hetzelfde effect kunt gebruiken? Daar kan ik heel kort over zijn. Na een maand het product te hebben gebruikt merkte ik dat mijn wimpers niet allen voller werden, maar ook steviger. Ik had minder uitval tijdens het reinigen van mijn gezicht en ook had ik minder mascara nodig om het gewenste effect te bereiken. Het effect van de groei in de lengte komt ook het beste tot zijn recht met mascara op mijn wimpers. En dat wil ik jullie graag laten zien.

Biomed Lushes Lashes – €49,99 (4 ml).

 

Het serum breng je het liefst voor het slapen gaan op een gereinigde huid. De applicator lijkt sterk op een eyeliner en zo breng je hem ook, één keer per dag aan, net boven je bovenste wimperrand. Laat het product even drogen voor je de rest van je producten aanbrengt. Je brengt het product gemakkelijk aan, is goed te doseren en erg mild voor mijn huid.

 

Ingrediënten

Aqua, Glycerin, Boric Acid, Sodium Chloride, Hydroxyethylcellulose, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Sodium Borate, Disodium EDTA, Benzoic Acid, Sodium Benzoate, Myristoyl Pentapeptide-17, Tropolone.

 

Links en rechts boven zie je mijn wimpers, kaal in de ochtend na het reinigen van mijn gezicht. Op zich heb ik niets te klagen over mijn wimpers, alleen vallen ze wat snel uit, breekt er nog weleens één af en heb ik er soms moeite mee om ze netjes in vorm te krijgen met mascara.

 

Links en rechts onder zie je mijn wimpers, kaal in de ochtend, na het reinigen van mijn gezicht en na één maand het serum een maal daags te hebben gebruikt. Bij het voor aanzicht zie je dat mijn wimpers iets meer voller zijn in de dikte, vooral bij de aanzet. Bij het zij aanzicht zie je duidelijk dat ze ook in de lengte gegroeid zijn en het volume heeft toegenomen. Veranderingen die ik zelf met het blote oog niet echt had opgemerkt, maar tijdens de foto’s wel naar voren komen.

 

En dan tot slot nog even een kale wimper ná het testen en mijn wimpers met slechts één laagje mascara. Normaal had ik zeker 2 á 3 laagjes nodig om het gewenste effect in lengte te bereiken. Terwijl dit er nu veel mooier en natuurlijker uitziet omdat je met minder product eigenlijk een veel mooier resultaat behaalt. Bye bye spinnenpoten en vele lagen mascara.

 

 

Body Firmer

 

In een ‘lief zijn voor je huid pakket’ kan een verstevigende en vochtinbrengende bodylotion natuurlijk niet ontbreken. Deze milde Body Firmer is echt een cadeautje voor je huid. Met verzorgende Shea butter, advocado-olie en Aloë vera zorgt hij ervoor dat het vochtgehalte op pijl gebracht word. Cacaoboter stimuleert de celvernieuwing en bevat zelfs een extract van natuurlijk zeewier (Dermochlorella DP). Dit toegevoegde zeewier zorgt ervoor dat je huidweefsel word verstevigd en in combinatie met de Cacaoboter verminderd het de zichtbaarheid van striae. Dit alles zorgt ervoor dat je huid niet alleen optimaal gehydrateerd wordt, maar ook verstevigd. Persoonlijk vind ik hem zelfs fijner en beter voeden dan een Body Butter van The Body Shop. Ik breng hem zelf het liefste in de avond aan, na het douchen.

Biomed Body Firmer – €14,99 (200ml). 

 



De tube is makkelijk in gebruik, hygiënisch omdat je er niet met je handen in hoeft te zitten, ligt lekker in je hand en bevat een goed sluitende dop. Ook goed doseren is geen probleem.
 
De bodylotion voelt hele rijk aan, heeft een mild natuurlijk parfum,  verdeelt zich makkelijk (zeker net na het douchen) is niet vet en trekt snel in.

 

 

High Five

 

Tot slot behandel ik deze beschermende en vochtinbrengende handcrème in een handige ik-ga-op-pad-en-ik-neem-mee tube. Hij brengt o.a. vocht in en verstevigd de huid terwijl hij de oppervlakteschade die door de droogte is ontstaan herstelt. En is verrijkt met voedende Cacaoboter, Aloë vera, Shea butter en arganolie. Persoonlijk vind ik het een hele fijne, voedende handcrème die mijn handen ook tijdens de koude wintermaanden (met zijn droge lucht en vele uurtjes bij de kachel) goed voeden. Die ook zeer geschikt is voor de gevoelige huid.

Biomed High Five – €6,99 (50 ml). 

 

De handcrème bevat o.a. Indinyl® CA LS 8998 wat wordt gewonnen en gezuiverd uit zaden van een vernieuwende Indiase peulvrucht met de naam Cassia Angustifolia. Deze zaden hebben de eigenschap van het vochtinbrengen en het vasthouden daarvan. En helpt daarbij de ruwe, droge en gespannen huid te herstellen. Prodew® 500 is een cocktail van aminozuren die ervoor zorgen dat de oppervlakteschade van de huid word herstelt, vocht inbrengt en de huidstructuur verstevigd. En een natuurlijke biofilm beschermt de huid tegen stress van externe invloeden.

 

Ook deze handcrème komt heel hygiënisch in een tube, deze sluit ook goed. Pas in het begin alleen even op, doordat de tube erg vol is wilt de eerste keren de crème er vaak met wat meer haast uitkomen waardoor je al snel teveel product op je handen hebt. Maar geloof mij dat je onderarmen en droge ellebogen ook erg blij worden van deze crème.

 

Deze crème is rijk, wit, bevat een licht en natuurlijk parfum. Trekt redelijk snel in maar is wel enigszins aan de vette kant, en hierdoor breng ik hem graag voor het slapen gaan of tijdens me-time aan.

 

Win jou eigen Biomed pakket [Gesloten]

 

Ik word heel erg blij van het ontdekken van vooruitstrevende natuurlijke merken. Biomed is daar zeker een van. De producten zijn mij stuk voor stuk goed bevallen en zijn allen zeker voor herhaling vatbaar. Omdat een wimper serum een redelijk luxe product is wanneer je dit niet vanwege medische redenen nodig hebt is dit misschien het enige product wat ik zelf niet zo snel opnieuw zal kopen. En misschien denk jij daar wel hetzelfde over. Daarom vind ik het éxtra leuk om één van mijn lezers de kans te geven dit heerlijke verwen pakket (met een waarde van €89,96) in huis te halen. En zeg nou eens zelf, dat is toch een heerlijk begin van het nieuwe jaar?

 

 

Wat moet je doen om kan te maken?

Deelnemen is heel simpel, laat mij weten in een comment hieronder waarom jij dit heerlijke verwen pakket verdiend én like de Biomed Facebook pagina.

 

Wil je een extra kans maken? Dan lijkt het mij erg leuk als je mijn blog op Bloglovin’ wilt volgen.

 

De winnaar krijgt persoonlijk bericht van mij, zorg er dus voor dat je een geldig mail adres in het daarvoor bestemde vakje achterlaat. De win actie loopt t/m 26 januari 2016.

 

 

 

 

 

 

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen voor een review. Lees mijn disclaimer.

Mobiele versie afsluiten