Site pictogram Linda's Wholesome Life

Landelijke gedekte kersttafel | Groen & feestelijk

WE party outfit

Landelijke gedekte kersttafel Groen & feestelijkNoord-Brabant, december 2022

N og maar een paar dagen en kerst staat voor de deur! Vandaag neem ik jullie mee naar mijn winter wonderland. Ik toverde ons huis om tot een waar landelijk kerst paradijs. Samen met jullie ga ik de kersttafel dekken. Het thema van dit jaar is hetzelfde als onze inrichting. Een landelijke inrichting met een Scandinavische topping en een klassiek sausje. Tijdloos, chique en feestelijk. Just the way I like it. Ik laat je zien hoe je heel makkelijk groen uit (eigen) tuin kunt gebruiken om de tafel mooi te dekken, zodat het als het ware als een groene loper over de tafel heen ligt. Daarnaast deel ik een leuke tip om de servetten extra feestelijk te stylen en laat ik je uiteraard zien hoe het geheel is geworden.

 

— Landelijke gedekte kersttafel —

Groen & feestelijk

 

– Servetten versieren –

Alhoewel kerst voor velen in het teken staat van samenzijn, is eten ook vaak een groot onderdeel van deze dagen. Een mooi gedekte tafel staat niet alleen super mooi en chique, het draagt ook bij aan de magische feestelijke sfeer die er (voor velen) hangt rondom de kerstdagen. Zelf haal ik er veel plezier uit om het huis kerst-klaar te maken. Om na te denken over de decoratie, de boom en sinds wij een eigen huis hebben, ook de gedekte tafel.

Het leuke is dat je het ieder jaar weer anders aan kunt pakken. Kijk eens wat je in huis hebt en waar je mee kunt werken. Zelf vind ik het leuk om oude en nieuwe items te mixen. Zo gebruik ik dit jaar de groene borden van Villeroy en Boch, deze zijn van de Fasan lijn en dateren uit de jaren 60. Een mooi erfstuk van mijn oma wat je ook zeker bij de wat betere kringlopen en online op Marktplaats en Vinted zeker nog kunt vinden. Schrik alleen niet, ook antieke items van Villeroy en Boch zijn net zo prijzig als de nieuwe. En juist omdat het redelijk zeldzame exemplaren zijn, draagt het bij aan een unieke, tijdloze sfeer.

De servetten, die overigens gewoon van de IKEA komen, kleed ik extra feestelijk aan met gedroogde sinaasappel schijfjes, wat groen, een kaneelstokje en touw. Simpel, maar wel feestelijk.

– Kersttafel –

werk met hoogteverschillen

Voor een extra feestelijke uitstraling plaats ik twee borden van verschillende formaten op elkaar. Zo heb je het voor en hoofdgerecht gescheiden. Maar mocht voor één gang gaan (omdat je gaat gourmetten of bijvoorbeeld shared dining doet of een buffet) dan staat het simpelweg erg mooi en chique. Het zorgt ervoor dat de tafel net iets gekleder is. Net als bij kleding werkt het namelijk goed om in laagjes te denken.

Zo gebruik ik groen op tafel, als het ware als een groene loper. Een witte of beige loper vind ik ook onwijs mooi en chique op tafel, maar deze zijn wel heel gevoelig voor vlekken. Mede daarom ben ik voor makkelijk gegaan en liggen er enkel servetten op tafel.

Voor het mooie had ik iets hogere kandelaren gebruikt voor kaarsen. Deze staan nog op mijn lijstje, ik heb simpelweg nog geen kandelaars gevonden die ik zelf erg mooi vind. Om toch in hoogte te werken heb ik wel een vaast staan met kerstgroen erin en enkele hangers van sinaasappel schijfjes. Mocht je een vaas niet mooi of handig vinden omdat je zo niet met iedereen oogcontact kunt maken, kun je ook voor een etagere kiezen en deze naast lekkers, ook met groene takjes aankleden. Mocht je nog een rib over hebben is deze van Villeroy en Boch ook echt een feestelijke toevoeging op tafel. Een dupe vind je hier.

– Landelijk gedekte tafel –

De groene loper heb ik gemaakt van takken van de Conifeer. Wij hebben in de tuin een lange haag staan die nog gesnoeid moet worden. Hierdoor kan ik heel makkelijk lange takken afknippen en heb ik in een handomdraai vers groen op tafel. De takken in de vaas komen van het tuincentrum. Door met verschillende soorten groen te werken creeër je opnieuw meer diepte.

Het groen heb ik aangekleed met gedroogde sinaasappel schijfjes, kleine kerstballen, kaneel stokjes en kaarsenhouders.

Mocht je deze kerst iemand een cadeautje willen geven kun je deze ook heel leuk op bord presenteren. Zo krijgen je gasten als ze aan tafel gaan een extra feestelijke verrassing. Daarnaast heb ik mijn mooiste bestek uit de kast gehaald, het ligt het hele jaar te wachten op fijne etentjes.

De mand met ballen is een thema wat hier ieder jaar weer terug komt. De manden verschillen, en worden soms ook ingeruild voor (houten) vazen, maar het thema loopt als een rode draad door mijn kerstversieringen heen. Deze grof gevlochten mand komt, jawel, van de kringloop.

 

Cadeau Tips

Mocht je er nog niet uit zijn wat je deze kerst wilt vragen of geven, en een investering willen doen in tijdloos kerst servies, dan kan ik je deze Toy’s Delight set van Villeroy & Boch aanraden. Van de Toy’s Delight Royal Classic lijn kan ik zo snel geen cadeau set vinden, maar los zijn de items natuurlijk wel verkrijgbaar. Een cadeau waar je iedere winter heel veel plezier aan gaat beleven.

 

Outfit details
Wit jurkje: Zara (Vinted) | Bruin vest: NA-KD | Glitter jurk: WE Fashion (Party Collection 2022) | Riem: Ralph Lauren.

 

 

Hoe ga jij je tafel opmaken dit jaar?

 

 

 

 

 

Dit Artikel bevat Affiliate links. Lees mijn disclaimer.

Mobiele versie afsluiten