Site pictogram Linda's Wholesome Life

Groen leven – Nederlandse sojabonen & Marker Wadden

Marker Wadden Lifestyle by Linda

 

 

 

 

 

 

 

 

Marker Wadden 2017

Afgelopen zaterdag werd er tijdens de Marker Wadden Expeditiedagen van 2017 een mooi zeilschip voor familieleden geregeld. Zo konden wij allemaal gaan zien waar 24/7 keihard wordt gewerkt om van water weer land te maken. Ik bezocht, net als vorig jaar, het eerste eiland van deze eilandengroep.

Het strakke is eraf, het eerste riet komt op. Slib vormt een fijne voedzame bodem voor vogels, langzaam aan ontstaan er duinen en begint het eiland een stuk groener te worden. Een enorm verschil met een jaar geleden. En het is onwijs bijzonder om hier weer te zijn. Het blijft namelijk een gek idee dat niet zo heel lang geleden hier vissen zwommen, boten voorbij kwamen en er nog helemaal geen land was.

Nu liggen er plezierjachten, zeilbootjes en kano’s om het eiland tijdens deze Expeditiedagen, georganiseerd door Natuurmonumenten, te bezoeken. Een idyllisch plaatje wat je haast laat geloven dat we niet meer in Nederland zijn. En leuk om erbij te zijn, zeker als ik mij bedenk dat het vandaag weer business as usual is en het eiland gesloten is voor bezoekers, kijkers en toeristen.

 

 

 

 

 

Photo credit goes to @Basva1.

 

 

 

 

Heb jij een leuk nieuwtje wat je wilt delen?

 

Mobiele versie afsluiten