Site pictogram Linda's Wholesome Life

Conscious Outfit | Dag van de Duurzaamheid

Conscious outfit Dag van de Duurzaamheid
Het is vandaag 10-10 en dat betekent dat het Dag van de Duurzaamheid is. Dé dag waarop je jouw dagelijkse routines eens goed onder de loep kan nemen. De dag waarop Nederland gestimuleerd wordt om wat vaker de fiets te pakken (het weer werkt ook nog eens mee!), vaker nee te zeggen tegen plastic tasjes, iets minder lang warm te douchen en eens wat biologisch fruit en groenten in het boodschappenmandje legt. Duurzaamheid is hot. Het is trending. En steeds meer mensen zetten zich in om de wereld mooier te maken dan het is. In het kader van De Dag van de Duurzaamheid deel ik vandaag een Conscious outfit!

 

Conscious Outfit | Dag van de Duurzaamheid


 

Dag van de Duurzaamheid

Chapter I

Ik zal vandaag geen lange verhalen neerpennen die omschrijven hoe hard het nodig is om duurzamer te gaan leven. Het is vandaag Dag van de Duurzaamheid en ik gok dat deze thema’s vandaag veel, vaak en goed omschreven zullen worden. Waar ik het wel met je over wil hebben zijn de kleine dingen. De kleine dingen die jij in het dagelijks leven toe kunt passen, zonder dat je het idee hebt dat je ergens hard aan ‘moet’ werken. Want de meeste mensen zijn allergisch voor het woord moeten. Als je het doet om allerlei redenen, maar jezelf hierbij vergeet. Dan zal duurzaam leven slechts een trend zijn, het bekleedt een periode in je leven, een bevlieging. En dat is juist wat je niet wilt. Als wij de aarde goed achter willen laten voor alle generaties die na ons nog komen, dan moet er toch echt wat gaan gebeuren.

Tien kleine tips met groots resultaat:
· Eet eens wat vaker een plantaardige maaltijd
· Zeg nee tegen plastic tasjes in een winkel
· Gooi je afval in de afvalbakken en niet op straat
· Neem eens wat vaker de fiets of de benenwagen i.p.v. de auto
· Koop eens wat vaker biologische groenten of fruit
· Kies vaker voor eerlijke en/of duurzame kleding
· Probeer eens wat vaker voor dierproefvrije cosmetica te kiezen
· Las eens vaker een ‘no buy’ week in (boodschappen uitgezonderd)
· Maak je eigen kruidentuintje
· Zeg nee tegen plastic rietjes

 

Dag van de Duurzaamheid

Chapter II

Wij worden in Nederland getrakteerd op een onwijs mooie nazomer, die moeiteloos overloopt in de herfst. Om mij heen zie ik de bladeren verkleuren, terwijl de temperaturen nog heel erg aangenaam zijn. Het draagt eraan bij dat ik op dit moment vrij goed in mijn vel zit. Tijd doorbrengen in de natuur heeft zowel lichamelijk als geestelijk namelijk veel voordelen. En als je goed in je vel zit, dan sta je ook meer open voor je omgeving en eerder open voor veranderingen. Zo simpel kan het zijn. Een kleine wandeling op een zonnige dag kan al genoeg zijn en wonderen verrichten.

De outfit die ik aan heb heeft ook een eerlijk tintje. De broek die ik draag is namelijk van de H&M Conscious lijn. Een betere keuze als je ervoor kiest om bij ketens als H&M te winkelen. De paperbagbroek is namelijk gemaakt van lyocell. Een andere naam voor Lyocell is Tencel. En dit wordt gemaakt van eucalyptusbomen die uit speciaal beheerde, duurzame bossen komen.

De top komt uit de normale lijn van H&M. Het is een romantische blouse, met een boho tintje. Precies waar ik naar opzoek was. Een mooi herfst item wat een mooie aanwinst is voor mijn garderobe. De tas kocht ik afgelopen lente tijdens mijn perstrip naar Hamburg. Hij is van de Mango en gemaakt van imitatieleer. Hier heb ik deze zomer onwijs veel plezier van gehad!

Dutch Sustainable Fashion Week 

Naast de Dag van de Duurzaamheid is het deze week ook Dutch Sustainable Fashion Week. Dit initiatief geeft nieuwe innovaties op het gebied van afval recycling en fashion een podium. Ik vind het heel mooi om te zien dat hier steeds meer aandacht aan wordt besteed. Steeds meer jonge ontwerpers kiezen voor duurzame technieken en materialen. En dit is nodig. Want naast de olie- en de vleesindustrie is de kledingindustrie de meest vervuilende industrie ter wereld.

 

Het is een fijne herfstoutfit die ik nog lang hoop te dragen. De weerberichten zijn gelukkig nog erg goed!

 

Wat doe jij vandaag extra voor de Dag van de Duurzaamheid?

 

 

 

 

Pin op Pinterest

 

Mobiele versie afsluiten