Conscious Outfit | Dag van de Duurzaamheid

Het is vandaag 10-10 en dat betekent dat het Dag van de Duurzaamheid is. Dé dag waarop je jouw dagelijkse routines eens goed onder de loep kan nemen. De dag waarop Nederland gestimuleerd wordt om wat vaker de fiets te pakken (het weer werkt ook nog eens mee!), vaker nee te zeggen tegen plastic tasjes, iets minder lang warm te douchen en eens wat biologisch fruit en groenten in het boodschappenmandje legt. Duurzaamheid is hot. Het is trending. En steeds meer mensen zetten zich in om de wereld mooier te maken dan het is. In het kader van De Dag van de Duurzaamheid deel ik vandaag een Conscious outfit!

 

Conscious Outfit | Dag van de Duurzaamheid

Conscious outfit Dag van de Duurzaamheid

Conscious outfit Dag van de Duurzaamheid

 

Dag van de Duurzaamheid

Chapter I

Ik zal vandaag geen lange verhalen neerpennen die omschrijven hoe hard het nodig is om duurzamer te gaan leven. Het is vandaag Dag van de Duurzaamheid en ik gok dat deze thema’s vandaag veel, vaak en goed omschreven zullen worden. Waar ik het wel met je over wil hebben zijn de kleine dingen. De kleine dingen die jij in het dagelijks leven toe kunt passen, zonder dat je het idee hebt dat je ergens hard aan ‘moet’ werken. Want de meeste mensen zijn allergisch voor het woord moeten. Als je het doet om allerlei redenen, maar jezelf hierbij vergeet. Dan zal duurzaam leven slechts een trend zijn, het bekleedt een periode in je leven, een bevlieging. En dat is juist wat je niet wilt. Als wij de aarde goed achter willen laten voor alle generaties die na ons nog komen, dan moet er toch echt wat gaan gebeuren.

Tien kleine tips met groots resultaat:
· Eet eens wat vaker een plantaardige maaltijd
· Zeg nee tegen plastic tasjes in een winkel
· Gooi je afval in de afvalbakken en niet op straat
· Neem eens wat vaker de fiets of de benenwagen i.p.v. de auto
· Koop eens wat vaker biologische groenten of fruit
· Kies vaker voor eerlijke en/of duurzame kleding
· Probeer eens wat vaker voor dierproefvrije cosmetica te kiezen
· Las eens vaker een ‘no buy’ week in (boodschappen uitgezonderd)
· Maak je eigen kruidentuintje
· Zeg nee tegen plastic rietjes

 

Conscious outfit Dag van de Duurzaamheid

Conscious outfit Dag van de Duurzaamheid

Dag van de Duurzaamheid

Chapter II

Wij worden in Nederland getrakteerd op een onwijs mooie nazomer, die moeiteloos overloopt in de herfst. Om mij heen zie ik de bladeren verkleuren, terwijl de temperaturen nog heel erg aangenaam zijn. Het draagt eraan bij dat ik op dit moment vrij goed in mijn vel zit. Tijd doorbrengen in de natuur heeft zowel lichamelijk als geestelijk namelijk veel voordelen. En als je goed in je vel zit, dan sta je ook meer open voor je omgeving en eerder open voor veranderingen. Zo simpel kan het zijn. Een kleine wandeling op een zonnige dag kan al genoeg zijn en wonderen verrichten.

De outfit die ik aan heb heeft ook een eerlijk tintje. De broek die ik draag is namelijk van de H&M Conscious lijn. Een betere keuze als je ervoor kiest om bij ketens als H&M te winkelen. De paperbagbroek is namelijk gemaakt van lyocell. Een andere naam voor Lyocell is Tencel. En dit wordt gemaakt van eucalyptusbomen die uit speciaal beheerde, duurzame bossen komen.

De top komt uit de normale lijn van H&M. Het is een romantische blouse, met een boho tintje. Precies waar ik naar opzoek was. Een mooi herfst item wat een mooie aanwinst is voor mijn garderobe. De tas kocht ik afgelopen lente tijdens mijn perstrip naar Hamburg. Hij is van de Mango en gemaakt van imitatieleer. Hier heb ik deze zomer onwijs veel plezier van gehad!

Dutch Sustainable Fashion Week 

Naast de Dag van de Duurzaamheid is het deze week ook Dutch Sustainable Fashion Week. Dit initiatief geeft nieuwe innovaties op het gebied van afval recycling en fashion een podium. Ik vind het heel mooi om te zien dat hier steeds meer aandacht aan wordt besteed. Steeds meer jonge ontwerpers kiezen voor duurzame technieken en materialen. En dit is nodig. Want naast de olie- en de vleesindustrie is de kledingindustrie de meest vervuilende industrie ter wereld.

Conscious outfit Dag van de Duurzaamheid
Conscious outfit Dag van de Duurzaamheid

 

Het is een fijne herfstoutfit die ik nog lang hoop te dragen. De weerberichten zijn gelukkig nog erg goed!

 

Wat doe jij vandaag extra voor de Dag van de Duurzaamheid?

 

 

Liefs Linda voetnoot

 

 

Pin op Pinterest

 

Conscious outfit Dag van de Duurzaamheid
Conscious outfit Dag van de Duurzaamheid

17 Reacties

 1. Frederique
  12 oktober 2018 / 20:39

  Je hebt gelijk en als we allemaal iets kleins doen dan kan het grote gevolgen hebben. Mooi je outfit, vooral in combi met je haar

 2. Juliette - Strongbody.nl
  12 oktober 2018 / 00:20

  Leuke outfit! Ik probeer zelf ook meer rekening te houden met duurzaamheid. De rietjes zijn ondertussen de deur uit en drinken we uit stalen rietjes. En ik heb altijd mijn eigen boodschappenzakken bij me. Maar ik heb nog wel een lange weg te gaan hoor. Goed dat je er hier bewust mee bezig bent!

 3. 10 oktober 2018 / 23:02

  Bekende plek! Wat leuk outfit. Staat je goed

  • Linda
   Auteur
   11 oktober 2018 / 00:16

   Wat leuk om te horen! Ik kom er ook graag, is echt een van mijn favoriete plekjes in de Biesbosch ☺️?

 4. 10 oktober 2018 / 21:31

  Dat is een mooie outfit! Ben zelf redelijk bewust bezig met duurzaamheid, maar zou daar wel wat meer nog m’n best in mogen doen.

 5. 10 oktober 2018 / 13:37

  wauw wat een geweldige foto’s en hele mooi outfit. Goed dat je bezig bent met duurzaamheid

 6. 10 oktober 2018 / 13:33

  Vandaag doe ik niet speciaal iets extra’s. Wel probeer ik er altijd op te letten zo min mogelijk plastic te verbruiken en/of weg te gooien. Fruit en groente probeer ik zo veel mogelijk biologisch te kopen. Vind het niet zo’n fijn idee chemische bestrijdingsmiddelen in mijn lijf te krijgen en al helemaal niet in van die van mijn kinderen. Ook hebben wij er dit jaar bewust voor gekozen om onze gewone benzine auto in te wisselen voor een hybride. Scheelt én in kosten én in uitstoot.

 7. 10 oktober 2018 / 11:09

  Wauw jeetje, wat een prachtige outfit zeg en tsja.. ik val in herhaling maar love je foto’s!

 8. 10 oktober 2018 / 10:54

  wat een mooie combi!! Ik vind het goed dat er aandacht aan wordt besteed, aan duurzaamheid. Ik moet wel bekennen dat ik er wel wat meer aan mag doen, maar ik ben wel bewust bezig

 9. 10 oktober 2018 / 10:22

  Duurzaamheid is iets wat voor ons sowieso erg belangrijk is. Wel fijn dat er op deze dag zo veel mensen extra aandacht aan besteden. Hopelijk blijft dat bij velen van hen ook hangen.

 10. 10 oktober 2018 / 10:07

  Mooie outfit, dit is mijn eerste bezoekje op je blog en ik ben erg onder de indruk van alle mooie fotos. Ik ga nadenken wat ik ga doen aan duurzaamheid vandaag. Denk dat ik zo ook maar een jurkje aantrek van biokatoen 😉

 11. 10 oktober 2018 / 09:52

  Ik probeer me zoveel mogelijk bewust te zijn van duurzaam leven, maar dat doe ik niet perse op een dag van. Maar het is wel fijn dat er zo’n dag bestaat als soort reminder.

 12. 10 oktober 2018 / 09:38

  Ik hoorde het net op de radio. Ik probeer zeker duurzaam te zijn, wat betreft zo min mogelijk plastic te gebruiken. Gescheiden afval en zelf tassen mee nemen.

 13. 10 oktober 2018 / 09:37

  Ik ben verliefd op de kleur van je blouse. 🙂 Zelf doe ik niets bijzonders op deze Dag van de Duurzaamheid, aangezien ik sowieso al probeer duurzaam te leven. Ik heb m’n ontbijt, lunch en snack mee naar kantoor in potjes van ECOlunchbox, drink Pukka- en Yogi-thee uit een thermos en vul m’n Dopper met kraanwater. Vanavond gaan we wel met de auto naar een concert, maar we rijden mee met vrienden en de auto zit helemaal vol. 🙂

 14. 10 oktober 2018 / 09:31

  Mooie outfit. Ik had nog nooit van Tercel gehoord, interessant! Kleine bedenking- imitatieleer, is dat ook niet gewoon plastic? Dat denk ik dan… Ik doe overigens heel wat van de duurzame puntjes – ik kook momenteel een maand vegan in het kader van de ‘Try Vegan’ actie en plan van daarna zeker meer veggie te blijven koken. Ik ben alleen niet overtuigd dat biologische groenten en fruit een duurzame bijdrage zijn. Op dit moment toch niet – want de hele wereldbevolking kan daar niet door gevoed worden. Maar misschien in de toekomst wel.

 15. 10 oktober 2018 / 08:09

  Ik sta elke dag stil bij duurzaamheid, het is een soort van lifestyle voor mij 🙂 Maar het is goed dat er zo’n bekende dag is die nog meer mensen ‘wakker’ maakt!

 16. 10 oktober 2018 / 06:37

  Fijne outfit. Persoonlijk doe ik nooit iets éxtra op een ‘dag van de…..’. Overigens vind ik duurzaamheid wel een thema om stil bij te staan, maar doe ik dit vandaag niet extra bewust. Dingen die ik (tegenwoordig) bewuster doe is met plantaardig eten, goed letten op het uitzetten van de lichten en stekkers uit stopcontacten. Dingen die ik de laatste tijd juist minder goed doe is omgaan met warm water. Voorheen douchte ik vrij kort, maar sinds ik zwanger ben (met allerlei klachten) is één van de dingen waardoor ik kan ontspannen een goed warm bad. Daar lig ik dan gerust 2 uur in en dan laat ik nog wel eens wat nieuw warm water bijlopen. De fiets pakken zit er ook niet echt meer in, maar nu kom ik niet echt ergens meer dus de auto staat dan ook wel weer stil haha!

  Mooie outfit draag je, staat je goed!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
neinties oorbellen earrings sustainable
Neinties oorbellen | updated earparty

[dropcap]I[/dropcap]k ben een groot liefhebber van sieraden. Ze geven jouw outfit altijd net iets extra's en zonder sieraden kan ik...

Sluiten