Site pictogram Linda's Wholesome Life

Baked Oats | Vegan Herfst & Winter ontbijtjes

Baked Oats Vegan Herfst & Winter ontbijtjes
Ontbijt is by far mijn meest favoriete maaltijd van de dag. ’s Avonds kan ik al uren fantaseren over het ontbijt dat ik de volgende ochtend wil gaan maken. De meeste dagen voldoet een smoothie goed. Want a) lekker snel. En b) het is super gezond. Andere dagen voldoet een nice cream bowl met granola. Nu de dagen kouder worden vind ik dat ik mijzelf vaker op een wat luxueuzer ontbijt mag trakteren. Een uitgebreid zondags ontbijtje, of brunch, maar dan op een doordeweekse dag. Een extra geluksmomentje. En die moet je pakken. Het leven is namelijk te kort om saaie ontbijtjes te eten. Vandaag deel ik het recept voor deze overheerlijke Bakes Oats met appel en kaneel. En ik kan je vertellen, jij wilt dit zondag ochtend proberen!

 

Baked Oats

Vegan Herfst & Winter ontbijtjes

 

 

Een goed begin..

Baked oats zijn lekker en fijn. Je zult merken dat het ontbijt goed vult. En daar heb je wat aan, een ontbijtje wat voor een goede kickstart van jouw dag zorgt. Het ontbijt is smaakvol, vegan, glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. Het smaakt als een klein taartje. De banaan is optioneel, deze zal je ook alleen als topping kunnen gebruiken. Baked Oats kun je namelijk helemaal naar je eigen smaak maken. En dat maakt ze zo fijn. Je bent heel even bezig met de voorbereidingen en de oven doet de rest. Let’s get this Sunday started!

 

Baked oats

met appel, banaan en kaneel

Wat heb je nodig voor 2 porties: 
· 120 gram havermout (grof, fijn of gemixt – ik gebruikte grof)
· 220 ml plantaardige melk (soyamelk of amandeldrink)
· 1 theelepel kaneel
· ½ theelepel bakpoeder
· 1 rijpe banaan (hoe rijper hoe zoeter)
· 1 appel
· 1 rijpe peer
· 2 theelepels kokossnippers
· 1 theelepel kokosolie

Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. Verdeel de havermout over twee schaaltjes. Doe dit ook met de bakpoeder en de kaneel. Prak een halve rijpe banaan tot een zachte substantie. Snij de appel door midden en snij de ene helft in partjes, de andere helft in blokjes.

Verdeel de geprakte banaan samen met de appel over de kommen, voeg de amandel drink toe. In principe vul ik het schaaltje aan met de melk, dus de aantal milliliters zijn een grove schatting. Pin mij hier niet op vast. Roer dit goed door. En zet de kommen vervolgens zo’n 40 -45 minuten in de oven.

Verhit een koekenpan met wat kokosolie. Snij de peer door de helft en leg deze met de gesneden kant in de pan. Laat dit zo’n 10 minuten zachtjes op staan. Voeg ook de appelpartjes toe en als laatst de banaan. Bak deze tot je naar jouw smaak gebakken zijn.

Haal de baked oats uit de oven en verdeel het fruit over de kommen. Strooi naar smaak nog wat kaneel over het fruit en voeg de kokossnippers toe. Dit is een hele fijne vervanger voor suiker of stroop/maple syrup. En in combinatie met de frisse appels, de peer en de rijpe banaan zal het ontbijtje toch lekker zoet zijn!

 

Als jij uitgebreid kunt ontbijten, wat maak je dan voor jezelf?

 

 

 

 

Pin op Pinterest

Mobiele versie afsluiten