Site pictogram Linda's Wholesome Life

A postcard from Burgh-Haamstede

Burgh-Haamstede Zeeland strand
Er zijn van die dagen dat mijn hoofd zich vult met herinneringen, dat mijn hart spreekt en mijn gedachten veranderen in kleine verhaaltjes. Ik merk heel erg dat ik tijdens bepaalde periodes in mijn leven ‘even terug ga’ en ik het heerlijk vind om weer even terug te denken aan hoe het was, maar zeker ook aan hoever ik nu ben gekomen. En zie dat ik oude tradities nieuw leven in blaas en bepaalde dingen mij eigen heb gemaakt. Op een mooie zonnige zondag in juli droomde ik heerlijk weg op het strand van Burgh-Haamstede, het mooiste strand van Nederland, waar ik als klein meisje al graag kwam. Let’s take a trip down memorie lane. 

 

A postcard from Burgh-Haamstede

 

 

My best memories are the ones we make together.

 

 

Het weer in Nederland is zo uitnodigend dat het enige gepaste uitje een dagje naar het strand leek. Als klein meisje zat ik al op de achterbank van mijn vader en reden wij vroeg in de ochtend al naar het mooie Zeeland. Mijn familie komt hier al jaren en tijdens een van de zoveelste vakantie van mijn opa en oma brachten wij altijd een dagje bij hen door. Ik vulde deze dagen met familie, schelpen zoeken op het strand en paardrijden door de bossen, duinen en de zee. Heerlijk waren deze dagen. Daar kon ik altijd lang naar uitkijken. Mijn opa en oma zijn er inmiddels niet meer, maar de herinneringen blijven. En het werd tijd om Thomas dit stukje van mijn jeugd te laten zien.

 

 

Westenschouwen

Wij beginnen onze dag met een verse smoothie, een salade en wat frietjes in een pittoreske centrum van Burgh-Haamstede. Dit is Nederland op zijn kneuterigst. Dit kleine stadje, wat dorps aanvoelt is gevuld met kleine huisjes en schattige restaurantjes. We kochten nog wat versnaperingen in de plaatselijke Spar en zette koers richting Westenschouwen. Waar je een mooi strand met een grote trap over de duinen, en enkele strandpaviljoens vindt. Ook hier blijft het massa toerisme weg en is het gezellig druk. Als je het überhaupt druk kan noemen. Heerlijk. Hier kan ik echt van genieten.

 

 

 

Nieuw-Haamstede

 

 

Nadat wij eindeloos hebben liggen zonnen, onze voeten af hebben gekoeld in de zee en samen wat zoute chipjes nuttigden werd het tijd om nog wat te ondernemen. Zo’n stranddag is leuk, maar ik ben aan het einde van de dag toch echt liever moe dan lui. We besluiten wat rond te wandelen en opzoek te gaan naar mooie duinen.

 

 

Bij Nieuw-Haamstede vind je fijne wandelpaden die je langs naaldbomen, door de duinen naar de zee lijdt. Burgh-Haamstede heeft namelijk zo’n 20 ingangen om naar het strand te gaan, en de Westenschouwen en het pad wat wij namen (Nr. 11) zijn daar slechts twee van. Op sommige punten kun je zelfs zonnende zeehonden tegenkomen. Zo leuk en bijzonder. Het strand is hier namelijk uitgestrekt, ongerept en vrij ondiep. Wat het zeer geschikt maakt om wat rond te dobberen in de zee.

 

 

Ik draag deze dag mijn nieuwe favoriete top van de Zara. De Zara is namelijk een van de weinige mode winkels die je op de Azoren vindt. En tijdens een van mijn shopsessies zag ik het al, dit is liefde op het eerste gezicht. Gemixt met mijn groene rok van de H&M Conscious Exclusive lijn van dit jaar, mijn tas en hoedje die ik ook op de Azoren kocht en mijn op maar gemaakte slippers uit Parga. Ik vind het zo onwijs leuk om mijn garderobe te vullen met pareltjes die ik over de hele wereld heen heb verzameld.

Dit maakt mijn kast een stuk unieker en helemaal mij. Ze sluiten perfect aan bij de mooie omgeving van Burgh-Haamstede. En terwijl de zon langzaam aan haar kracht verloor was het tijd om weer richting huis te rijden. Net zoals jaren geleden, zat er een heel voldaan en tevreden meisje in de auto. Dit maal voorin de auto met uitzicht op de ondergaande zon in de autospiegel. Het cirkeltje was weer rond.

 

Waar kwam jij graag als kind?

 

 

 

 

Pin op Pinterest

Mobiele versie afsluiten