Zo maak je de mooiste Instagram Stories

Zo maak je de mooiste Instagram Stories
Instagram Stories, wie deze populaire app kent ziet ze vast regelmatig voorbij komen. De Stories zijn een leuke manier om meer van je leven te delen. De laatste tijd krijgt de app vaker een negatieve stempel, omdat ons leventje via onze feed er haast perfect uit lijkt te zijn. De Stories kunnen het tegendeel bewijzen en zijn een leuke manier om mensen jou beter te laten kennen. Als je daar interesse in hebt natuurlijk. Heb je dat? Mooi. Vandaag deel ik namelijk mijn tips & tricks om mooie ‘dromerige’ Instagram Stories te maken die je met jouw volgers kunt delen.

Instagram Stories zijn namelijk leuk. Je kunt direct een foto of een video delen met je volgers. Maar zeker ook de foto’s die het niet zullen halen op je feed. Wil je net als ik, nét iets verder gaan en een iets meer gepolijste en mooie Instagram Stories te maken? Dan ben je niet de enige. Ik krijg namelijk regelmatig de vraag wat ik gebruik om mijn IG Stories te maken. En alhoewel het altijd valt en staat met de kwaliteit van je foto’s, deel ik graag de stappen met je die ik na het maken van de foto’s neem.

 

– Zo maak je de mooiste Instagram Stories –

Met je telefoon

Instagram Stories Linda's Wholesome Life
Instagram Stories Linda's Wholesome Life

Lipsi Stories @lindaswholesomelife

 

Instagram stories | Deze apps gebruik ik

Voor een groot gedeelte maak ik gebruik van mijn iPhone XR, deze telefoon maakt hele mooie foto’s en video’s. Maar ik deel ook regelmatig foto’s die ik eerder al met mijn Nikon spiegelreflex camera maakte en graag nog wil delen. Maar vooral mijn iPhone XR is mijn grootste vriend. Instagram Stories vind ik namelijk een onwijs leuke tool om meer ‘in het moment’ te kunnen delen.

 

Lightroom
Als ik een foto heb gemaakt upload ik hem in mijn Lightroom Mobile app. Deze app komt gratis bij mijn Adobe pakket. Hier kan ik mijn vaste presets over mijn foto’s zetten zodat de foto’s wat lichter worden, rechtgezet worden en de kleuren mooier naar voren komen. Als de foto bewerkt is sla ik hem op in mijn filmrol.

Lees hier mijn tips voor het maken van een goede foto.

 

Tezza app
De laatste tijd vind ik het ook steeds leuker om video’s te delen. Deze maak ik ook met mijn iPhone, vervolgens open ik de Tezza app. Deze app heeft hele mooie filters voor zowel foto’s als video’s, mooie vintage effecten en ook enkele frames waar je jouw video in kunt delen. De Tezza app is helaas niet gratis, maar kent wel verschillende abonnementen; eentje met alleen de foto functie en een met foto’s en video’s. Als je klaar bent sla je de video op en kun je verder gaan.

 

Unfold
Nu is het tijd voor de laatste stap; de vormgeving. Dé stap die je Instagram Story naar een hoger level tilt. Hiervoor gebruik ik de app Unfold. Een gratis app die hele mooie templates heeft waarin je jouw leukste momenten kunt delen. Enkele templates zijn gratis, andere kun je voor een kleine vergoeding kopen – en eindeloos gebruiken. Als je jouw Stories af hebt is het tijd om ze te downloaden of om ze direct op Instagram te uploaden.

Mijn favorieten zijn de Classic Series 1 (CS1), Film Frames 1 (FF1), Film Frames 2 (FF2), Journal 1 (JN1) & Ripped Paper 1 (RP1) templates. 

 

Als je jouw Stories geopend hebt in IG, dan kun je jouw Story nog versieren met tekst, stickers, een locatie toevoegen en mensen of merken ’taggen’. Ben je klaar, dan is het tijd om op delen te drukken. Voilà, daar zijn ze dan, Instagram Stories waar mensen met veel plezier naar zullen kijken!

P.s. heb je al een kijkje genomen op mijn Instagram account, @lindaswholesomelife?

 

Gebruik jij apps voor je Instagram Stories?

 

Liefs Linda

 

 

Pin op Pinterest

 

Instagram Stories Linda's Wholesome Life
Instagram Stories Linda's Wholesome Life

 

 

Delen:

5 Reacties

  1. 17 september 2019 / 15:23

    Wat een fijne tips! Ik ga de gratis app Unfold eens downloaden. Ben heel benieuwd!

  2. 9 september 2019 / 09:34

    Ik heb Unfold ook op m’n telefoon staan, maar gebruik de app eerlijk gezegd praktisch nooit. Ik beken dat ik niet zo veel tijd in m’n Stories steek, oeps.

  3. 9 september 2019 / 07:57

    Wat zijn jouw Instagram Stories toch altijd prachtig! Heel handig om deze tips te lezen, want ik doe tot nu toe verrassend weinig met Instagram Stories. Ik ga meteen even de app Unfold downloaden. Dat lijkt me echt een uitkomst 🙂 Een nieuwe telefoon, die betere foto’s maakt, staat ook hoog op mijn lijstje. Maar dat komt hopelijk nog wel 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Zero Waste Beauty Linda's Wholesome Life
Zero Waste Beauty Routine

[dropcap]D[/dropcap]e eerste week van september is omgedoopt tot Zero Waste Week (2 t/m 6 september). Zie je door de duurzame...

Sluiten