Week 9: Boer zoekt vrouw | Het laatste hoofdstuk

Vorige week zagen wij hoe Jan alleen achter bleef in het stille Canada, hoe Jos koos voor zijn Saskia en hoe ze zijn halve gezicht op at. Een Wim met losse handjes, Aletta die zich voor het eerst echt bloot gaf (eng!) en we zagen hoe ons Jo-hén koos voor zijn Ingrid. En hoe gaat het nu verder? Hebben ze de juiste keuzes gemaakt en voor wie gaat de rest kiezen? Zien we nog iets terug van Jan? We hebben het zondagavond allemaal kunnen zien in een van de laatste afleveringen van ‘boer zoekt vrouw internationaal’!

B 1

De aller aller laatste aflevering van dit seizoen is inmiddels al op tv geweest. En wat was het spannend! Wie gaat Aletta kiezen, wie heeft Wim zijn hart verovert en hoe vergaat het de stellen op de citytrip in het land van hun kersverse geliefde. En welke boer gaat er op zijn knieën? Jullie gaan het allemaal lezen in -bij deze- ook het laatste verslag van dit seizoen van boer zoekt vrouw!

dotIn het Timmer paradijs van Aletta zijn de klusjes mannen weer druk aan het werk gezet. Dit blijkt een goede manier om je gevoelens even achter gesloten deur te houden. Het keuzen moment staat namelijk om de hoek. Echter blijkt het paradijs een onderduik adres te zijn. En de ontdekkingstocht naar het pad der liefde blijkt gedwarsboomd door gemixte gevoelens. En gevoelens zijn eng hebben we de laatste weken wel geleerd van de mannen en vrouw op Bonaire! Een liefdespad wat moeilijk te vinden blijkt te zijn. Wanneer Yvon aan Aletta vraagt hoe de afgelopen dagen zijn geweest antwoord ze dat er vooral veel intimiteit is geweest. Oooooooooh Aletta! Intimiteit die intiemer was dan lichamelijk contact. Aha, waag het dan eens om te zeggen dat het alleen maar vriendschap is wat je voelt.

En toch doet ze dat..

Geheel onverwachts schopt ze beiden mannen na alle klussen naar huis en wilt ze alleen op citytip gaan. Wat gebeurd er hier? Een dating programma waarin alle remmen erop gegooid worden? Liefde is en blijft eng, zelfs de zoektocht naar het pad der liefde. En wat heeft ze ervan geleerd? Ze heeft ervan geleerd dat ze vooral en graag een relatie wilt. Juist Aletta, ik ben de draad even kwijt geraakt. Je stuurt een onwijs leuke Patric naar huis en zelfs na de afwijzing blijft hij liefdevol en respectvol met jou omgaan, jeetje, neem een dagje vrij meid en zoek deze leuke man op! Ga samen stil zijn, gevoelens ontdekken en vooral verliefd en gelukkig zijn! Maar wij als kijker kunnen daar alleen maar over schrijven en dagdromen, ze moet deze keuze toch écht zelf maken. En ja, daar heb ik oprecht een beetje moeite mee.

dotTanzania, het land van de 1001 mooie landschappen en de zuivere lucht werpt duidelijk vruchten af. Op het laatste moment gaat het toch weer kriebelen bij Evelyne. Wie had dat gedacht na het fiasco van vorige week! Waarin Wim alleen oog had voor de charmes van Janne en hij Evelyne een soort van aan haat lot overliet. What happend that night?  Er is namelijk opgebiegt dat er stiekem, STIEKEM! gekust wordt.
Bij Janne voelt het alsof haar hele lot bij Wim in zijn handen ligt. Haar hele toekomst hangt af van het verlossende antwoord van Wim. Ze is verliefd op het land, heeft al honderden plannen gemaakt voor haar toekomst en jacuzzi. En aan het eind van de opsomming komt gelukkig ook Wim nog even vooorbij. Gelukkig, ik dacht namelijk even dat ik naar ‘ik vertrek’ zat te kijken.

En daar gebeurt het onmogelijke. Biologie leraar en gids Wim toont gevoelens. We zien ein-de-lijk eens de lang gezochte gevoelige kant van deze man! Hij heeft nu twee vrouwen en wilt er eigenlijk niet één laten gaan. Want laten we eerlijk zijn, twee vrouwen is natuurlijk altijd makkelijker dan één. Daar draait hij zijn hand niet voor om. Maar we zitten nou eenmaal niet ineens in ‘Big Love’ en er moet een keuze gemaakt worden. Dat wordt tossen!

En ondanks de ongemakkelijke flater van vorige week (hét Janne momentje aan tafel) kiest deze boer voor zijn kleinduimpje!

Jee, we gaan op citytrip in het mooie Tanzania! Wat mij betreft mogen ze een hele aflevering vullen met prachtige Zuid-Afrikaanse beelden. We zien een toch iets wat twijfelende Evelyne wanneer Wim meer toenadering zoekt. En er wordt geproost op Tanzania.. Tanzania? What about the love darling? Gaat het sprookje hier stuklopen, nee toch zeker?!
In de nabeschouwing zien we, thank god, dat het 3 maanden later dik aan is! Super, en ik hoop dat ze een lange en mooie toekomst tegemoet mogen gaan samen.

Boer-Zoekt-Vrouw-Internationaal-De-Boeren

Jos en Saskia gaan vooral verder waar ze gebleven zijn. Tijdens hun citytrip naar de kust zien wij hoe gelukkig het stel samen is! En de liefde spat van het scherm. Gelukkige, verliefde, glimmende koppies. Do I need to say more? Samen zitten ze daar op de hoogste duin van Europa (het lijkt er trouwens wel een zandstorm!) en worden er samenwoon plannen besproken aan tafel. En dan gebeurd het, in het meest onverwachte moment vraagt Saskia aan Jos of hij kan wachten. Wachten op wat meis? Ik heb het even gemist geloof ik of zijn ze zojuist van hun geloof gestapt? Van samenwonen tot wachten.. is dit toekomst materiaal?

Drie maanden later zien wij opnieuw twee gelukkige, verliefde, glimmende koppies op het laptop scherm van Yvon verschijnen. Ze had zelf denk ik ook allang genoeg van al dat heen en weer gereis. Het lot wilt dat de duifjes het toch iets rustiger aan gaan doen. Jos gaat op zichzelf wonen en samen pendelen ze heen en weer totdat Saskia zelf in Jos zijn streek kan wonen en werken. Fair enough, en een goed plan als je het mij vraagt!

dotIn Denemarken lijkt het wel of ons Jo-hén in een sprookje is beland. Deze boer is dolgelukkig met zijn vriendin! We worden verrast met een fotoshoot in de luxe hotelkamer in Kopenhagen. Getrakteerd op lepel-aflikkende taferelen in een restaurant. Een Ingrid die sneller haar bord leeg heeft dan een koe het voerrek, en daarmee is de hoop op een snelle afwas al snel geboren bij Johan. En daar komt het langverwachte moment, Johan gaat op zijn knieën! Ja heus, kijk de beelden maar na! Johan gaat op zijn knieën omdat zijn kopje koffie te vol zit. Je hebt een boer en je hebt manieren zullen we maar zeggen. En wat moet je doen om een boer gek te krijgen? Ontneem hem zijn stal en parkeer hem in de stad! Johan kan er ondanks het vele lachen niet wennen aan de drukte. Hij is eindelijk verliefd en heeft helemaal geen zin om een nieuwe stad te gaan verkennen wanneer hij eindelijk de kans heeft gekregen om het pad der liefde te gaan verkennen! Hij heeft helemaal genoeg aan Ingrid en geef deze man eens ongelijk. Een paar uur later rijden ze alweer het erf op, net op tijd voor een vers gezet bakkie koffie!

Wanneer Yvon Skype aan slingert verschijnen er ook op dit scherm na 3 maanden 2 verliefde mensen! Dolgelukkig zijn ze samen en als we hun verhalen mogen geloven is Ingrid het erf helemaal niet meer af geweest.
dot

 

En Jan? Jan gaat het avontuur hopelijk opnieuw aan en is aanwezig bij het boer zoekt vrouw feest!

En dat was het dan. Het slot van het aller eerste internationale liefdes programma boer zoekt vrouw. Een dik geslaagd experiment als het mij vraagt! Verrassende ontknopingen en mooie opbloeiende liefdes, gemixt met oer Hollandse nuchterheid. Ik hou ervan en kijk nu al uit naar het volgende seizoen!

Wat is jou favoriete moment van dit seizoen?

signature Lin

Het lijkt mij leuk als je mij volgt op o.a. Bloglovin‘!

Delen:

5 Reacties

 1. 3 februari 2014 / 19:28

  Gewoon jammer dat het afgelopen is en ik deze samenvatting moet gaan missen! Mijn favoriete moment? Tja, dan toch wel het breekpunt bij Johen die helemaal hoteldebotel is van zijn Ingrid…

  • 6 februari 2014 / 01:43

   Dat blijft een klassieker waar er volgend jaar volgens mij nog over praten haha!
   En dank je wel voor het mooie compliment 🙂
   Ik hoop dat ze snel weer nieuwe boeren gaan zoeken!

 2. Hermien
  3 februari 2014 / 09:13

  Erg leuk verslag Linda!! Dat kan jij wel!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
My Daily Lifestyle | Januari door mijn HTC lens

Tijd voor een januari overzicht door de lens van mijn HTC! Benieuwd hoe mijn maand was en wat ik uitspookte? Lees...

Sluiten