Week 8: Boer zoekt vrouw | Lust, liefde of laten lopen?

Vorige week zagen wij hoe Aletta ging zwemmen met haar mannen, Wim handtastelijk werd, Johan een sport in beeld kanaal heeft geopend, hoe Jan zachtjes afgewimpeld wordt door de dames en Jos, de man met de 1001 dilemma’s. Gaat het deze week allemaal rechtgetrokken worden en zullen de vonken der liefde er eindelijk vanaf gaan spatten in het buitenland? Lees snel verder als je het net zo graag wilt weten als ik!

bzv 1

De spanningen lopen hoog op in de liefdes boerderijen. Dit belooft een bont verslagje te gaan worden van deze internationale aflevering van boer zoekt vrouw!

WimHier lacht Wim nog, maar in deze aflevering kijkt hij niet zo blij!

In Tanzania is Wim nog opzoek naar het pad der liefde. Als bezigheidstherapie en om de dames beter te leren kennen pakken ze de Jeep en hobbelen ze 2 uur lang over stoffige zandweggetjes op weg naar de grote stad. Pure romantiek. In de stad wonen namelijk de dochter en de zus van deze boer. Ook zien we de fabriek voorbij komen waar hordes aan mensen in bonen zitten te pikken en even denk ik dat we terug in Canada zijn in de kippenschuur van Jan. Later die dag vervolgen zij hun hobbel toch op weg naar een romantisch restaurantje met uitzicht op de zonsondergang. En dit roept kriebels op bij Wim.

Wanneer hij en Evelyne even samen zijn biecht hij op dat hij nog lang geen keuze heeft gemaakt. Nog geen seconde later is de paal van de veranda vele malen interessanter dan de hele verschijning van Evelyn en wachten ze nagel bijtend tot de altijd gezellige Janne weer terug komt. Al snel volgt de vraag of Wim een flesje water wilt delen met Janne. En dit is het moment waarop Evelyne opstapt. Haar hoop op Wim heeft ze allang laten varen, zij ziet namelijk door de roze bril heen en ziet wat een dictator Wim eigenlijk wel niet is. Eentje die zijn tong nog niet binnen kan houden in een kort gesprek. En de spanning is namelijk net zo strak als zijn de bovenlip van Wim. Heerlijke tv, dat dan weer wel.

Janne daarin tegen ziet het hele Tanzania avontuur wel zitten, heeft volop plannen gemaakt en meerdere perfecte locaties gespot voor een jacuzzi. En dat plaatje wilt ze graag met Wim delen. Graag, heel graag. En Evelyne? Die ondervind vast hetzelfde lot als Karin, hup in de Jeep terug naar who knows where!

JosVind Jos een dame om mee te knuffelen?

In Frankrijk is het erop of eronder voor Jos en dat beseft hij maar al te goed. En het keuze moment nadert. Leonie weet niet zo goed of  er wel een toekomst voor haar is weggelegd in Frankrijk, Saskia heeft zich duidelijk naar de voorgrond geschoven en dit voelt zij haarfijn aan. Toch zitten er 6 knikkende knietjes wanneer hét moment nadert. En dit is niet het enigste wat knikt bij Saskia. Of Saskia zenuwachtig is? D’r hoofd staat te schudden als zo’n hobbel hond voor achterin je auto. Over zenuwen kunnen wij hier vast niet spreken, ze was toch zo zeker van haar zaak? Of heeft het aanzien van Jos in zijn grijze strakke boxer haar zo van haar stuk gebracht? Zal haar kus van vorige week haar een voorsprong gebracht hebben? En dat terwijl Jos oppert deze keuze écht zelf te moeten maken riekt het toch naar chantage!

Jos is eruit, Leonie is een leuke meid maar een meisje dat al in Frankrijk woont gaat toch voor. Omdat Jos denkt dat Leonie, ondanks haar uitspraken, er toch moeite mee gaat hebben om over te komen. Jeetje Jos, doe niet zo naïef, anders had ze toch nooit op jou geschreven! Het is een leuke dame met pit, weet van aanpakken en kan je verrassen! Met Saskia heb je alles al uitgestippeld en is al het spontane ervan af. En toch wisten de vlinders elkaar te vinden en laat hij Leonie terug naar huis gaan. Een beetje dom Jos, maar al die publiekelijke aflebber partijen van jou en Saskia zullen vast een hoop goed maken. Smakelijke tv, echt waar!

JohanHeeft Johan eindelijk zijn Ingrid gevonden?

Eindelijk word de lang geschilde peen met ui in de melkput van ons Jo-hén gegeten. Er is voor deze über romantische locatie gekozen omdat de dames vinden dat Johan te lang bezig is in de schuur. En dat vraagt natuurlijk om een picknick tussen de schijtende koeien! Met het keuze moment van de volgende dag in het vooruitzicht krijgt Johan een knoop in zijn maag. Hij is er totaal niet meer bij met zijn hoofd, de liefde heeft hem oogkleppen op gegeven en vandaar de late spijbel uurtjes in de schuur. Het is geen uitvlucht maar een aaneenschakeling van gestuntel in tussen zijn koeien. Ingrid laat hem namelijk niet meer los!

Hierna zien wij dat Johan zijn dames meeneemt naar het strand, ik blijf mij toch verbazen over de zetten van deze man! Hij neemt kleine kortharige Ingrid gelijk mee het strand op en parkeert schuldschanering, langharige Ingrid met een enorme kan koffie in een strandtent. Tactiek heet dat, subtiel en zeer doeltreffend. Vervolgens zien wij Johan snikkend in beeld met zijn neus in de boezem van Ingrid. “Je laat me niet meer los, en waarom laat jij mij niet los?’ Kort en weer doeltreffend, de eerste zoenen volgen en Johan z’n tranen worden gedroogd. Beiden zielsgelukkig in de duinen, en jeetje, wat gun ik ze dit geluk! Een perfect stel samen als ik ze zo zie staan.

En daar komt het probleem, hij moet gaat vertellen dat langhaar (die er niet van hou niet te weten wat er gaat gebeuren) terug naar huis kan, terug naar haar bus en de schuldsanering in. Johan gaat haar niet uit dit diepe dal helpen. Wanneer Yvonne verschijnt tijdens de o zo bekende tas-inpak-momentjes biecht Ingrid op dat de tranen niet om Johan zijn. Potver Ingrid, hadden wij het toch even bij het goede eind! Het werk op de boerderij was teveel en nu veegt hij ook nog eens een zorgeloze toekomst weg. Ze had beter op Wim kunnen schrijven en samen met hem kunnen genieten van een luizen leven in de zon, lang leve de harde werkers die dag en nacht voor je lopen!

JanIs een Hollandse dame niet te pittig voor Jan?

Het liefdes vuurtje van Jan bloedt aardig dood. Toch steekt hij zijn voorkeur voor Judith niet onder stoelen of banken. Is het een uitvlucht om niet alleen te willen zijn of zijn er echt gevoelens in het spel? Maar dat betekent wel dat glutenvrije Claire op het vliegtuig naar Nederland kan. Er komen nog heel wat psychologische quotes uit een zelf hulp boek in de liefde voorbij tijden het tas-inpak-momentje met Yvonne, en zo weet ze haar hangende pootjes goed te verbergen. En het blijkt dat bij het afscheid haar gevoelens voor Judith groter zijn dan die voor Jan. Juist, ook goed ingeschat Jan! Terwijl Judith blijft twijfelen durft Jan zich in gezelschap van Yvonne te ontplooien, misschienen worden zekers en eindelijk verschijnt er een glimlach! Maar komt dit allemaal op tijd en wilt Judith nog wel een nachtje blijven?

Echt blij van het nieuws werd ze namelijk niet, ondanks de stenen in haar maag durft ze Jan deze nacht nog niet aan zijn lot over te laten en besluit in te stemmen met nóg een kort logeer partijtje. Jan beloofd namelijk dat hij vanaf nu echt zichzelf zal zijn. En dat is het hem nou juist, ook na een tochtje met de auto en een typisch Canadese maaltijd (lees: 6 dollar fastfood meals) blijkt dat de liefde niet door de maag gaat bij Jan. En blijkt Jan al die tijd al de stille Jan geweest te zijn. Een man met een heel klein woordenboek. Judith had duidelijk op het verkeerder paard gewed en kiest eieren voor d’r geld. Laat de kippen en The AmericanDream voor wat het is en vertrekt terug naar haar noten kraam.

AlettaKiest Aletta het pad der liefde of het hazenpad?

De rust is weder gekeerd in timmerkamp Aletta en dat is fijn, heel erg fijn. Eindelijk zien wij het ontspannen Bonaire zoals wij het allemaal wel kennen uit de blaadjes. We missen alleen één persoon in het plaatje, juist, Aletta. Het werk blijft roepen al dan wel niet schreeuwen! Een mooi moment om haar hoofd leeg te maken om vervolgens een mooi gesprek met Jan aan te gaan. Jan wordt voornamelijk heel erg blij van Aletta, vrolijk van Aletta en blij van de golven. Hij zet een stap in haar hart en we zien haar niet angstig wegrennen. Bloeit hier stiekem iets op terwijl ik al mijn geld op Patrick in had gezet?

De band tussen Patrick en Aletta verloopt stroef als we haar op haar woord mogen geloven. En eerlijk gezegd valt mijn droom van haar en Patrick hiermee ook in duigen. Ik zie hem niet meer samen met Aletta de geiten aaien en de cactussen afstoffen. Misschien past Jan wel veel beter in the age department van deze boerin? Het blijft voor ons vooral gissen, en dat betekent dat we nog een weekje moeten uitzitten voordat we ein-de-lijk gaan horen of Aletta voor liefde of voor makkelijk kiest!

Zie jij de bomen door dit bos nog?

signature Lin

Ook zo benieuw naar het verslag van volgende week?
Abonneer je dan op mijn blog of volg mij op Bloglovin‘!

Delen:

3 Reacties

 1. 27 januari 2014 / 17:43

  Leuk artikel!! Was wel spannend deze week, want ik had eigenlijk niet verwacht dat Jan tóch voor Judith zou kiezen.. Arme jan.. maar met Claire zou het ook niks geworden zijn. Ik vond die opmerking van Jo-hén wel grappig “Ik zie Ingrid leuker dan Ingrid” Hahaha. Bij Jos had ik het wel zien aankomen dat hij voor Saskia zou kiezen. Ben echt benieuwd wie Aletta gaat kiezen.. Weer een week wachten pfff 😉

 2. 27 januari 2014 / 11:15

  Hahaha wat leuk om hier iets over te lezen! Ik volg het een beetje, af en toe hoor ik er wat over in de klas, aan tafel of in de krant. Ik las net ook weer een stuk in de krant over wat voor types iedereen is. Ik vind Jos de leukste boer en Johan af en toe enorm droog haha. Tof om het zo via jou blog een beetje te kunnen volgen want soms snap ik er niets meer van hih.

 3. 27 januari 2014 / 09:51

  Weer erg leuk om te lezen! En ja, het verraste me wel een beetje dat Jos voor Saskia koos, vooral ook omdat er allerlei verhuisplannen van Leonie opdoken in de lokale kranten maar goed… iemand die al in het land woont, is wel een wat makkelijker keuze waarschijnlijk…
  Van Wim krijg ik idd geen hoogte, apart dominant mannetje. Alette betwijfel ik nog steeds of ze uberhaupt wel gevoelens durft te tonen, Johan heeft denk ik het grote geluk wel gevonden, een lieve zorgzame vrouw en Jos… tja, die zal toch nog wel een paar dingen moeten leren voor ie een vrouw lang genoeg kan boeien…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Mindstyle | How to beat a writer’s block

Je herkent het vast wel, je moet iets maken, doen of verzinnen en je inspiratie knobbel is gekrompen tot het...

Sluiten