Week 6: Boer zoekt vrouw | Het pad der liefde.. Is genadeloos!

Het word steeds spannender in de zoektocht naar de liefde! Aletta en haar mannen gaan misschien wel het liefdespad bewandelen. Wim stuurt zijn eerste dame naar huis. Kan Jos zijn aandacht nog wel verdelen? Voor alsnog blijft het een raadsel of het eindelijk al eens gezellig gaat worden in het kale Canada? En ons Jo-hén beleefd zijn eerste logeerweek keuze moment!

Benieuwd wie er de koffer mochten pakken en welke dames de strijd der liefde hard gaan spelen? Lees dan verder in het verslag van de week wat je niet wilt missen!

Boer-Zoekt-Vrouw-Internationaal-De-Boeren

Het is zover, ons Jo-hén gaat zijn eerste keuze maken! Na 20 jaar alleen zijn moet zo’n logeerweek met 3 dames natuurlijk appeltje eitje zijn, dat het niet zo’n makkelijk sprookje is maakt het hele gebeuren tot één grote ramp. Het doet zijn humeur alles behalve ten goede. Chagrijnig als een oude bok, zijn zijn eigen woorden. Welke dame tovert deze duistere gevoelens naar boven bij onze altijd zo vrolijke Deense boer?
Langharige Ingrid twijfelt niet aan Johan maar aan het leven om hem heen, er moet natuurlijk wel erg veel geklust worden op de boerderij. En die wc die verstopt zat, de roze bubbel is al aardig doorgeprikt, de realiteit haalt de vlinders duidelijk in. Had ze dan toch beter voor Wim kunnen gaan met al zijn knechten? Of gunt ze een ander het geluk met Johan niet? Kortharige Ingrid wilt niets forceren. Barbara vind het allemaal duidelijk, duidelijk en heel erg duidelijk. En moet vervolgens erg hard zuchten als haar gevraagd word of ze verliefd kan worden op Johan. Ze heeft zich namelijk iets teveel mee laten slepen door de tekortkomingen van de andere dames. Ze is duidelijk een ware duizendpoot!

En dan is het keuzemoment daar, zenuwachtige gezichten staren Johan aan. Johan verwijderd de pijnlijke doorn in een keer en bonjourde Barbara zonder uitleg naar huis! Die het achteraf – maar natuurlijk- aan voelde komen en toch is ze licht ontvlambaar, gedachten heeft ze niet gedeeld met Johan. Maar het liefste had ze na de speeddate alles of iets gehad. En na vandaag blijkt dat ze aardig tussen wal en schip is blijven hangen. Gelukkig heeft ze voor altijd nog de herinnering van de chocolade zoen van Johan. Met het vertrek van Barbara komt kortharige Ingrid komt los! Eindelijk durft ze uit de schaduw te komen en beland ze haast rollebollend in het stro met haar boer. En wanneer zij sierlijk over het hekje zwaait roept Johan er nog gezellig achteraan; het is net sport in beeld! Terwijl korthaar losser word heeft langhaar één streepje voor. Zij beschikt namelijk over een magnetron en meneer wilt gelijk met haar trouwen! Er kan Thank God weer gelachen worden in Denemarken. Daarmee blijkt dat Johan de juiste doorn heeft verwijderd!

dot

Jos gaat met zijn meiden koeien scheiden. Ondertussen komt zijn broer kijken of er nog een dame weg te kapen is voor hem alleen. Helaas is zijn tv carrière erg kort, de dames hebben alleen maar oog voor de koeien. Terwijl Leonie al achterop raakt met haar taalachterstand pakt Saskia d’r kans en zet zichzelf prominent lachend en kletsend op de voorgrond. En laat zich pletten door koeien! Ik vond het hele tafereel inclusief slobber trui alles behalve seks uitstralen. Maar Saskia komt praktisch gezien wel op de eerste plaats. En hierdoor mag zij twee rondjes rijden met trekker in tegenstelling tot d’r blonde Leonie. Het gaat hard tegen hard dames en heren met deze zenuwspenen.

dot

De gesprekken aan de ontbijttafel bij Jan zijn net zo eenzijdig als dat het ontbijt is. Ergens wordt er toch vooruitgang geboekt, er worden zelfs al banaantjes gedeeld! En daar blijft het niet bij, hij geeft zelfs al aan dat hij wel iets beters weet dan een koe knuffelen en dames in bikini’s is ook altijd een goed idee. Het gespreksonderwerp draait al snel de supermarkt kant op en glutenvrije Claire wilt graag groenten gaan kopen. Eenmaal in de supermarkt (lees hoogtepunt van de dag) zet Claire haar glutenvrije missie voort en gaat Judith voor pasta met maïs en spekkies. Wie zal er winnen?

Claire is met haar 3 maanden Londen al helemaal ingeburgerd. Praten in het Engels gaat haar veel makkelijker af en probeert de show te stelen bij Jan zijn familie aan de keukentafel. De plek waar all the magic happens. Van Jan mag het allemaal wel een tandje rustiger, Claire kletst namelijk wel erg veel en dat belemmert zijn 1 op 1 momentjes met Judith. En dat terwijl hij eindelijk oog begint te krijgen voor deze leuke dame. Dat Jan kortaf kan zijn komt nu dan eens mooi van pas, Claire mag namelijk na een vriendelijke “kiek maar’ haar supermarkt missie zelf volbrengen en gaat Jan voor de pasta van Judith! Samen vullen zij het karretje. Judith, meid, hou nog even vol, blijf zitten, Claire gooit haar eigen glazen vanzelf wel in! Jij hebt zelfs al in zijn auto mogen rijden, dan heb je blijkbaar toch een streepje voor!

dot

In het timmerparadijs van Aletta duurt de missie ‘een minuutje alleen met Aletta’ voort. Het is vandaag Jan zijn beurt. Er wordt vooral voorzicht afgetast en over gevoel gepraat. En zo verschijnen er lopende het gesprek twinkelingen in de oogjes, de twee liefdes angsthazen op een bankje lijken elkaar gevonden de te hebben! ‘Liefde moet komen aanwaaien’ aldus Jan. Maar staat de wind wel de goede kant op? Sikkie wilt nog lang niet naar huis, hij wilt graag nog wat tijd doorbrengen met dit stoere wijf. Ondertussen op het prachtige eiland is Patrick is nog steeds jarig.

En daar is het dan Aletta d’r keuzemoment. De afgelopen periode heeft ze mooi samengevat: er is vooral veel getimmerd, geklust en getimmerd. De mannen zijn dus niet alleen gezellig maar vooral heel erg handig! De man die naar huis moet, zal hij nog een paar dagen als knechtje kunnen blijven? Mevrouw heeft immers nog een lange waslijst met klussen die graag voor hun vertrek voltooid moeten zijn. Op deze manier zal ze namelijk nooit spijt kunnen hebben van dit avontuur! En daar zitten ze dan, de drie kabouters op een bankje. Bij het gebrek aan glimmende torso’s gaat Aletta voor glimmende bolletjes en gaat Koen direct op de eerstvolgende vlucht naar huis. Aletta belooft de overgebleven mannen dat ze de volgende dag gaan zwemmen, hè hè Aletta, eindelijk een goed idee!

dot

Wim’s biologische rondje 2.0. Vandaag mag Evelyne mee om de schatten groeiende in der aarde te bewonderen. Ondertussen zien wij Wim de biologie leraar Evelyne versieren met zijn groene praatjes en zien wij hier en daar knechten het echte werk doen. Wim wees eens een vent en show de dames je spieren in plaats van de dikke buik! Liefde gaat duidelijk door het mondje aangezien hij niet over zijn persoonlijke leven en gevoelens wilt praten, aldus Janne. Meid, misschien bewaart hij dit allemaal wel voor een mooie zond ondergang voor zijn toekomstige huis met Evelyne? En tegelijkertijd pakt Evelyne haar kans door op een verhoging te gaan staan bij de tennis baan, zodat Wim uitdagend onder haar rokje kan kijken.

Terwijl zijn knechten hard doorploegden moet ook Wim gaan kiezen. Impulsieve Karin weet niet of ze alles achter wilt gaan laten voor Wim en de emoties lopen al hoog op bij haar. Het enigste wat Evelyne wilt is kussen. Een kus van de zonder-zijn-bovenlip-te-bewegen-pratende-Wim? Of is dat het ijs wat een dame nog moet gaan breken? En nu we toch bezig zijn.. zijn kapsel kan ook wel een vrouwelijke touch gebruiken.

Tijdens het keuze moment houdt ook Wim het kort en worden Karin d’r gebeden gehoord. Ze hoeft niets achter te laten en mag haar koffer gaan pakken. En verdorie, dit was ook niet echt wat ze wilde. Want nu moet ze namelijk Wim achterlaten! De speech van Wim kon nog wel zo kort zijn, haar witte legging, daar kijken wij ook al ruim 3 weken tegenaan, en zelf had ik er ook niet meer woorden aan vuil kunnen maken. Maar lieve Karin, je zal altijd nog als knecht terug kunnen komen, dan kan je nog eens een dag op pad met de koeien. Later zien we dat ze weggebracht wordt door een Jeep met daarin een knecht van Wim -om als kliffhanger- nooit meer terug gevonden te worden.

dot

We wachten in spanning af!
Zal Janne het de volgende aflevering eens droog kunnen houden? Welke plekjes gaan ze volgende week ontdekken in de vallei van Wim? Gaat Jos voor zijn hart of zijn verstand? Gaat Claire Jan nog meer irriteren of trekt Judith zelf vroegtijdig de stekker eruit? Blijft Johan de vrolijke boer die eindelijk eens verliefd gaat worden? Zal Aletta naar alle tevredenheid eindelijk eens blote torso’s gaan zien tijdens het zwem avontuur? En lukt het langharige Ingrid om door de boerderij heen te kijken? We gaan het allemaal zien, volgende week zondag!

Hebben de boeren en de boerin volgens jou de juiste keuze gemaakt?

wpid-signature-lin.jpg

Volg jij Linda’s Lifestyle & Travel Notebook al op Bloglovin Twitter of Instagram?

Bron plaatje –klik

Delen:

9 Reacties

 1. 13 januari 2014 / 23:47

  Haha wat een heerlijk verslag, kom hem vandaag pas lezen omdat ik ht vandaag heb terug gekeken. Ik vind Claire echt doodsirritant als ik eerlijk ben, maar Judith (?) is veel te leuk voor die droge boer :P.

  liefs,
  Femke

 2. 13 januari 2014 / 20:50

  Ik kijk dit echt nooit maar ben altijd wel benieuwd wie ze uiteindelijk kiezen, haha

 3. 13 januari 2014 / 18:00

  Oh wij volgen het ook! Bij ons zijn de meningen verdeeld, maar heerlijke tv op de zondagavond.

 4. 13 januari 2014 / 16:19

  Wat heb je het weer heerlijk verwoord! Ik heb het niet helemaal gezien maar ben weer volledig op de hoogte! En ja, ik denk wel dat de juiste personen zijn weggestuurd maar of het echt iets wordt met de overgebleven kandidaten… geen idee, er broeit nog niet iets…

 5. 13 januari 2014 / 16:15

  Hahaha dat Johan en Ingrid bijna in het stro lagen te rollebollen, ik kwam gewoon bijna niet meer bij! Ik hou van dit soort televisie omdat het zo lekker kneuterig is en gewoon zo leuk. Ik heb wel een vermoeden wie iedereen kiest. Tot nu toe wist ik, behalve bij Aletta, wie iedereen weg zou sturen

 6. 13 januari 2014 / 12:50

  “Een kus van de zonder-zijn-bovenlip-te-bewegen-pratende-Wim?” Hahaha, ook deze week weer een leuk artikel! Ik denk dat Aletta gewoon van kale mannen houdt, Koen had te veel haar! 😉

  • 13 januari 2014 / 16:03

   Koen had duidelijk teveel haar en iets teveel sik haha
   Dank je wel meid! 🙂

  • 13 januari 2014 / 10:06

   Leuk dat je ook kijkt 🙂
   Ik ben ook erg benieuwd welke dames en heer er nu uiteindelijk over zullen blijven!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Week 5: Boer zoekt vrouw | De eerste knopen worden doorgehakt

Ein-de-lijk is het zover, we gaan de eerste keuzemomenten tijdens de logeerweek meemaken! Zal Jan eindelijk ontdooid zijn? Besteed hij...

Sluiten