Week 5: Boer zoekt vrouw | De eerste knopen worden doorgehakt

Ein-de-lijk is het zover, we gaan de eerste keuzemomenten tijdens de logeerweek meemaken! Zal Jan eindelijk ontdooid zijn? Besteed hij aandacht aan de dames of zit hij liever de bink uit te hangen in zijn auto? Gaat Johan vrouwen harten verwarmen of breken? Gaan de mannen op Bonaire zich eindelijk in het zweet werken? -Aletta wilt vlees zien heren!- Gaat Jos voor de Franse bijl of winnen de charmes van de andere dames het? En hoe gaat het eraan toe in Tanzania? Krijgen ze hun welverdiende rust of blijven ze volop kleppen zodat we zelfs de krekels niet eens horen? Zondagavond was het zo ver, en de verlossende antwoorden geef ik in het verslag van de week wat je niet wilt missen!

Boer-Zoekt-Vrouw-Internationaal-De-BoerenTijd voor het verslag van week 5 van boer zoekt vrouw internationaal! 

JanVandaag werd het raadsel van Jan opgelost. Hij is namelijk niet alleen simpel en terug getrokken, Jan denk na. Heel erg vaak en heel erg diep. En aangezien je gevoelens niet snel deelt moet hij dit wel voor zich houden. Ondertussen proberen de meiden een stukje van zijn aandacht op te eisen. Florence piest een beetje naast de pot wanneer de paarden in het tuig gehesen worden, dressuur is namelijk meer haar ding. En wanneer Jan later aan haar vraagt of zij zou kunnen aarden in Canada roept ze volmondig ja. Mits er een grote paardenbak naast het huis komt met een chalet erbij voor de gasten. Kleine puntjes waar uiteraard op de tweede dag al over gesproken moet worden. Hiernaast leek de akoestiek in de kippenstal vorige week de boosdoener van de schelle stem van Florence. Helaas doet een nachtje goed slapen hier nog een schepje bij bovenop, mocht zij eruit gaan, hoe moet Jan dit dan netjes onder de aandacht gaan brengen?

Judith geniet ook van paarden en hiermee is ze in het voordeel, ze mag naast Jan kruipen op de bok terwijl ze met zijn ouders een ritje met paard en wagen door het mooie, rustige, uitgestrekte landschap maken. Claire vind vooral alles leuk en reageert vrij enthousiast op alles. Oké meid, keuzes gaan maken, niet alles is leuk. En dat beseft ze maar al te goed. Hiernaast staat liefde gelijk aan een goed businessplan, en dat word haar tactiek van de dag om Jan voor zich te winnen. Terwijl ze toch eigenlijk stiekem wel heel graag even tegen Jan aan wilt kruipen zoekt Jan vooral praktische dames. En Florence met haar decibellen voldoet niet aan dat plaatje, of was misschien het chaletje toch teveel gevraagd?

JohanTerwijl Jan de teugels wat aantrekt laat ons Jo-hèn de touwtjes flink vieren. Onderuitgezakt op de stoel en spelend met de vliegenmepper werpt hij een aardig vragenuur af op de dames met rammelende eierstokken. Barbara heeft wat moeite met het verstaan van de zinnen die Johan er een voor een uitgooit. ‘Hoe oud was je nou? Ben je nou, was je nou?’ Barbara: 42. ‘Oh ik dacht dat we meer van dezelfde leeftijd waren’. De complimenten vliegen haar om de oren. Een tegenvaller was toch wel dat ze begon over relatie gedoe. Shit, dat gedeelte uit de brief was Johan helemaal vergeten.. Gelukkig heeft ze zelf de brief nog in haar gedachten gegriefd staan en ze citeert de tekst vrolijk. Schoon is ze niet meer, ze heeft al van een ander gesnoept en dat is haar niet in het voordeel.

Langharige Ingrid daarentegen gaat zelf steeds meer twijfelen. Een Johan met ketelpak en vieze laarzen lachend in de badkamer om de buizen van de wc door te spoelen was een a-romantisch klusje. Ingrid houd ervan om beren en leeuwen op de weg te zetten en ziet zich iedere dag al geknield voor de pot hangen.. Dat zijn nou de charmes van het Deense platteland meid, daar word Johan wel warm van! En dan hebben we kortharige Ingrid nog, naar haar leeftijd word niet gevraagd en persoonlijk heb ik het idee dat ze meer richting het meubilair en behang verdwijnt. Hallo Ingrid, je bent op jacht om de man van je leven te veroveren! Trek hem van zijn stoel, gooi de vliegenmepper in de hoek en laat Johan ze ook zien! Aanpakken moet je hem, met je cd ben je 3-0 achterop geraakt en je moet nog heel wat uit de kast trekken om dat goed te maken!

AlettaOp Bonaire komen de mannen erachter dat het bezoek meer lijkt op een buitenlandse stage dan een eiland van Adam en Eva. Potver, net nu Aletta de mannen lekker aan het werk heeft gezet in de hoop dat die ontblote torso’s eindelijk eens tevoorschijn gaan komen zetten de mannen de hakken in het zand.. Niemand is geïnteresseerd in een kannetje zelfgefabriceerde geitenyoghurt van Aletta,of geïnteresseerd in nieuwe dakgoten en voerrekken. De mannen proberen het te ontwijken door de lijst van afgewerkte klusjes langer te maken, maar daar trapt deze boerin niet in! Meid sleep Koen, Jan en Patrick mee naar het strand en vraag ze de hemd van het lijf!

Nee.. Ondertussen word er getost wie het eerste opgeëiste momentje met Aletta alleen mag hebben.. We hadden een verjaardag en tot zo ver de spannende ontwikkelingen op Bonaire. Het eiland waar de kandidaten en de boerin niet verliefd durven te worden. Dat gaat een spannend liefdesduel worden! En gaat ze überhaupt wel verliefd worden? De aantrekkingskracht heeft ze tenslotte pas één keer eerder gevoeld.

JosJos pakt het allemaal wat slimmer aan. Hij laat de dames harten sneller kloppen wanneer ze de geboorte van een kalfje mogen bijwonen. Wanneer de koe de baarmoeder er ook uit perst kan Jan eindelijk zien wie van de dames een pil bij een koe naar binnen kan brengen. De altijd zo zelfverzekerde Willemijn veranderd in een bange wezel wanneer het om koeien gaat. En terwijl ze voelt dat Leonie een stapje richting het hart van Jos zet moet ze toch echt de armen uit de mouwen steken en de koe betasten. We hoorden de kerkklokken luiden, er werd feestmuziek ingezet en confetti gestrooid, vandaag heeft ze een grote persoonlijke overwinning geboekt.

Ook Saskia zette zich dapper neer, geen kerkklokken maar wel een dankbare glimlach. En is het de vraag wat Jos fijner vind, een stoere chick of een lieve halve Franse? Willemijn met al haar humor, persoonlijke overwinningen en glorie kon niet landen in Frankrijk en werd ook als eerste opgeruimd door Jos. ‘Je moet je gevoel volgen’ was eerder die middag haar dringende advies. Woorden waar ze nog lang spijt van zal hebben, haar droom barstte ineens uiteen en dat was eigenlijk ook ergens wel een opluchting.. Ze laat Leonie en Saskia achter, en hiermee denk ik dat Jos een wijze keuze heeft maakt. De man die toch stiekem kijkt  naar de meiden en hopelijk gaan we volgende week meer actie zien!

WimIn Tanzania word het ook steeds gezelliger. Wim is vooral druk bezig met uitleg geven over de boerderij en omgeving, het reisleiderschap zit hem werkelijk in het bloed. Wanneer hij Janne om het langverwachte onderonsje vraagt *tromgeroffel* zet hij het bandje over de bloemetjes en de bijtjes op waar Janne alles behalve blij mee is. Wim zoekt een vrouw die initiatief kan tonen, maar een gesprek een bepaalde richting induwen valt niet onder die regel. Wims wil is wet en daar moest ook Evelyne even aan wennen. Wanneer ze tijdens een honger stillende, mini picknick het samenzijn wilt onderbreken door hun ’toekomstige liefdesnest’ te willen bekijken, wordt ook dit initiatief bruut verstoord. Wims wetten gelden in dit land en daar gaan de nekharen van Evelyne én Janne van overeind staan..

Dit alles lijkt Karin te ontgaan, zij is steeds meer aan het bedenken of Tanzania wel zo’n goed idee is.. Het leven en Tanzania blijven een onderwerp van gesprek. En Wim, vinden ze Wim wel leuk of is hij nog steeds de ultieme sweet escape to paradise? Het blijft gissen, en we moeten nog een week wachten tot dit keuze moment aanbreekt!

Hoe vond jij de uitzending?
En hebben de mannen de juiste keuzes gemaakt?

Bron plaatjes.

Delen:

5 Reacties

 1. 6 januari 2014 / 19:28

  Ik heb gisteren niet alles gezien, zat ook naar Homeland te kijken, maar gelukkig wel net de keuzemomenten en ja, ik had het beide wel verwacht. Hoewel ik Jan wel echt een stijve hark vind, hij stuurt Florence weg en gaat vervolgens in zijn auto een beetje stoer zitten wezen…

 2. 6 januari 2014 / 10:01

  Oke ik wil dit artikel zo graag lezen, maar ik was gister niet thuis en ga dus vanavond boe zoekt vrouw terug kijken. En ik wil dat het nog spannend blijft en ik ben benieuwdd..

  liefs,
  Femke

  • 6 januari 2014 / 10:25

   Ik zou hem zeker snel terug kijken hihi! Ik vind iedere aflevering weer zo leuk 🙂

 3. 6 januari 2014 / 00:04

  Leuk artikel weer! Florence vond ik eigenlijk best leuk bij Jan passen, maarja zij zit wel met haar paarden.. en dat Chalet! 😉

  • 6 januari 2014 / 00:26

   Ik zag ook zeker de overeenkomsten! Misschien leekde dan toch teveel op Jan en zoekt hij meer een dametje wat lekker kookt ipv gaat schieten met hem hihi

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Week 4: Boer zoekt vrouw | De boerderij wordt overgenomen

Het was een rustige en sexappeal-loze aflevering voor de boeren. De dames en de heren van Aletta zijn inmiddels al een...

Sluiten