Week 2: Boer zoekt vrouw | Meet The Farmer!

I’ve got a confession to make.. Voor het eerst in mijn hele boer zoekt vrouw carrière viel ik té laat binnen. De 45 minuten duren de rit die ik af moest leggen voor ik in mijn luie stoel kon ploffen voor hét hoogtepunt van de week, plande ik verkeerd in en daarmee stapte ik íets te laat, overhaast en compleet gedesoriënteerd in het avontuur.. Au! Wat een pijnlijk begin! Een valse start die na de uitzending gelijk ingehaald móest worden. Anders is je zondag immers niet compleet.

Vandaag voor jullie, het verslag wat je niet wilt missen! Aflevering 2, met vandaag op het menu, speeddates en dagdates!

Even een opfrisser, de boeren!

boer zoekt vrouw

Aflevering 2
We zijn nog steeds in Nederland (misschien een tegenvaller voor de buitenland fans, wel fijn voor het oude boer zoekt vrouw sfeertje, in een nieuw jasje). We zagen dagdates, dagdates, en de speeddates. De aflevering was weer leuk, verrassend en om te smullen! Benieuwd welke boeren of boerin mij verrast hebben? Ik goot een uurtje boeren liefde in een blogje.

En hij was er, ein-de-lijk mochten de meiden van de Penny hem in levende lijven gaan ontmoeten, onze Jos. De enige echte, en vernieuwde versie van de altijd geliefde en gevoelige boer Henk uit het vorige seizoen. En hij doet het goed bij de meiden. Uit zijn 278 brieven koos hij 10 meiden die 5 minuten met hem mochten komen babbelen tussen de paarden stallen. Compleet logisch natuurlijk als je op date gaat met een koeien boer. Allen zijn ze verliefd op Frankrijk of Ierland, maar een ding weten ze zeker, ze willen het land uit en Jos is het perfecte toevluchtsoord voor deze Eva’s. Het Franse paradijs, het avontuur, het altijd durende vakantie gevoel zonder ook maar een woordje Frans te spreken. Ze denken hem zo in te kunnen pakken met lieve lachjes en onvoorbereide gesprekken compleet met pijnlijke stiltes. Maar deze Jos is niet van gisteren en voegt hij daad bij het woord van zijn halfzuster, en maakt van de hamvraag de openingszin; waarom Frankrijk? Het ‘ik ken geen Frans, maar Frans kent mij wel’ gehalte was vrij hoog maar daar wist deze koeienridder fijnloos doorheen te prikken! Hij koos voor de liefde en niet voor de meiden die houden van het avontuur. En god-zij-dank zat daar onze lieve Saskia, reeds wonende in een Frans pittoresk dorpje, tussen. Yes! En daarmee is hij minder genadeloos dan onze Jan. 10 punten voor Jos! Hij heeft zijn achterstand (het niet verschijnen in aflevering 1) gelijk ingehaald. En daardoor besloot ik vast te gaan oefenen op mijn Franse woordjes, als voorsprong op de afleveringen die er komen gaan.

En wat komt Johan lekker uit de verf wanneer hij uit zijn vertrouwde omgeving is geplukt. Hij vliegt nog héél even uit de bocht met het begroeten van de vrouwen.. dat je een vrouw niet gelijk een klop op de schouder geeft kunnen we hem gelijk vergeven. Johan kan alles maken. En Yvon kan trots zijn op de flirtende, vernieuwde versie van onze Johénn, ze veranderde hem in een heuse sex machine! En wat gingen er een hoop dames voor hem op stap. Allen trokken ze de stoute laarsjes aan om hun droom boer te gaan ontmoeten. En wie had ooit gedacht dat onze Johénn tot in de laatste uurtjes zou gaan staan zwoegen op een liefdes nestje? ‘Als je een vogeltje wilt hebben moet je een huisje hebben’. Pure liefde, en romantiek tot in de puntjes, al hadden de dames maar weinig oog voor het Deense rood geverfde dakje. Johan had ze al lang en breed ingepakt, en hoe! Het liefst zal hij al zijn stralende, zenuwachtige hennetjes wel bij hem op stok willen zetten, maar er moeten keuzes gemaakt worden. En ik kan mij voorstellen dat kiezen een opgave is wanneer je nooit een keuze gehad heb en nu het liefst alle dames zou willen houden. Maar ‘less’, is tenslotte nog steeds ‘more’. Van een stoere trekkertrek-chick, tot zorgzame types, eeuwige koffie slurpende vrijgezellen en pretoogjes, Johan moest toch echt een knoop gaan doorhakken. En daar heeft deze boer mijn hart gestolen. De man die nooit gedacht had dat er ooit één iemand ‘ik hou van jou’ tegen hem zou kunnen zeggen bleek te beschikken over een woordenschat waardoor ik nu nog ontroerd ben. Lieve, speciale en tedere woorden voor de afvallers en een opsteker voor de blijvers. Een ding weet ik zeker, Johan zou zo een gezin kunnen starten met 5 vrouwen in het huishouden!

bzv 1

Terwijl de mannen het rustig aan doen tijdens de dagdates pakt Aletta wel heel creatief uit. Ze had vast gehoopt op een hoop ontblote, bezwete bovenlichamen terwijl de mannen opgaan in hun met kettingzaag gecreëerde kunstwerk. ‘De kettingzaag creaties worden een ware reflectie van de ziel’. We gaan diep, heel diep. Maar geef je Aletta ook een kettingzaag, dan bakken de mannen er gelijk niets meer van. Iets met meer daden en minder woorden.. Onze altijd vrolijke Arie-Jan doet mij sterk denken aan de Harry van Annemarie (de geitenkaas boerin uit de reeks afleveringen uit 2010) en Aletta krijgt er de kriebels van. Ze krijgt glimmende ogen in plaats van glimmende torso’s en hoewel ze het rustig aan wilt doen zal dit toch wel een kleine teleurstelling zijn geweest. Ondertussen word ze op een geitenwollen sokken blues actie mét kettingzaag getrakteerd door de man die ik eerst nog zo geschikt voor haar vond, Jan, de staartmans met bloemetjes zwembroek en leren armbandjes om zijn arm (ondertussen weer een illusie armer..). Jan, waar is het gevoel voor timing en ritme gebleven? Hij mocht het schip verlaten en Aletta maakte bekend dat er slechts plaats was voor één sik en twee lieve rustige, mannen. Aletta d’r mannen. Alsof ze mijn gedachten kon lezen! Een klein hoeraatje van binnen, deze dame is eindelijk op het juiste pad. Op naar het warme Bonaire,met de speedo’s en gebruinde torso’s. Ik heb zo’n gevoel dat het op het mooie eiland allemaal goed gaat komen. Aletta de yin opzoek naar haar eigen yang! En wanneer ze op haar gevoel afgaat moet het best goed komen.

Onze kuiken-knuffelende-boer Jan mocht op dagdate. En wat is het ultieme Hollandse uitje? Juist, bowlen! Als stuiterballen vlogen de ballen over de baan. ‘Je heb zelf toch altijd twee ballen’, was een inkoppertje die al snel over de baan vloog. Leuk meiden, maar probeer een man niet in te pakken met mannen humor. Je hoeft jezelf niet te bewijzen tegenover die andere meiden wanneer alleen onze geliefde knuffel Jan jou signalen op hoeft te pikken. En toen was er Judith, met haar glitter truitje was ze het stralende middelpunt van de dag. Liefde op het eerste gezicht, althans, zo voelt het vanaf de bank. Wat deze dame siert is dat zij rustig blijft terwijl de andere meiden hard van stapel lopen, en ja, als kijker koppel ik haar met haar lieve lach en pretoogjes dan graag aan deze Jan. En mocht Jan verblind zijn door de liefde, dan kan ik haar altijd nog koppelen aan mijn eigen vrijgezellen boeren broetje, zo krijgen we misschien toch nog een happy end! Maar Jan koos wél voor haar, althans voorlopig, ook zijn onvermijdelijke keuze moment naderde en deze keer voelde het al minder streng dan de vorige ronde. Gaan we dan toch echt meer van deze boer zien? Gaat hij zijn muur afbreken? Ik hoop het, hij heeft namelijk vast veel meer in zijn mars dan wij gezien hebben. En dat maakt dat wij heel graag meer van hem willen gaan zien! Niets geks, gewoon lief en opzoek naar pure romantiek. Niets mis mee.

En tot slot onze Wim, de reus uit Tanzania. Ook hij heeft het voor elkaar gekregen om reislustige types naar zich toe te trekken. Allen zien ze het avontuur wel zitten, de één Tanzania iets meer dan Wim. Maar laten we eerlijk wezen, een reisleidster in opleiding die het doet met haar toekomstige baas is wel verzekerd van een baan in deze tijden van crisis. Dat zijn serieuze opties die wel overwogen moeten worden. Maar helaas gaan we niet naar de tropen voor een nieuwe ‘Expeditie Robbinson’ en zijn we slechts opzoek naar een warm hart gevuld met passie en liefde. En naar mijn idee past onze Evelyne, het kleine, hele kleine vrouwke met een mega glimlach op haar gezicht, het beste in dat plaatje. Ze sprong Wim ook letterlijk in de armen toen zij als laatste aan de 3 overgebleven dames werd toegevoegd. Aaaaah! Lief! Schattig! En gemeend! Maar gooit ze hierbij niet stiekem wat roet in haar eten? Gooit ze nu niet per ongeluk al haar kaarten op tafel? Gaan de andere dames nu ook tactieken inzetten om hun achterstand op deze kleine vrouw in te halen? Gaan er mensen verdwijnen in de rijstvelden (denk aan het achter dé kas momentje van Aad & Jeanette) of word het mooi weer spelen, ruzie maken over gluren in de keukenkastjes (nog een Aad momentje) of gunnen we iedereen het geluk van de wereld? Kom op dames! Tot nu toe hebben we alleen Evelyne en Karin (ze bereidde een lekker maaltje voor Wim -liefde gaat tenslotte nog steeds door de maag- tijdens een rondvaart door Amsterdam) in actie gezien. Het blijft dus nog even spannend. Ondertussen pakken de dames hun koffers met mooie jurkjes en naaldhakjes in, alles in leger print, dat momentje in de rijstvelden moet natuurlijk wel onopgemerkt blijven.

En tot slot..
Ondertussen merk ik dat ik nog niet over Aad heen ben. Hoe zijn zoektocht begon naar dat ene stukkie liefde gun je toch al deze boere lieverds. Maar dan met een leuke Jeanette, zoals Henk zijn Yoni aan de kant schoof en koos voor Daniëlle, en de nog altijd glunderende Agnes en Femke met haar Gijs. Ik hoop oprecht dat deze boeren net als hen hun geluk gaan vinden. Gemixt met zoetsappige clichés, de ontactische zakelijke vragen van Annemarie, nieuwe quotes en verrassende gebeurtenissen. (Ja de Aad liefde zit écht diep.. En graag wil ik jullie even herinneren aan Marcel met een half ontbloot lijf -met sokken!- in de deuropening).
Wie weet volgende week,de andere keren ging het tenslotte ook allemaal los in de logeerweek. Ik ben er in ieder geval al klaar voor. Klaar voor de koude Canadese dagen tussen de kuikens, rode verbrande torso’s, Franse pittoreske liefdes, wilde rijstveld avonturen en Deense vogelhuisjes.

Ik zet de Boer zoekt vrouw app nog even op mijn telefoon om niets te hoeven missen, en ga aan de slag met mijn Franse woordjes.

Au revoir beste lezers, boeren en bloggers! En tot volgende week!
P.s. Ook erg leuk, Yvons Reisdagboek, wat ze bijhoud op boerzoektvrouw.nl voor als je niets wilt missen 🙂

 

20131211-015918.jpg

Bron plaatjes: Boerzoektvrouw.nl

Delen:

4 Reacties

 1. 16 december 2013 / 16:58

  Ik had precies hetzelfde! Ik was boer zoekt vrouw helemaal vergeten, dus ik had de eerste 10 minuten gemist! 🙁 Ben erg benieuwd naar de aflevering van volgende week!

  • 16 december 2013 / 17:14

   Ik was dus gelukkig niet de enige Haha en de mensen op de weg schoten niet echt op.. Die wilde het duidelijk niet kijken 😉 stumperds.. Ze hebben heel wat gemist!

 2. 16 december 2013 / 10:58

  Wat weet je het weer leuk weer te geven! Dit keer heb ik de aflevering al gezien maar ik beleef het gewoon allemaal weer opnieuw dankzij jouw blog! Ik hoop ook dat Jos voor Saskia gaat, Jan voor Judith of Florence en Wim voor Evelyne, bij Alette en Johan vind ik het wat lastiger…

  • 16 december 2013 / 11:31

   Fijn dat het nog aansluit bij de aflevering hihi het is altijd maar net welke draai je eraan geef 🙂 Grappig dat wij dezelfde liefdeskoppels voor ogen hebben, ik ben benieuwd of ons gevoel de juiste koppels voorspelt!
   Bedankt voor je lieve commen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Week 1: Boer zoekt vrouw | Internationaal

Enigszins onwennig begint onze nieuwe zoektocht naar de liefde, met ingang van het nieuwe seizoen boer zoekt vrouw. Dat liefde grenzen...

Sluiten