Week 1: Boer zoekt vrouw | Internationaal

Enigszins onwennig begint onze nieuwe zoektocht naar de liefde, met ingang van het nieuwe seizoen boer zoekt vrouw. Dat liefde grenzen verlegt en grenzeloos kan zijn is niet langer een cliché dat verfilmd word. Een nieuwe reeks afleveringen waarin wij opzoek gaan naar dat ‘ene stukkie liefde’ (quote boer Aad), de boer met weinig woorden, de passie voor het boeren vak én verliefd op dat voor ons nog onbekende stukje op aarde. Gaan we voor het land of voor de liefde? Grenzeloos of hopeloos? Is liefde een cadeautje of moet je er hard voor werken?

We zagen het zondagavond allemaal gebeuren in de eerste aflevering van de vernieuwde boer zoekt vrouw!

foksukboer-586x303

Boer zoekt vrouw leeft! Het is een begrip geworden dat niet alleen in de boeren gemeenschap bekend is. Zelf ben ik al jaren fanatiek boer zoekt vrouw kijker en smul ik elke aflevering weer van de stuntelige, prille liefdes, zenuwen momentjes en leef ik elke keer weer toe naar dé keuze momenten! Afgelopen weken hebben we eilandgasten al als fijn voorproefje gehad. Maar hoe gaat deze boer zoekt vrouw goes internationaal worden? Gaat deze nieuwe opzet weer vele nieuwe kijkers trekken en blijven de kijkers die al vanaf seizoen 1 met zijn allen gezellig op de bank zitten kijken? Gaan we van deze reeks weer een geboortegolf van kleine schattige internationale boertjes en boerinnekes krijgen?

Meet The Farmers!

boer zoekt vrouw

Zo maakte we deze week nader kennis met Johan. De man die zijn hart blootlegde in de voorstel aflevering eerder deze zomer. Een koeienboer gevestigd in Denemarken die een vrouw hoopt te vinden die hem de liefde kan verklaren. En deze dames blijken er in overvloed te zijn! Van lachende, twinkelende ogen naar een heuse liefdes verklaring van een line-dansende Cowgirl, niets is Johan te gek en alles gaat hem de pet te boven. Welkom in de wereld van liefde Johan, het zal een waar spektakel en een hele beleving worden. En wanneer ik moeders buiten op het terras bezig zie met het avond eten hoop ik ook écht dat ze de volgende keer dat ze haar zoon bezoekt een heerlijk bord eten voorgeschoteld krijgt, gemaakt door een fijne vrouw die kookt met oma’s receptenboek. Zodat de pijn bij het uitzwaaien op de luchthaven hopelijk ook wat minder zal zijn.

En dan was er ook onze zonnige, verlegen Hollandse dame Aletta op het altijd prachtige Bonaire. Weet zij de mannen ook op Nederlandse bodem met meer kleding om het lijf ook om haar vinger te winden? Voelen ze een diepgaande connectie die overgebracht word tijdens een hartelijke knuffel tijdens de eerste ontmoeting? Ik begrijp het goed dat je als spiritueel in het leven staande man een klein uitstapje nodig heb om de perfecte liefde te vinden. Maar gaan de geiten, Aletta en Bonaire wel diep genoeg en blijven ze in de dagelijkse sleur ook mindfull in het moment leven? Zelf voelt ze er nog niet veel van, wel nodigt ze 5 mannen uit om nog eens van gedachten te wisselen. Stiekem zie ik Jan staartmanns of Koen wel rondhuppelen in een foute gebloemde zwembroek, met de haren in de wind en gevlochten leren armbandjes om de pols. Knielend naast de geitjes om de laatste druppels fijne, verse geitenmelk uit het uier te knijpen. Maar dat gaan we allemaal pas zien ná het dagje uit wat wij als kijkers nog te goed hebben. Fijn dat we weer een nieuw kleurrijk type tegen komen in boer zoekt vrouw. Wie had ooit gedacht dat het genre boer zo divers zou kunnen zijn?

Wim heeft ook een aardig blik kleine en tropische vrouwen open getrokken. De in Tanzania boerende man heeft bij menig vrouw het hart sneller doen kloppen. En ergens snap ik het wel, Tanzania doet sprookjesachtig aan, Wim is de nieuwe Jos (seizoen 2009), de man van gevoelens en diepgaande gesprekken, klaar voor de wat rijpere vrouw. Helaas moest het reislustigste typ al snel het hazenpad kiezen, meneer gaat toch meer voor schoonheid en persoonlijkheid dan een avontuurlijk type. Opzoek naar een warme vrouw om het huiselijke leven weer wat meer vrouwelijke touch te geven. En ik kan hem er geen ongelijk in geven. Hoewel hij zegt dat de vrouw belangrijker is dan de locatie ben ik erg benieuwd of de vrouwen de locatie over een maandje of 2 á 3 nog net zo leuk vinden als Wim. De eenvoud moet je toch wel écht liggen.

En tot slot de nuchtere Hollander die zijn ankers uitgegooid heeft in laid back luke canada. Deze gepassioneerde kuiken knuffelaar snoert de meisjes snel de mond met zijn charmes, door zenuwen vielen er wat pijnlijke stiltes en zo veroorzaakte hij een wat onwennige spraak waterval bij de andere dames. En deze Hollandse Jan is hard en weet de kijker nu al om de tuin te lijden. Het meisje wat dezelfde trip voor liefde aflegde als Jan stuurde hij op het eerste de beste vliegtuig direct terug naar Canada. En hij liet ons thuis met een verbaasde blik achter. Gelukkig kreeg ze nog wel een mooie attentie mee naar huis als aandenken aan het avontuur wat voor haar nooit begonnen is. Mede door de ruime smaak van onze Jan ben ik als kijker enorm benieuwd naar wat hem aantrekt in een meisje omdat het bij hem totaal niet naar voren kwam in de keuze qua meisjes. En heeft deze man van weinig woorden ook een zachte kant? Hopelijk gaan we er snel meer van zien!

Boer-Zoekt-Vrouw-Internationaal-De-Boeren

Waar is onze Jos gebleven? Onze gespierde koeienboer uit het zonnige zuiden die elke ochtend wakker mag worden met verse croissantjes en mooie Franse woordjes. Zal hij niet genoeg brieven hebben gekregen of zoveel dat ze een hele uitzending aan hem moeten besteden?
Who knows.. en ik ben eigenlijk best wel benieuwd geworden. Op naar nieuwe complottheorieën verzinnen over wie op wie verliefd gaat worden en welke verliezende dame speciale acties op touw gaat zetten om als winnende uit de bus te komen. Zodat ze kan gaan nestelen op een nieuw, fijn stukje aarde aan de andere kant van de Nederlandse grens.

Tot die tijd kunnen we ons nog eens fijn inlezen op de Boer zoekt vrouw pagina!

En daarmee is het aftellen begonnen naar volgende week zondag, waar we meegenomen worden in de zoektocht naar dat ene stukkie liefde!

Kijk jij ook?

wpid-signature-lin.jpg

Bron plaatjes: 1, 2, 3, 4

Delen:

20 Reacties

  • 9 december 2013 / 23:09

   Leuk leuk leuk!
   Ik zit ook alvast klaar voor volgende week hihi 😀

 1. 9 december 2013 / 18:45

  Leuk geschreven! Ik heb het toevallig gisteravond i.v.m. een verjaardag niet gezien maar ga zo nog even uitzending gemist kijken want ook ik ben vanaf seizoen 1 een fervente kijker en zal ook dit seizoen weer met veel plezier gaan volgen!

  • 9 december 2013 / 19:15

   Leuk, nog een diehard bzv kijker!
   Veel plezier met terug kijken 🙂 ik vond het een mooie eerste aflevering en kijk uit naar de rest!

 2. 9 december 2013 / 13:39

  Vroeger keek ik het niet, maar ik ben afgelopen seizoen toch begonnen met kijken en ook ik zat zondag voor de buis! 😀

  • 9 december 2013 / 19:10

   Leuk dat je ook kijkt!
   Ik hoop dat het programma ook met de bezuinigingen nog een nieuw seizoen gaat krijgen! 🙂

 3. maloubeld
  9 december 2013 / 12:36

  Ik heb het niet gezien, maar leuk geschreven!

  • 9 december 2013 / 13:34

   Dank je wel meid!
   Dat vind ik dan weer leuk om te lezen hihi =)

 4. 9 december 2013 / 12:18

  Leuk artikel! Zelf kijk ik het niet, maar na dit artikel wil ik het weer een keer kijken! Ben nieuwsgierig geworden naar de boeren!

  • 9 december 2013 / 13:34

   Het is weer een bonte verzameling en dat maakt het programma zo leuk =)
   En dank je wel voor je mooie reactie! Uitzending gemist is je beste vriend als je het terug wil kijken 😉

 5. 9 december 2013 / 11:17

  Het leest weer ongelooflijk lekker weg, en vat perfect samen wat we gisterenavond hebben mogen aanschouwen 😉

  • 9 december 2013 / 13:33

   Lief van je meid!
   Was wel gezelliger hé, vorig jaar gezellig met zijn allen kijken =)

 6. 9 december 2013 / 10:56

  ik heb gister af en toe een stukje gezien omdat die ene in Canada woont en vond het wel oke. je schrijft wel leuk =)

  • 9 december 2013 / 13:32

   Die is best leuk hé! Alleen jammer dat het vaak mannen van weinig woorden zijn hihi dat vind ik zelf wel fijn als er een beetje leven in de brouwerij is 😉

   En dank je wel voor je lieve berichtje!

 7. 9 december 2013 / 07:26

  Ik kijk het niet, maar wat goed geschreven heb je dit zeg!

  • 9 december 2013 / 10:34

   Jee dank je wel Rachella! Leuk om te lezen 🙂

 8. jesper
  9 december 2013 / 00:44

  Hehe lekker wijf ben je ook met die samenvattingen he. Tof stuk weer!

  • 9 december 2013 / 00:57

   Thanks! Voor mijn trouwe lezers kon ik het natuurlijk niet maken om een jaar over te slaan.. haha

   En Thanks! 🙂 neem aan dat jullie ook gezellig gekeken hebben?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.