Victoria Peak (The Peak) | Hong Kong

The Victoria Peak | De Piek

Hong Kong azië China The Peak View Hong Kong city travel reis reizen lifestyle by linda De piek Hong Kong azië China The Peak View Hong Kong city travel reis reizen lifestyle by linda De piek Hong Kong azië China The Piek View Hong Kong city travel reis reizen lifestyle by lindaDe Piek is een hoogtepunt op zich. Met een oude tram word je op een haast onmogelijke manier naar boven gereden. De hoek is zo stijl dat je haast het gevoel hebt dat je een attractie van de Efteling in bent gestapt. Inclusief vele toeristen en lange wachtrijen. Een bezoekje timen is wel een goed idee. Tijdens het wachten word je getrakteerd op mooie foto’s en schilderijen van de oude uitzichten en 124 tram geschiedenis naar The Piek.

Een bezoekje plannen aan Hong Kong buiten de reisseizoenen om is een manier om de wachtrijen te voorkomen, of je moet er een hele vroege ochtend voor over hebben. En aangezien Hong Kong 24/7 leeft zul je nooit de enige zijn op straat.

Hong Kong azië China The Peak View Hong Kong city travel reis reizen lifestyle by linda De piek Hong Kong azië China The Piek View Hong Kong city travel reis reizen lifestyle by lindaDe officiële naam van het uitzichtpunt op de berg van maar lieft 552 meter hoog, is Victoria Peak, maar wordt veelal The Peak genoemd. In de buurt van The Peak hebben wij overigens ook nog leuk kunnen winkelen bij kleinschaligere winkels, langs The Peak vind je ook een leuke goed gevulde shopping mall. Er is naast een mooi uitzicht ook voldoende te doen om je goed te vermaken.

Hong Kong azië China The Piek View Hong Kong city travel reis reizen lifestyle by lindaThe Peak was voor ons een onderdeel van een goed gevulde dag tour en hierdoor konden wij plaats nemen in een aparte rij. Voor ons een groot voordeel, de ticket rij voor de overige toeristen was aanzienlijk langer. Na een spannend ritje in de tram (die ik alleen met crappy kwaliteit gefilmd heb omdat de tram te snel ging om een fatsoenlijke foto te maken) werden wij getrakteerd op een adembenemend mooi uitzicht over deze grote wereld stad. Ik voel mij als mens niet snel klein, maar je bent niets vergeleken het uitzicht op de bergen, schepen en talloze wolkenkrabbers. Zo zie je al snel hoe vol Hong Kong eigenlijk is!


Hong Kong azië China The Peak View Hong Kong city travel reis reizen lifestyle by linda De piek Wanneer je even in Hong Kong bent is dit uitzicht er zeker een om op jou to-do list te zetten, en natuurlijk mag hij ook bij een langer verblijf niet ontbreken. Toen ik er was hing er aardig wat bewolking en werden wij af en toe op een zonnestraaltje getrakteerd, dan is het uitzicht zoveel mooier. Ook heb ik mij laten vertellen dat het uitzicht ’s nachts prachtig is. En dat is voor mij direct weer een reden om zeker nog eens terug te gaan naar deze stad die ik toch wel in mijn hart gesloten heb. Hong Kong heeft zoveel moois en gekke dingen en tegenstrijdigheden te bieden. Van de stadse drukte naar ongekende hoogte en mooie uitzichten. Wil je een nieuwe cultuur opsnuiven? Dan is Hong Kong zeker een aanrader.

Binnenkort kan je dan ook meer moois van mijn hand verwachten zoals een bezoekje aan The Tai O Fishing village, The Avenue of Stars en meer over de stad zelf.

Eerder verscheen al mijn trip naar de Tian Tan Boeddha op Lantau Island, Hong Kong.

 

Durf jij het aan, zo’n stijle rit naar The Peak?

liefslinda2Bloglovin' button


Delen:

4 Reacties

 1. 20 juli 2015 / 20:43

  Indrukwekkend he? Maar om eerlijk te zijn vind ik de architectuur van HK helemaal niet mooi…al die lange betonnen flats die er nagenoeg hetzelfde uitzien..
  Verder is het natuurlijk wel een leuke stad!

 2. 14 juli 2015 / 12:22

  Wauw zo gaaf om daar een keer naar toe te gaan! Alleen die skyline al…

 3. 14 juli 2015 / 08:31

  Jeetje mina wat een uitzicht, daar heb ik het ritme wel voor over!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Clinique BB cream SPF30 review beauty shade 02 lifestyle by linda
Clinique age defense BB cream met SPF 30

Hi iedereen! Wanneer je er met het zomerse weer flawless uit wilt zien grijp je al snel naar een BB...

Sluiten