Veilig op reis | SanDisk Extreme Portable SSD

Of je nu thuis, op kantoor of onderweg werkt, het is altijd fijn om je bestanden bij de hand te hebben. Tegenwoordig is de keuze in externe harde schijven dan ook reuze. Als je net als ik veel met fotografie of met film bezig bent kan een upgrade van een externe harde schijf naar een SSD een grote uitkomst zijn. In enkele seconden schrijf je diverse gigabytes aan bestanden weg. Handig als je voor fotografie klussen veel onderweg bent, maar zeker ook voor op reis. Deze Extreme Portable SSD van Sandisk is super klein en licht van gewicht waardoor je hem gemakkelijk in je tas of broekzak mee kunt nemen. Ik testte de Extreme Portable SSD alvast voor je uit.

 

– Veilig op reis –

Extreme Portable SSD van Sandisk

 

SanDisk Extreme Portable SSD

SanDisk Extreme Portable SSD
SanDisk Extreme Portable SSD
SanDisk Extreme Portable SSD

SanDisk Extreme Portable SSD

SanDisk Extreme Portable SSD

 

– Upgrade van mijn camera gear –

gemak dient de mens

Vorig jaar zomer kan ik mij nog goed herinneren. Na lang sparen en wikken en wegen kon ik dan eindelijk mijn camera een flinke upgrade geven. Ik besloot de overstap naar een Full Frame camera van Nikon (Nikon D750) te maken. Het was qua instellingen even puzzelen, maar zag wel dat de kwaliteit van mijn foto’s met stappen vooruit gaan. Met deze overstap moest ik ook nieuwe geheugenkaarten aanschaffen, met meer geheugen met een snelle wegschrijf snelheid.

Al snel liep ik tegen het volgende probleem aan, het geheugen van mijn computer en mijn harde schijven liepen steeds sneller vol. Met een Full Frame camera is het namelijk gebruikelijk om je foto’s zowel als RAW bestanden (NEF-bestanden) en als JPG-bestanden te schieten én op te slaan. Vooral de NEF-bestanden heb je nodig als je in Photoshop of Lightroom jouw foto’s wilt bewerken. Mijn foto’s krijgen hierdoor een dromerige en filmische look.

De JPG-bestanden kun je natuurlijk ook gebruiken voor simpele doeleinden. Ik bewaar ze zelf als back-up en gebruik deze bestanden verder niet (mits ik voor én na foto’s wil laten zien). Zeker omdat ik van mening ben dat het maken van de foto’s slechts het begin is van een mooi eindproduct, omdat je met nabewerken alle kleuren en details veel mooier uit kan laten komen.

Vooral op reis gaat het maken van foto’s snel, en schrijf ik iedere dag meerdere gigabytes aan bestanden weg. De foto’s sla ik meestal niet in mijn laptop op. Ik heb namelijk al een paar keer meegemaakt dat een computer niet meer opstart of crasht, en dan is het onwijs fijn als je dierbare foto’s op een veilige plek opgeslagen staan. Maar een externe harde schijf meenemen op reis die vol staat met dierbare foto’s, daar gaat mijn voorkeur ook niet naar uit. En iedere reis een nieuwe harde schijf kopen wordt ook een vrij dure business. Voor dat probleem heb ik nu een goede oplossing gevonden.

SanDisk Extreme Portable SSD

SanDisk Extreme Portable SSD
SanDisk Extreme Portable SSD
SanDisk Extreme Portable SSD
SanDisk Extreme Portable SSD
SanDisk Extreme Portable SSD

SanDisk Extreme Portable SSD

SanDisk Extreme Portable SSD

 

– Extreme Portable SSD –

de voor- & nadelen

 

Sinds kort heb ik de Extreme Portable SSD van Sandisk (2TB) in huis. Een SSD is een flinke upgrade van een HHD. Deze SSD harde schijf is niet alleen klein van formaat, maar ook nog een heel erg licht van gewicht, stof én spatwater dicht. En is daarnaast ook nog eens mega snel. Waar je met een HHD al snel zo’n 20 minuten op het overzetten van je foto’s aan het wachten bent schrijft deze SSD zo’n 4 GB aan foto’s over in 8 seconden. Wat bizar snel is. Waardoor je op reis nog meer tijd overhoudt om leuke dingen te doen.

Daarnaast heeft deze SSD ook geen externe voedingskabel, maar slechts een kleine usb kabel (3.1 generatie die voor een snelle overdracht van bestanden zorgt), samen met een koppelstuk van een normale naar een kleine usb. De kabel is fijn in gebruik, maar ik kan mij voorstellen dat sommige mensen hem wat aan de korte kant vinden. Is de SSD stil in gebruik en wordt hij ook niet super warm als je hem gebruikt. Ook het bewerken van foto’s in Lightroom via de SSD gaat erg vlot en dat vergroot het gebruiksgemak enorm.

Deze SSD heeft ook nog eens een ingebouwde sleutelring waardoor je deze SSD gemakkelijk aan de binnenkant of buitenkant van je tas kan bevestigen, of zelfs aan de band van je camera. Zodat je hem altijd bij de hand hebt. Het is maar net wat je fijn vindt.

Het aanschaffen van een Sandisk Extreme Portable SSD is alleen wel een aardige investering als je een simpele externe harde schijf gewend bent. Hier speelt Sandisk gelukkig wel goed op in. Je hebt namelijk al een instapmodel van 250GB en 500GB, zeker als je hem alleen voor op reis gebruikt is dit een heel handig model om aan te schaffen. Zo heb je alle voordelen van een betrouwbaar merk, een SSD én ben je nog redelijk betaalbaar uit.

SanDisk Extreme Portable SSD

 

– Extreme Portable SSD –

Ben je opzoek naar iets om slechts een paar bestanden op te slaan? Dan kan een Usb stick nog steeds een oplossing zijn voor jou. Ben je opzoek naar relatief goedkope opslagruimte voor je foto’s en vind je het niet erg dat het overzetten wat langer duurt? Dan kan ik je een gewone HHD (harde schijf) aanraden.

Ben je zelf een actieve fotograaf, reis je veel of ben je voor je werk veel onderweg en wil je in een rap tempo jouw foto’s op kunnen slaan of als back-up op willen slaan? Dan is een Portable SSD écht een oplossing voor jou. Het kleine formaat, het anti-slip laagje aan de onderkant, het feit dat hij tegen een stootje en een kleine regenbui kan maken deze SSD super bruikbaar en haast onverwoestbaar. Perfect voor wie veel reist en net als ik altijd teveel camera gear in je handbagage mee moet nemen.

CoolBlue heeft op dit moment leuke aanbiedingen op de Sandisk SSD!

 

Waar sla jij jouw foto’s veilig op?

 

 

 

Pin op Pinterest

 

SanDisk Extreme Portable SSD
SanDisk Extreme Portable SSD

 

 

 

Het product in dit artikel is beschikbaar gesteld ter review. Lees mijn disclaimer.

Advertisement

12 Reacties

 1. 10 juni 2019 / 22:31

  Wat handig zeg zo’n kleine SSD en wat maak je prachtige foto’s. Ga zo door! ?

 2. ingrid
  10 juni 2019 / 15:44

  dit kende ik nog niet. we hebben wel zo n grote lompe externe harde schijf maar dit lijkt me ideaal

 3. 10 juni 2019 / 10:08

  Wauw wat een mega handig apparaat zeg, ideaal! En wat een prachtige foto’s heb je weer gemaakt zeg, fijne week verder liefs,

 4. 9 juni 2019 / 12:14

  Dat klinkt echt heel handig. Mijn vriend heeft ook zo een harde schijf. Super handig! Wat maak jij mooie foto’s zeg!

 5. 9 juni 2019 / 09:56

  Wat ontzettend handig zeg. Ik neem zelf altijd meerdere SD kaarten en mijn harde schijf van 2TB mee. Ik schiet ook altijd mijn foto’s in RAW, maar na de bewerking gooi ik de RAW bestanden vaak weg. Puur omdat RAW bestanden zo verschrikkelijk veel ruimte innemen.
  Ik vind je foto’s trouwens wel echt een heel fijn sfeertje hebben!

 6. 9 juni 2019 / 08:49

  Wat een ingenieus klein apparaatje zeg. Dat lijkt me inderdaad ideaal als je veel foto’s maakt. Zelf doe ik maar wat als het om foto’s gaat. Ze staan op mijn telefoon of op mijn computer.

 7. 8 juni 2019 / 10:48

  Ik ben erg slordig met onze foto’s. Ze slingeren op sticks en harde schijven door ons huis. Menig gecrasht laptop heeft de hele babytijd van een dochter met zich meegenomen naar de digitale hemel.

 8. 8 juni 2019 / 08:18

  Dat klinkt zeker als een superfijn en handig ding! Ideaal dat hij vrij klein is, maar wel razendsnel. Ik zit zelf ook steeds met een geheugentekort op mijn computer, omdat ik van vakantie of dagjes weg gerust met honderden of duizenden foto’s terugkom. Oeps! Ik ga deze SSD zeker onthouden 🙂

 9. 7 juni 2019 / 21:57

  Oh die foto’s weer, ik blijf het zeggen! Wordt tijd dat je eens wat met unsplash gaat doen ; ) Lijkt me een fijn ding, ik moet ook nodig eens bedenken waar ik het veilig opsla want ik loop ernstig achter met digitale boeken maken.

 10. Anja
  7 juni 2019 / 19:45

  Deze ga ik onthouden. Dat lijkt me echt ideaal als je onderweg bent. Ook lekker compact en snel, nee, ik zie echt alleen maar voordelen.

 11. 7 juni 2019 / 17:00

  Wat een mooie foto’s heb je gemaakt voor dit product! Voordat ik ging lezen moest ik echt even een paar keer alle foto’s goed bekijken. Zelf heb ik een laptop, computer
  en een Google drive maar ik zit ook te overwegen om een externe disk aan te schaffen omdat ik net een goede camera heb gekocht. Ineens gaat overal de schrijfruimte achteruit en merk ik dat de snelheid achteruit gaat. Daarom super bedankt voor deze review want naast dat de schijf er tof uitziet is het ook fijn dat ze een instapmodel hebben die wat meer betaalbaar is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Linda's Wholesome Life
Ongewenst gedrag & Seksuele intimidatie

[dropcap]O[/dropcap]p een mooie zonnige zaterdag besluit ik richting de Maasvlakte te rijden om wat nieuwe content te maken. De Maasvlakte...

Sluiten