Valentijn

Happy Valentines Day lieve lezers! Ik ben erg benieuwd of jij iets speciaals gaat doen op een dag als deze. Of je echt aan de slag gaat met een mooie, romantische look? Zal jou prins op de stoep staan met een bos rozen? Ga je überhaupt de deur uit (want: Netflix = vele romantische films) of vier je dat je alweer een jaar vrijgezel bent (opnieuw: Netflix = films en series met hunks)? En gebruiken wij dat woord nog wel, hunks? Ik ben erg benieuwd wat de dag van de liefde jou gaat brengen!

 

 Valentijn

 

Ik geloof niet in het geven van dure cadeaus op Valentijnsdag. Maar een kleine attentie, wat voor vorm dan ook, aan degene die je liefhebt vind ik wel op zijn plaats. Hoe cliche en overrated Valentijnsdag misschien ook wel is geworden. Ik herinner ze op de middelbare school nog als de dag van gisteren. Dat je stiekem op een kaart hoopte wanneer je aan het einde van je schooldag naar huis fietste, je niets in je kluisje had gevonden en ook geen roos op school had gekregen. Deze roos uitdeel acties op school vond ik cruel. Zo werden er meiden verrast door een roos, dachten zij dat ze een geheime aanbidder hadden en dan bleek een groep vriendinnen attent te zijn omdat de meid in kwestie de enige zonder vlam was. De teleurstellingen op deze dag was op de gezichten af te lezen en het waren altijd dezelfde die wel een roos kregen.

Moraal van het verhaal? Ik was een van die meiden die nooit iets kreeg, niet dat ik er behoefte aan had, zeker niet omdat het moet op een speciale dag, maar ergens is e raltijd dat stukje hoop. Dat je geliefd ben en gewaardeerd word. Erop terug kijkend zijn de jaren op de middelbare school gelukkig al lang en breed vergeten en liggen ‘ver’ achter mij. Ik ben immers al 10 jaar middelbare school af. En vier valentijn nu met mijn liefste Thomas. Ik ben blij dat hij er is. Dat wij elkaar kunnen laten weten dat wij veel voor elkaar betekenen. Met een kleinigheidje, een lief aandenken aan weer een fijn jaar samen. Toastend op nog vele mooie jaren. Die momenten tellen. Niet de grote cadeaus die je uit pure wanhoop koopt omdat je geen idee hebt waar je iemand blij mee kan maken, alles lijkt de laatste jaren groter en gekker te moeten. Zeker wanneer je social media mag geloven, krijgt de een nog spectaculairdere cadeaus dan de ander. Maar zit het daar echt in? Zit liefde niet in een kus voor het slapen gaan, opstaan en iets extra’s doen voor een ander zonder er iets voor terug te verlangen. In de alledaagse dingen die jij soms ook liever skipt? Dat is het leven. Geen fancy designer jurk, opnieuw een duur luchtje -want dat staat zo fancy– -ruikt wel lekker, I know– maar juist in een klein en attent iets?

Ik had geen Valentijnsdag post gepland voor vandaag, maar soms rollen de woorden nou eenmaal eerder van je vingers als dan je zou verwachten. En het is de dag van de liefde. Dus waarom niet? Ik hoop dat jij een fijne dag hebt, met mensen en/of dieren om je heen die je liefhebt, 24 uur lang me-time voor de vrijgezellen, knuffels en gezellig samen zijn. Happy Valentines Day!

 

Heb jij speciale plannen voor vandaag?
Tell me all about it 🙂

 

liefslinda2Bloglovin-button

Delen:

3 Reacties

 1. 14 februari 2016 / 13:00

  Veel plezier vandaag met je vriend en ik vind valentijnsdag meer een marketing stunt want in principe moet je altijd laten zien wart je partner voor je betekent!

 2. John
  14 februari 2016 / 12:11

  Wat mooi geschreven weer Linda. Ik hoop dat je een hele fijne dag heb samen met je lief.

 3. 14 februari 2016 / 11:02

  Heel mooi geschreven. Kan me er helemaal in vinden. Mijn lief is nu in Australië dus ik zie hem helaas niet maar hij belde mij vanmorgen wel wakker. Zo lief ♡

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Brisbane Australië Australia Queensland reis reizen travelblog lifestyle by linda city
Brisbane

Ik neem jullie mee naar Brisbane, het kloppende hart van Queensland Australië. Een stad die veel aangedaan word door backpackers,...

Sluiten