Site pictogram Linda's Wholesome Life

Travel Notebook | Hartje Breda

Nieuwe steden ontdekken, ik zal liegen als ik zeg dat ik daar niet blij van word. Het liefst doe ik dit over de grens, maar de laatste jaren begin ik ons eigen landje steeds meer te waarderen en zie ik hoe mooi de Nederlandse steden eigenlijk zijn. Wanneer ik ga winkelen vind ik het leuk om steeds een anderen en/of (voor mij) nieuwe stad te bezoeken. Omdat ik het leuk vind om verrast te worden, de stad te verkennen om zo ook steeds meer van ons land te zien. Want laten we eerlijk zijn, Nederland heeft best mooie plekken! En vandaag neem ik jullie mee naar het hart van Breda.

Het nachtleven is leuk maar de terrasjes zijn nóg gezelliger!


W
aar ik helemaal verliefd ben op steden als Antwerpen, Brussel, Amsterdam en Parijs doet Breda eigenlijk weinig onder, en laat zien dat je gezelligheid niet ver buiten de deur hoeft te zoeken. Breda is een stad waar ik blij van wordt en niet voor niets de beste binnenstad van Nederland in 2010 én 2011! Voorheen verkende ik vooral het nachtleven in deze stad, nu ga ik liever overdag voor een heerlijke lunch op een terrasje of om even een middag te winkelen.

Winkelcentrum de Barones.


D
e stad is niet alleen mooi en makkelijk te bereiken (vanaf Dordrecht is het 30 min met de auto), maar ook het winkelen vind ik er erg leuk. Er is een ruim aanbod van de bekende merken waardoor je eigenlijk altijd wel slaag. De stad is gezellig en ademt echt het Brabantse sfeertje uit, mensen zijn gemoedelijk en komen je graag helpen in een winkel. Dit is iets wat ik in steden als Dordrecht en Rotterdam erg mis, hierdoor vind ik het winkelen niet alleen leuker in een Brabantse stad als Breda maar ook veel fijner.

Lijkt het jou leuk om hartje Breda te beleven en de nacht door te brengen in deze mooie stad? Dan heb ik fijne hotel-tip voor jullie.

Uitgaanstip: Breng eens een bezoekje aan de bioscoop of het Casino.

Lijkt het jou leuk om Breda te verkennen?

 

Bron afbeeldingen:

 

Mobiele versie afsluiten