Thrifted | Favoriete preloved & vintage aankopen

Naar mate ik wat ouder word groeit mijn liefde voor fashion. Ik denk dat dit vooral met het feit heeft te maken dat ik langaam aan een eigen stijl heb ontwikkeld, ik weet hoe ik mij naar mijn lichaam moet kleden én welke kleuren ik goed kan hebben. Het is als een soort magische combinatie die ervoor zorgt dat alles samen vloeit. Al zal de ‘body positivity movement’ het daar niet mee eens zijn. Zij zeggen dat je vooral moet dragen waar jij je goed in voelt. En deels is dit zeker waar en geldt dit ook voor mij.

Ik voel mij lekker in zachte natuurlijke tinten, in kleding wat mijn figuur goed doet eén waar ik mijn grootste probleem gebied; mijn buik, soms goed in kan verstoppen. En als alles samen komt ben ik verliefd. Voel ik de ‘sparkling joy’ waar Marie Kondo groot mee is geworden. Mijn laatste Sparkling Joy’s voelde ik toen ik deze preloved items kocht. Van Londen tot winkels op de stoep van Dordrecht. Ik laat je mijn laatste preloved & vintage aankoopjes zien. Want wie tweedehands koopt maakt de wereld weer een stukje groener.

 

– Preloved Fashion –

mijn favoriete thrifted preloved & Vintage aankopen

 

Preloved fashion Linda's Wholesome Life

Preloved fashion Linda's Wholesome Life
Preloved fashion Linda's Wholesome Life Vintage Chanel
Vintage Chanel tas

Preloved fashion Linda's Wholesome LifeThrifted lace top preloved fashion selected by 3 x m Dordrecht

Thrifted lace top preloved fashion selected by 3 x m Dordrecht

 

– The perfect lace top –

beige is my neutral

 

Als ik een kleuren palette moest kiezen voor mijn garderobe dan komen wit, beige en natuurtinten daar veelal in voor. Mijn liefde voor deze zachte en tegelijkertijd ook tijdloze kleuren groeit met de dag. Je kledingkast omgooien kan een tijdrovende en vooral een prijzige bezigheid zijn. Nu kan je ervoor kiezen om je kast met Fast Fashion items te vullen, items die enkele euro’s kosten maar tegelijkertijd ook maar even mee gaan.

Nee, ik wil het slimmer aanpakken. De laatste maanden stap ik dan ook regelmatig even een kringloop winkel binnen, speur ik het net af naar fijne designer vintage items én bracht ik tijdens de sale een bezoekje aan een boetiek in Dordrecht waar ze de fijnste preloved en iets wat duurdere toonaangevende & designer kledingstukken aanbieden.

Het is mijn doel om mijn droom garderobe te creëren met duurzame merken en de fijnste thrifted vondsten. Zo vind je tweedehandskleding stukken voor een heel zacht prijsje.

Deze beige lace top is een van mijn laatste aanwinsten en liefde op het eerste gezicht. De top is van Scee en kostte mij in de sale slechts €12,00.

Winkel : Wijnstraat 95 – 3311 BT, Dordrecht

Let op: de winkel ‘Preloved Fashion’ selected by 3 x M heeft nu een zomersluiting en gaat in september weer open met een hele nieuwe herfst/winter selectie! 

Tweedehands kleding Linda's Wholesome Life

 

– Groen vest –

 

Een van de blikvangers van mijn nieuwe items is toch wel dit fijne vest. Het vest is van het merk Sarah Pacini en bestaat uit linnen en rayon, dit is een stof gewonnen uit houtpulp, bamboe of eucalyptushout. Ook wel bekend als kunstzijde en viscose. Waardoor het vest heel erg ligt en luchtig is. Een fijne aanwinst voor mijn garderobe.

Het vest kocht ik voor €29,00 in de sale bij ‘Preloved Fashion, Selected by 3 x M’.

Tweedehands kleding Linda's Wholesome Life
Tweedehands kleding Linda's Wholesome Life
Nationaal Park De Biesbosch
Nationaal Park De Biesbosch
Vintage Chanel sample bag
Vintage Chanel sample bag

 

– Sample Bag –

 

In februari vertrok ik samen met Thomas voor een paar dagen naar Londen. We verbleven vlakbij het welbekende Notting Hill en de wekelijkse vintage markt die daar op vrijdag gehouden wordt konden wij natuurlijk niet overslaan. Het was een zonnige dag in februari, de bloesem kwam al uit en een jas was zwaar overbodig. Al met al waren dit de perfecte omstandigheden om de vintage markt van Notting Hill te bezoeken.

Hier vind je o.a. fijne kleding kramen, designer kleding, designer asseccoires en designer tassen. Tussen een van deze kraampjes sprong deze bruine tas eruit. Ik denk dat de liefhebbers van design tassen de huisstijl wel herkennen. Ik besloot de tas van wat dichterbij te bekijken en de verkoper wat vragen te stellen.

De tas is gemaakt van hoogwaardig leer en blijkt een sample bag uit Italie te zijn. Over het modehuis dat deze tas niet in productie heeft genomen is geen twijfel mogelijk, de tas heeft alles weg van een vintage Chanel die het nooit tot een productie heeft gered.

Het is juist de combinatie van de bruine kleur, het oudere leer en het gouden hardware wat deze tas voor mij zo interessant maken. Ik besloot tot de koop over te gaan en legde slechts 40 pond voor de tas neer. Ook wanneer het geen échte Chanel sampje bag blijkt te zijn heb ik met deze prijs zeker geen miskoop gedaan. Het is in ieder geval een bijzondere tas met een bijzonder verhaal.

De prijs van de tas is omgerekend zo’n €44,00.

Preloved fashion Linda's Wholesome Life

 

– Beige rok –

 

Deze bruine rok trok gelijk mijn aandacht. De kleur en de sierlijke laagjes maken het écht een Linda rok. Hij is van het merk Paola Antonini, een toonaangevend merk, en volgens mij ook een vintage item. De rok is gemaakt van een gemixt materiaal van zijde, nylon en acetaat. Acetaat is een halfsynthetische stof. Het basismateriaal is cellulose (plantaardig) en kan o.a. gemaakt worden van houtpulp, of restmateriaal van de katoenplant. Met een chemische bewerking wordt vervolgens acetaat verkregen.

De stof is ligt maar tegelijkertijd heel erg sterk. Het is daarom dan ook een hele fijne toevoeging op mijn kledingkast. Een rok waarvan ik niet kan wachten om het te dragen.

Deze Paola Antonini Collection rok kocht ik bij ‘Selected by 3 x M’ voor €15,00. 

Preloved fashion Linda's Wholesome Life
Tweedehands kanten top Linda's Wholesome Life
Tweedehands kanten top Linda's Wholesome Life

 

– Witte kanten top –

 

Kant, zoals ik al vertelde kan ik er geen genoeg van krijgen. Deze witte top heeft overhangende mouwen waarbij de schouder helemaal bloot is, maar heeft in het midden wel twee bandjes om de boel mooi op zijn plek te houden. De stof bestaat uit een combinatie van nylon en rayon wat de top super zacht maakt.

Deze top van Tart kocht ik in de sale bij ‘Selected by 3 x M’ voor €17,00.

thrifted fashion Linda's Wholesome Life

 

– Dromerige boho rok –

 

Wie mij goed kent weet dat ik in de lente en de zomer het liefst 24/7 in jurkjes en rokjes loopt. En mijn nieuwe aanwinsten worden steeds dromeriger en steeds vrouwelijker. Deze rok van Josephine & Co loopt langzaam uit aan de onderkant en is versierd met fijne ronde gaatjes, wat de rok net iets spannender en vrouwelijker maakt. En bestaat voor 100% uit kaytoen.

Rokken en jurken zitten mij echt het best. In de zomer voel ik mij lichamelijk goed, maar de eerste tekenen van vermoeidheid komen altijd vanuit mijn buik. Hier kan ik veel vocht vasthouden, maar hij kan ook gedurende de dag behoorlijk opblazen. Ruime rokjes en jurkjes zitten dan echt het lekkerst, en hier kan ik mijn buik heel fijn in ‘verstoppen’. Het is simpelweg het fijnst om kleding te dragen die niet in mijn huid gaat zitten. En deze rok is daar zeker één van.

Deze rok kocht ik in de sale bij ‘Selected by 3 x M’ voor slechts €19,00.

thrifted fashion Linda's Wholesome Life

tweedehands Zara vest Linda's Wholesome Life

tweedehands Zara vest Linda's Wholesome Life

 

a perfect fit..

 

Ondanks dat mijn zoektocht naar basics in witte en beige tinten bestond heb ik zowaar ook een uitzondering gemaakt. Zachte grijze items vind ik namelijk ook heel mooi. Dit grijze vest van de Zara sluit nouw aan om de armen en valt los, met twee langere punten aan de zijkant. Tijdens mijn vakantie naar Griekenland bleek het vooraal een heel veelzijdig vest te zijn en groeide mijn liefde voor dit model.

Tot mijn grote verdriet bleek bij aankomst op Kos dat ik mijn vest, hoogstwaarschijnlijk, op Lipsi had laten liggen. Eenmaal thuis kregen wij van de eigenaren van het complex waar wij sliepen te horen dat mijn vest was gevonden. Na een paar weken plofte hij in een enveloppe op de deurmat. Zo was mijn €2,50 vest ineens ietsjes duurder geworden, maar ook zoveel specialer.

Een sale vondst bij Opnieuw & Co van €2,50.

 

Thrifted fashion Linda's Wholesome Life

Vintage Chanel Sample Bag
Nationaal Park De Biesbosch
perfecte basis kleding Linda's Wholesome Life

 

– Gestreepte blouse –

 

Ik ben van mening dat je naast de bekende ‘little black dress’ ook een basis blouse in je kast moet hebben. Zelf draag ik ze niet op dagelijkse basis, maar het kan wel verdomd handig zijn om een mooie basic blouse in je kast te hebben hangen. Deze gestreepte blouse van Anna van Toor is daar een perfect voorbeeld van.

De blouse scoorde ik bij Opnieuw & Co, een fijne kringloop winkel die je door de gehele regio Drechsteden wel tegen komt. Ik loop er graag binnen om te kijken of ze fijne items hebben. Soms loop ik met lege handen naar buiten, en de andere keer weer met een mand vol. Het is écht schatzoeken en een kwestie van geluk hebben, en juist dat maakt het thriften zo onwijs leuk.

Deze blouse van Anna scoorde ik bij Opnieuw & Co voor zo’n €9,00.

perfecte basis kleding Linda's Wholesome Life
capsule wardrobe Linda's Wholesome Life
capsule wardrobe Linda's Wholesome Life

 

– Gebreide trui –

 

Een gebreide trui, dik of dun, ik draag ze graag. Deze trui heb ik laatst ook meegenomen naar Griekenland en vooral in de avonden heb ik er veel plezier van gehad. Hij is namelijk door de witte kleur heel erg veelzijdig, en trek je daarom gemakkelijk aan op een broek of een jurk/rok.

Van welk merk hij is weet ik niet, er zit simpelweg geen label is. Het kan dus heel goed zijn dat hij handgemaakt is en daarna opzoek mocht naar een nieuw huisje. Het zijn juist die verhalen waar ik lang over kan dagdromen.

Deze gebreide trui kocht ik bij Opnieuw & Co voor €2,50. 

Preloved fashion Linda's Wholesome Life

 

– Witte jeans –

 

Een highwaisted witte jeans, alhoewel ik al meerdere witte broeken heb, ontbrak een highwaisted model nog. Als tiener was ik een groot fan van heupbroeken, nu zitten vooral de highwaistd modellen mij heel erg goed. Het zit ook zoveel lekkerder en het kleed ook nog eens af. Perfect dus.

Deze jeans is van Rosner, een merk wat zich richt op het creeren van tijdloze basics en o.a. bij de Bijenkorf te koop is. Daarmee ook een hele fijne toevoeging op mijn garderobe.

De jeans nam ik met 75% korting mee, en betaalde slechts €7,50 bij de kassa van ‘Selected by 3 x M’.

 

Preloved fashion Linda's Wholesome Life

Preloved fashion Linda's Wholesome Life

Preloved fashion Linda's Wholesome Life

 

It’s a beige thing..

 

You can never go wrong with a beige top Part 101. En het is waar, ze zijn tijdloos én veelzijdig. Daarom ook onmisbaar in een garderobe. De top scoorde ik ook bij Opnieuw & Co in de sale. Het merk is ‘Hire Seven’, of in ieder geval iets in die richting. De naam op de label kan ik namelijk maar slecht lezen. Maar dat mag de pret niet drukken, de stof voelt namelijk kwalitatief goed aan.

Het is dan ook een hele fijne preloved vondst die ik deed bij Opnieuw & Co. Welke vestiging het was wete ik niet meer precies, in de omgeving heb ik namelijk een ruime keuze uit vestigingen in Papendrecht, Ridderkerk en Dordrecht.

Deze top kocht ik voor €3,00.

Nationaal Park De Biesbosch
Nationaal Park De Biesbosch
tweedehands kleding Dordrecht Linda's Wholesome Life
Reshare Store Dordrecht Linda's Wholesome Life

 

– Beige top –

the perfect basic

 

Een simpele beige top, die doen het altijd goed. Op de een of andere manier voel ik mij altijd direct gekleed als ik een lichte jeans en een beige top aan heb. Dit model valt soepel, is van Seewë Paris en gemaakt van viscose, polyamide en lama wol. Hierdoor is hij warm en voelt de top luxe aan.

In augustus 2018 openden een nieuwe ReShare Store in Dordrecht haar deuren. Het is een formule van het Leger des Heils, waar je mooie preloved (tweedehands) schatten kunt vinden, of simpelweg vor €10,00 een complete outfit kunt kopen. De winkel is er voor wie van duurzaam winkelen houdt, maar ook voor mensen die rond moeten komen met een klein budget.

Het winkelpand ziet er heel erg netjes uit, biedt werkgelegenheid voor een groepje vaste werknemers en vrijwilligers. De opbrengst gaat naar het Leger des Heils. Een mooi iniatief als je het mij vraagt.

Deze top scoorde ik voor €11,00.

Reshare Store Dordrecht Linda's Wholesome Life
Vintage Chanel Linda's Wholesome Life

 

Vanuit de winkels hoor ik dat niet alleen het aanbod in preloved kleding, maar ook vooral de interesse in de kleding groeit. En dat maakt mij blij. Tweedehands inkopen doen is namelijk een hele fijne en duurzame optie. Hierdoor verminder je het afval en kun je tegelijkertijd in een heel breed segment winkelen.

En het is en blijft schatzoeken, ik kom ook regelmatig met lege handen thuis. Want is het geen 100% match? Dan gaat het simpelweg niet mee naar huis.

 

Wat is jouw favoriete thrist store?

 

 

 

 

Pin op Pinterest

 

 

Preloved fashion Linda's Wholesome Life
Preloved fashion Linda's Wholesome Life
Delen:

14 Reacties

 1. Dhini van Heeren
  12 juli 2019 / 09:17

  Wat superleuk vintage aankopen. Knap dat je goede dingen kan vinden. Voor mij altijd lastig om leuks te vinden

  https://dhini.nl

 2. 10 juli 2019 / 17:17

  Heel tof hoe jij bewust en met liefde voor het milieu je garderobe een boost geeft. Mooi items ook, rustige kleuren en mooie materialen!

 3. 7 juli 2019 / 13:05

  Wauw jij bent goed geslaagd! Ik heb vorige week twee spijkerbroeken voor mijn dochter gekocht bij de kringloop voor €1.50 per stuk 🙂

  • Linda
   Auteur
   9 juli 2019 / 12:37

   Dat zijn nog eens fijne koopjes, heel erg leuk dat je zo goed bent geslaagd!

 4. 7 juli 2019 / 11:26

  Wat een prachtige kleding. En een bijzonder verhaal van je vest. Met zijn reis haha.

 5. 7 juli 2019 / 10:12

  Wat een prachtige items heb je gevonden, echt heel inspirerend om te zien!

 6. Mandy
  7 juli 2019 / 01:13

  Wat een prachtige foto’s en wat een mooie kledingstukken! Ik koop wel vaak dingen via UW.

  • Linda
   Auteur
   9 juli 2019 / 12:38

   Ik heb de app wel op mijn telefoon staan, maar zal eens wat vaker het aanbod bekijken. Hoor er ook veel goede verhalen over!

 7. 6 juli 2019 / 06:57

  Wat een schitterende fotoreportage heb je ervan gemaakt! Ik ben ook dol op tweedehands spullen, en koop mijn kleding meestal ook tweedehands. Je doet vaak echt de mooiste vondsten.

  • Linda
   Auteur
   9 juli 2019 / 12:38

   En juist het zoeken naar de leukste vondsten vind ik zo leuk, het kan echt mijn dag maken haha!

 8. Frederique
  5 juli 2019 / 22:52

  Wat een mooie foto’s zeg en mooie kleding ook. Ik koop bijna al mijn kleren tweedehands.

 9. 5 juli 2019 / 10:25

  Oh wat is die tas mooi! De kleur, het formaat en de details..ik hou ervan :). Het zou wat zijn als het een sample bag van Chanel zou zijn, dan heb je echt een gelukje!

 10. 5 juli 2019 / 09:19

  Gave foto’s!! Ik koop wél tweedehands kleding, maar dan online via United Wardrobe haha. Dat lukt me toch altijd iets beter dan in een kringloopwinkel!

 11. 5 juli 2019 / 07:54

  Wat is kringloopshoppen toch altijd een feestje! Net wat je zegt, het is haast schatzoeken om de mooie pareltjes te vinden tussen alles wat er in bijvoorbeeld de kringloopwinkel ligt. Over pareltjes gesproken, jij hebt de pareltjes zeker wel weten te vinden. Wat een prachtige vondsten heb je gedaan! Die tas vind ik prachtig, maar ook van de kanten top ben ik helemaal weg.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Papaverveld Biesbosch Linda's Wholesome Life
Witte jurk & papaverveld

[dropcap]W[/dropcap]e zitten alweer op de helft van het jaar jongens, wat gaat de tijd hard! Druk maken om mijn doelen...

Sluiten