Tea Tree Products Review

De Body Shop belooft met de Tea Tree-olie producten een lijn te hebben neergezet die alles is wat je nodig hebt om je huid zuiver en schoon te houden! Hiernaast bevatten ten minste 80% van hun producten Community Fair Trade-ingrediënten of accessoires. Klinkt dat niet goed? En dat wilde ik begin dit jaar heel graag uitproberen.
Hier lees je mijn review over deze productlijn die gelukkig nog steeds uitgebreid wordt!

Goede huid verzorging
Een goede huid verzorging vind ik erg belangrijk. Het was voor mij ook een lastige zoektocht naar producten die bij mijn huid passen. Doordat mijn lichaam afvalstoffen veelal door de huid naar buiten laat komen zorgt dat voor een droge, onzuivere en vooral onrustige huid. Dit resulteert in droge, rode vlekken, blaasjes en mijn huid word snel vet en glimmend wanneer ik een voedende verzorgingsproducten gebruik. Vaak dacht ik mijn product gevonden te hebben en na een aantal weken bleek mijn huid toch allergisch voor het product of werd het er nog droger van.
Blij verrast was ik toen ik begin dit jaar mijn oog op de Tee Trea productlijn viel bij The Body Shop. Na een praatje met de verkoopster was ik overtuigd. Pure Tea Tree olie hielp bij mij al goed tegen wondjes en dit moest dus een goed product zijn!

Wat zegt The Body Shop over de Tea Tree-Olie
“Onze biologische Community Fair Trade-tea tree-olie komt uit het gebied aan de voet van Mount Kenya. De tea tree-bladeren worden met de hand geplukt en gestoomperst om de olie te verkrijgen. De handel met de Kenya Organic Oil Farmers Association stimuleert duurzame en biologische verbouwingsmethoden, waardoor de natuurlijke biodiversiteit van het gebied bewaard blijft”.

Tea Tree-Olie
Deze olie komt uit Australië en is 100% natuurlijk. De olie wordt op verschillende manieren toepassen. Zo kan je de olie verdunnen in water of mengen met een andere olie, of gewoon puur gebruiken. De olie wordt veelal toegepast in verschillende cosmeticaproducten om schimmels, bacteriën en virussen te doden.

De producten die ik ga behandelen
Tea Tree Skin Clearing Toner | Tea Tree Body Wash |Tea Tree Skin Clearing

Tea Tree 1

Tea Tree | Skin clearing foaming cleanser
Zuiverende schuimende gezichtsreiniger met Tea Tree-olie
Prijs: €9,00 

Tea Tree 3Dit is het product waar het voor mij allemaal mee begon.
Het is een fijne en ruim schuimende gezichtsreiniger. Met twee pompjes heb ik al genoeg om mijn gezicht mét (oog)make-up te reinigen. De schuim ruikt fris en prikt niet. The Body Shop belooft dat bij regelmatig gebruik het helpt de huid zuiver, fris en rustig te houden. Bij mij draagt het zeker bij en mijn huid is een heel stuk gezonder en rustiger geworden. Ook zorgt de Tea Tree olie ervoor dat je huid niet uitdroogt. Zelf gebruik ik het product in de ochtend en in de avond voordat ik mijn crèmes en zalfjes aan breng.

Tea Tree | Skin Clearing Toner
Zuiverende tonic met Tea Tree-olie
€9,00 

Tea Tree 4Als tweede product probeerde ik deze tonic. Voor gebruik moet je het flesje goed schudden. ‘Zo komen er matterende poeders vrij die helpen de poriën te sluiten. Het matteert de teint en helpt bij regelmatig gebruik onzuiverheden tegen te gaan’ aldus The Body Shop. Ik vind het een heerlijke verfrissende tonic. Wanneer mijn huid erg gevoelig is krijg ik wel licht een brandend gevoel op de hele droge plekken. Na het gebruik ziet mijn huid er frisser en mooier uit. Ook verwijdert de tonic de laatste restjes make-up goed.
Ik ben erg tevreden over dit product!

Tea Tree | Body Wash
Zuiverende Douchegel met Tea Tree-olie
€8,00 

Tea Tree 5Deze zeer verfrissende douchegel heeft mijn droge huid een boost gegeven. Het ruikt heerlijk en is erg fijn in gebruik. Zelf gebruik ik deze body wash in combinatie met een Douche Puff , hierdoor gaat hij heerlijk zacht schuimen en geuren. Zo verwijder ik gelijk de dode huidcellen. Na het douchen is mijn huid een stuk zachter en is mijn droge huid minder pijnlijk.
Ik ben overtuigd en kan inmiddels niet meer zonder.

Tea Tree 2Het leuke van winkelen bij The Body Shop -met mijn leden kaart- is dat je altijd verrast word met testers.
Zo kreeg ik al, zoals op de foto te zien is, de Tea Tree Tonic, The Night Lotion, Olive Body Butter en Arber Hair & Body wash for men.

Tea Tree Night Lotion | Deze heb ik nog te kort kunnen proberen om de langere termijn effecten te kunnen beschrijven. Wel was hij fijn en zacht om aan te brengen en leek mijn huid beter gevoed te worden. Deze gaat duidelijk op mijn winkel lijstje! Prijs: €12,00. 

Olive Body Butter | Ik begin steeds meer te geloven in de natuurlijke werking van olijfolie.
De body Butter ruikt lekker fris en smeert fijn. Ook dit product wil ik graag verder uitproberen.

Arber Hair & Body Wash for men | Mijn vriend moet deze shower gel nog uitproberen. Hij ruikt wel heerlijk!

En tot slot..

The Body Shop| Facial Buffer

Tea Tree 6Een makkelijke manier om je gezicht te scrubben.
Ik gebruik deze buffer spons nadat ik mijn gezicht nat heb gemaakt en de Skin Clearing Foaming Cleanser heb aangebracht. Met zachte ronddraaiende bewegingen ‘scrub’ ik dan mijn gezichtshuid. Na het afspoelen heb je een frisse, schone en vooral gladde huid!


Eind conclusie
Ik ben razend enthousiast over deze productlijn! Mijn huid is langzaam maar vooral zichtbaar opgeknapt. En dat is mij heel veel waard. De producten zijn goed betaalbaar en met een lidmaatschap kaart krijg je nog eens 10% korting op je producten. En dat maakt het nog leuker om je producten in te slaan. Tevens bevat ten minste 80% van hun producten Community Fair Trade-ingrediënten of accessoires. Dit houdt in dat er een eerlijke handel is voor de (25) leveranciers van hun producten. Daarnaast draagt The Body Shop bij aan sociale voorzieningen in de gemeenschappen zoals verbetering van sanitaire voorzieningen, onderwijs en heel belangrijk, aan medische zorg.
Ik vind het een fijn idee zelf een kleine inbreng te hebben in de wereld een stuk groener te maken.

Als je meer informatie wilt over de Community Fair Trade, hier heeft The Body Shop een speciale pagina voor op de website.

Vind jij het belangrijk op goede verzorgingsproducten te gebruiken?
Wat is jou favoriete verzorgingsproduct?

Delen:

6 Reacties

 1. Bo
  12 oktober 2013 / 09:33

  De Tea Tree lijn lijkt me zo fijn! En natuurlijk top dat het natuurlijke producten zijn ^^

 2. 9 oktober 2013 / 18:46

  Deze gezichtsreiniger lijkt mij erg fijn! Ik ben zelf ook een voorstander van natuurlijke producten, krijg met mijn gevoelig huid snel uitslag.

  Btw: bedankt voor je reactie op mijn post. Ik blijf me ook verbazen over de natuur, het lijkt soms alsof ik het elke keer weer opnieuw ervaar.

  Liefs,
  Kim

  • 10 oktober 2013 / 13:58

   Wel fijn dat natuurlijke producten jou huid ook beter ondersteunen. Dan lijkt deze gezichtsreiniger mij ook echt iets voor jou! =)

   Jij ook bedankt voor je reactie 😉

   Liefs,
   Linda

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
MindStyle – Voorlichtingsmiddag voor patiënten

Aanstaande zaterdag -12 oktober- organiseren verschillende patiënten organisaties een voorlichtingsmiddag over Complementaire Zorg en Pijn. Een middag die interessant & informatie belooft...

Sluiten