Tea Tree Flawless BB Cream – The Body Shop

 

Tea Tree Flawless BB Cream

 

Tea Tree Flawless BB Cream The Body Shop

 

De Flawless BB Cream gebruik ik eigenlijk al langer, met vlagen. Maar nu ik overgestapt ben op dierproefvrije cosmetica, ik nog geen goede dierproefvrije foundation heb gevonden én mijn huid een stuk gezonder is, heb ik hem herontdekt. Mede omdat er Tea Tree in deze BB Cream zit sluit hij goed aan op mijn dagelijkse routine.

 

 Tea Tree Flawless BB Cream The Body Shop

 

De Tea Tree Flawless BB Cream komt in een plastic tube. Vooral de voorganger heb ik nog weleens vervloekt omdat hij niet zo fijn doseert. Maar de opening van de nieuwe verpakking lijkt iets kleiner te zijn en de eerste gebruik pogingen bevielen verrassend genoeg goed. De nieuwe vormgeving is strakker en misschien ook wel een tikkeltje mooier.

 

Gebruikers tip: Als de tube bijna leeg is schroef ik de dop er vanaf om zo ook de laatste restjes er netjes uit te halen. Zo kan ik er zeker nog 2-3 weken mee doen.

 

 Tea Tree Flawless BB Cream The Body Shop

 

Ingrediënten

Dit natuurlijk ogende product heeft een verrassend lange ingrediëntenlijst. Te lang om helemaal met jullie door te nemen en zal daarom een paar ingrediënten uitlichten.

Als eerste kom ik water tegen, wat fijn is, ik vind het belangrijk dat een BB Cream hydrateert. Als derde op de lijst vind je Alcohol Denat en deze heeft een ontvettende werking. Een alcohol die je liever niet, en zeker niet zo hoog in een lijst tegen wilt komen. Cetearyl Alcohol is een vette alcohol die ervoor zorgt dat vocht beter wordt vastgehouden. Butyrospermum Parkii Butter is een ander woord voor Shea Butter, is rijk aan vitamine A, E, F, én deze zorgt ervoor dat de huid wordt gehydrateerd. Glycine Soja Oil is een soja olie. Deze gaat ook samen met de vette huid en zorgt ervoor dat de huid wordt gehydrateerd.  Phenoxyethanol is een conserveringsmiddel wat ik persoonlijk eigenlijk liever niet in producten tegen kom (bij grote hoeveelheden kan mijn huid allergisch reageren). Melaleuca Alternifolia Leaf Oil (Tea Tree Oil) heeft een zuiverende en bacteriedodende werking.

 

De complete lijst met ingrediënten:
Aqua/Water (Solvent), C12-15 Alkyl Benzoate (Emollient), Alcohol Denat. (Solvent), Caprylic/Capric Triglyceride (Emollient), Glycerin (Humectant), Cetearyl Olivate (Skin Conditioning Agent), Cetearyl Alcohol (Emulsifier), Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2 (Emollient), Dimethicone (Skin Conditioning Agent), Sorbitan Olivate (Emulsifying Agent), Myristyl Myristate (Emollient), Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (Skin Conditioning Agent – Emollient), Phenoxyethanol (Preservative), Caprylyl Glycol (Skin Conditioning Agent), Glycine Soja Oil/Glycine Soja (Soybean) Oil (Emollient/Skin Conditioner), Polysorbate 60 (Surfactant), Cetyl Alcohol (Emulsifier), Calophyllum Inophyllum Seed Oil (Skin Conditioning Agent), Melaleuca Alternifolia Leaf Oil/Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil (Natural Additive), Xanthan Gum (Viscosity Modifier), Sodium Glycerophosphate (Oral Care Agent), Disodium EDTA (Chelating Agent), Myristyl Alcohol (Emulsifier/Emollient), Stearyl Alcohol (Emollient), Limonene (Fragrance Ingredient), Citral (Fragrance Ingredient), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Citronellol (Fragrance Ingredient), Leptospermum Petersonii Oil (Fragrance Ingredient), Citric Acid (pH Adjuster), Tocopherol (Antioxidant), CI 77891/Titanium Dioxide (Colorant), CI 77492/Iron Oxides (Colorant), CI 77499/Iron Oxides (Colour), CI 77491/Iron Oxides (Colorant). 

 

 Tea Tree Flawless BB Cream The Body Shop

 

Deze BB Cream is verkrijgbaar in 3 kleuren en ik laat de middelste aan jullie zien. 02. Hij is crèmig en vloeibaar, zodat je hem makkelijk aan kunt brengen. Hij ruikt ook echt naar Tea Tree en voelt verkoelend aan op de huid.

 

 Tea Tree Flawless BB Cream The Body Shop

 

Stap 1 – reinigen en verzorgen

Hier zie je mijn gezicht nadat ik het gereinigd en verzorgd heb. Ik laat mijn dagcrème wel een ruime tijd intrekken. Als hij niet helemaal is ingetrokken wilt de BB Cream op sommige plekken namelijk niet goed pakken, waardoor hij gaat ophopen en vlekken.

 

 Tea Tree Flawless BB Cream The Body Shop

 

Stap 2 – Flawless BB Cream

Vervolgens breng ik de Flawless BB Cream aan met mijn vingers. Ik heb een kwast en beautyblender geprobeerd, maar met mijn vingers krijg ik het mooiste effect. Zoals je ziet laat de BB Cream zich goed en gelijkmatig aanbrengen (mits mijn crème niet goed is ingetrokken). Zoals je ziet zorgt de BB Cream ervoor dat hij de huid matteert, maar dan wel op een natuurlijke manier. Er ontstaat een mooie, natuurlijke glow. En onzuiverheden worden voor 50% gecamoufleerd.

 

 Tea Tree Flawless BB Cream The Body Shop

 

Stap 3 – afpoederen

Ondanks dat de BB Cream matteert vind ik het toch fijn om mijn gezicht af te poederen. Zo heb ik een fijne basis voor de rest van mijn look. En blijft mijn gezicht gedurende de dag mat. Ook heb ik alvast mijn wenkbrauwen getekend. Dit doe ik namelijk voordat ik mijn gezicht afpoeder. Ik geef de BB Cream wel even de tijd om in te trekken voor ik hem afpoeder om vlekken te voorkomen.

 

 Tea Tree Flawless BB Cream The Body Shop

 

Stap 4 – de look afmaken

Nu is het tijd om de rest van mijn dagelijkse make-up aan te brengen.

 

 Tea Tree Flawless BB Cream The Body Shop

 

Gebruikte producten

↠ Tea Tree Flawless BB Cream in 02 – The Body Shop
↠ mattifying compact powder – Essence
↠ Brow Definer in Chocolate – Anastasia Beverly Hills – review
↠ Original Eyeshadow Primer Potion – Urban Decay – review
↠ Naked Basic palette kleur W.O.S. – Urban Decay
↠ Vamp! Stylo Liner 100 – Pupa Milano – review
↠ Vamp! mascara – Pupa Milano – review
↠ Blame it on NARS palette bronzer & blush – NARS – review 
↠ Soft matte lip cream in Antwerp – NYX – review

 

 Tea Tree Flawless BB Cream The Body Shop swatch ervaring review1-2 Geen make-up. 3-4 BB Cream. 5-6 afgepoederd. 7-8 complete look. 

 

Nog even alle stappen overzichtelijk op een rij. En ik moet zeggen dat ik erg blij ben met het natuurlijke effect van deze BB Cream.

 

Tea Tree Flawless BB Cream The Body Shop

 

Tea Tree Flawless BB Cream

Het is een fijne basis voor mijn look, deze Tea Tree Flawless BB Cream van The Body Shop. Echter heeft hij wel wat liefde en aandacht nodig om het beste resultaat naar voren te halen. En dat is jammer als je weinig tijd hebt in de ochtend. Het resultaat vind ik mooi, de kleur past goed bij mijn huid, zelfs als hij wat bruiner wordt in de zon en roodheden worden gecamoufleerd. Wel ga ik langzaam aan opzoek naar een iets natuurlijkere BB Cream. Dit heeft puur met mijn persoonlijke voorkeur voor natuurlijke cosmetica te maken. Maar tot die tijd blijf ik deze BB Cream en de CC Cream van Dr. van der Hoog gebruiken.

 

The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream (40 ml) is verkrijgbaar voor €9,00. En is nu 50% afgeprijsd in de sale. 

 

 Wat gebruik jij liever, een BB- CC Cream of een foundation?

 

liefslinda2Bloglovin' button
Delen:

6 Reacties

 1. 5 januari 2017 / 16:58

  IK gebruik een bb cream alleen in de zomer, maar ik vind het heel mooi bij je staan

 2. 5 januari 2017 / 11:45

  Fijne review en mooie foto’s! Het resultaat vind ik mooi, maar over de ingrediënten ben ik net als jij iets minder enthousiast. De body shop wekt de indruk dat ze natuurlijke producten verkopen vind ik maar wanneer je de ingrediënten goed bekijkt valt dat toch best tegen en zijn ze vaak niet geschikt voor mijn gezicht.

  Zelf gebruik ik heel weinig foundation, BB’s- of CC creams, maar als ik er een gebruik is dat er een van Bare Minerals.

 3. 5 januari 2017 / 10:15

  Dat klinkt echt als een hele fijne BB cream. Ik was toevallig nog naar eentje op zoek, maar deze klinkt zeker als een goede optie.

 4. 5 januari 2017 / 10:03

  Ik ben zelf ook op zoek naar een goede BB of CC cream dat ik dagelijks kan gebruiken. Mijn huid reageert vaak niet goed tegen veel producten, ook natuurlijke producten. 50% altijd leuk.

 5. 5 januari 2017 / 09:00

  Mmm ik denk niet dat dit een product is voor mij, ik ben meer van de foundations!

 6. 5 januari 2017 / 06:23

  Klinkt als een prima BB cream :-)! Ik ben zelf gek op BB creams.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
lush limelight
Lush Limelight – Toothy Tabs

Voor mij is het een hele nieuwe manier van tandenpoetsen met deze Toothy Tabs. Het is namelijk een tandpasta mét...

Sluiten