Self-love | Vaker voor jezelf durven kiezen

They say a Sunday well spent, brings a week of content. En het is waar. Dol ben ik op deze vrije, zonnige en ongedwongen zondagen. Om spontaan de auto te pakken en een mooi stuk van Nederland te ontdekken. Zodat we allemaal weer even alles los kunnen laten en op kunnen laden voor de nieuwe week…

 

Self-love Sunday

 

Boswachterij Dorst Boswachterij Dorst Self-love SundayBoswachterij Dorst Self love Sunday

 

SELF-LOVE isn’t always so poetic; SOMETIMES it’s a nice big triple back flip kick in the ass.
You’ve got to call yourself on your OWN NONSENSE;
on the incredible efficient way you can be self-destructive. – Steve Maraboli

 

Spontaan doen waar je zin in hebt en je eigen plan trekken, het doet mij zo onwijs goed. En ondanks dat ik ervoor pleit dat iedereen dit eens zal moeten doen, merk ik dat ik het zelf ongemerkt ook nog te vaak laat. Dat ik mij nog te vaak laat meeslepen in het verwachtingspatroon wat andere mensen hebben, en dat dit jouw goede en positieve energie ongemerkt behoorlijk beïnvloed vind ik onwijs jammer. Ik vind respect hebben voor jezelf, jouw idealen en jouw lichaam heel erg belangrijk. En het liefst loop ik hierin een ander niet voorbij. Mijn hart is namelijk groot en daarom zet ik ook vaak pas op de plaats. Waardoor ik ongemerkt niet één maar meerdere stapjes terug doe. En dat allemaal om een ander tegemoet te komen, en dat allemaal zonder dat het mij een goed gevoel geeft.

 

Boswachterij Dorst Self-love SundayBoswachterij Dorst Self-love SundayBoswachterij Dorst Self-love SundayBoswachterij Dorst Self-love SundayBoswachterij DorstBoswachterij Dorst Self-love Sunday

 

Vaker voor jezelf durven kiezen

Nu is dit iets wat niet dagelijks gebeurd gelukkig, maar het houd mij wel vaak tegen. Want hoevaak word er niet tegen je gezegd dat je alles uit het leven moet halen, omdat je tenslotte maar een keer leeft. Een struggle die misschien wel herkenbaar is voor velen. Want hoe hou je het leuk voor jezelf, én voor je omgeving. Deze dingen gaan soms gewoon niet samen..

Zeker omdat mijn energie al schaars is en ik het zonde vind om deze te steken in piekeren over wat anderen denken of vinden. Vaker kiezen voor je eigen geluk is daar een groot onderdeel van. Want hoe wil ik mijn leven in gaan delen, hoe gaat het eruit zien? Waar gaan Thomas en ik wonen? En hoe kunnen we ons leven inrichten zodat het voor ons fijn voelt? Ik merk dat vriendschappen die jaren geleden bloeiend waren, naar mate de tijd vordert verwelken. Ik geloof er heilig in dat bepaalde mensen om een reden in je leven komen, zonder de bedoeling te hebben er je hele leven de blijven. Als reizigers die tijdens een doortocht even in een stadje verblijven. Interesses groeien nou eenmaal uit elkaar. En trekken aan iets wat niet meer levend is zet nou eenmaal niet zoveel zoden aan de dijk. En het is mooi om te zien hoe bepaalde stromingen vloeien, en alles uiteindelijk weer op zijn plek valt.

 

Boswachterij Dorst
Boswachterij Dorst Self-love Sunday

 

Self-Love, en dat niet alleen op zondag

Een stapje terug nemen, lief zijn voor jezelf en werken aan persoonlijke doelen helpen mij hier enorm bij. Een zondag als gisteren net zo goed. Alle schilderijen in mijn memory museum worden weer even afgestoft en netjes terug gehangen, om even terug te blikken en met een frisse blik vooruit te kunnen kijken. En met voldoende rust, gezond eten en een fris lente zonnetje zal het allemaal wel op zijn plek gaan vallen.

Zo nu en dan kiezen voor jezelf kan namelijk net de stap zijn om nieuwe deuren te openen. En het bewust worden hiervan is een hele mooie eerste stap. Het voelt namelijk alsof 2018 pas net voor mij is begonnen, en ik ben er klaar voor.

 

 

Welke stap vind jij eng, maar wil je tegelijkertijd wel graag zetten?

4 Reacties

 1. VintageMediaGroup
  23 februari 2018 / 15:13

  Linda, thank you for this post. Its very inspiring.

 2. 19 februari 2018 / 20:18

  Mooi artikel <3 Ik ben heel goed in nee zeggen, maar ben vaak wel nog te streng voor mezelf haha… Ben wel altijd veel bezig met persoonlijke groei, zo interessant is dat!

 3. 19 februari 2018 / 07:14

  Wat een mooi inzicht en een prachtig artikel, waarvan de boodschap ook voor mij heel herkenbaar is. Vaak laat ik me ook nog leiden door wat andere mensen vinden of willen en vergeet ik daarbij echt voor mezelf te gaan en mijn eigen hart te volgen. Wel probeer ik dit stapje voor stapje meer op te pakken. Tegen dingen die ik écht niet goed voelen, kan ik makkelijker nee zeggen en ik probeer af en toe iets liever voor mezelf te zijn. Maar lastig blijft het wel!
  Fijn dat je zo kon genieten van je zondag gisteren 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Binnen planten
5 x makkelijke kamerplanten

[dropcap]P[/dropcap]lanten zijn niet meer uit een interieur weg te denken. Vooral veel planten en de meest uiteenlopende mixen. Groen is...

Sluiten