SAMPAR Dry CleanSing Make-up Remover

Mijn huidverzorgingsroutine is belangrijk voor mij geworden. Op mijn 27ste ziet mijn huid er op sommige dagen nog steeds uit als die van een tiener en het is een eeuwige zoektocht naar het vinden van de juiste, milde producten. Die zowel goed reinigen als verzorgen, hydrateren en mijn huid niet irriteren. Kort geleden maakte ik kennis met het urban merk wat over gevlogen is uit Parijs; SAMPAR. Een Dry CleanSing Foam die jou huid in no-time grondig reinigt en verzorgt zonder teveel tijd in beslag te nemen. Wat hem uniek maakt is dat je hem niet af hoeft te spoelen. Dit maakte mij nieuwsgierig en ik testte hem uitgebreid uit.

 

Sampar Dry CleanSing Make-up Remover

 

Sampar paris essentials dry cleansing make-up remover review lifestyle by linda

 

In 2004 richt Patrick Sounigo, na jaren in een schoonheidsinstituut te hebben gewerkt in de prachtige Franse wijk Saint Germain de Près, SAMPAR Paris op. Patrick is een vooruitstrevende man die verschillende jaren medische studies heeft gedaan besloot zijn kennis te bundelen. SAMPAR weerspiegelt het leven van de Parijse vrouw, op een urban manier. Hieruit komen zijn makkelijk te gebruiken producten en vrolijke verpakkingen.

 

 Sampar paris essentials dry cleansing make-up remover review lifestyle by linda

 

Het merk heeft een basic huidverzorgingslijn met make-up removers & toners, moisturizes en exfoliants & maskers uitgebracht, naast een rijke anti-aging lijn. Ik heb de Dry CleanSing Foam uitgebreid geteste en geïntroduceerd in mijn dagelijkse routine.

 

Het merk staat voor zichtbare resultaten na het eerste gebruik, gecombineerd met een werking op lange termijn. Zeker omdat ‘schoonheid niet kan wachten’. Met deze producten heb je geen excuus meer om je huid niet goed te reinigen en te verzorgen!

 

Sampar paris essentials dry cleansing make-up remover review lifestyle by linda

 

De verpakking is vrolijk, roze en bevat de skyline van Parijs. En dat alles zonder overdreven girly te worden. Een enigszins chique product wat mooi staat tussen mijn andere huidverzorgingsproducten.

 

Sampar paris essentials dry cleansing make-up remover review lifestyle by linda

 

Het unieke van deze reiniger is dat je geen water nodig hebt. Dit is erg handig wanneer je onderweg bent, geen water in de buurt hebt (weer een excuus minder om laat in de avond je gezicht niet te reinigen!) en snel klaar wilt zijn. Hij reinigt zonder problemen op een hele milde wijze jou gezicht, inclusief je ogen en lippen. Hij absorbeert onzuiverheden, verontreinigende stoffen en zelfs waterproof make-up.

 

Deze Dry CleanSing Foaming bevat paardenbloem extract (ontgift), OAT natura-complex (staat bekend om zijn efficiënte en milde reinigende werking) en Chrono bekrachtigde tri-mineralen die samengesteld zijn uit zink, magnesium en koper. Dit zorgt ervoor dat huidcellen geactiveerd worden waardoor je huid een jonge uitstraling krijgt. Is vrij van sulfaten, parabenen en het conserveringsmiddel methylisothiazlinone. En is hierdoor geschikt voor alle huidtypes.

 

Sampar paris essentials dry cleansing make-up remover review lifestyle by linda

 

De Dry CleanSing is heel makkelijk in gebruik, met één of twee pompjes heb je al genoeg foam om jou gezicht grondig te reinigen. Hierdoor is hij zuinig in gebruik.

 Sampar paris essentials dry cleansing make-up remover review lifestyle by linda

 

De foam is zacht, heeft een diepe en milde reiniging en voelt als wolkjes aan op je huid. Ook de geur is heerlijk fris.

 

Sampar paris essentials dry cleansing make-up remover review lifestyle by linda

 

In principe kan je gewoon heerlijk met je vingers aan de slag en maak je met gebruik van je vingers ronddraaiende bewegingen om de foam in te masseren. Dit doe je zo’n 2 minuten lang. Wat je over hebt kun je gemakkelijk met een wattenschijfje verwijderen.

 

Om mijn huid dieper te reinigen maak ik gebruik van mijn Super Soft Cleansing Brush van The Body Shop. Ik breng twee pompjes aan en masseer het 2 minuten lang met ronddraaiende bewegingen in mijn huid. Maar wanneer ik weinig tijd heb reinig ik mijn gezicht net zo makkelijk met mijn handen onder de douche. In tegenstelling tot wat aangeraden wordt neem ik wel de tijd om mijn gezicht hierna met water af te spoelen, dit voelt voor mij persoonlijk fijner aan. Ik moet gewoon heel voorzichtig zijn met mijn huid en wil niet dat er resten achter blijven.

 

Sampar paris essentials dry cleansing make-up remover review lifestyle by linda

 

Na gebruik voelt mijn huid zacht aan, maar echt gewend is mijn huid na 2-3 weken pas. Mijn huid kon namelijk droog en trekkerig aanvoelen voor ik mijn nachtcrème aan had gebracht. Ik merk duidelijk dat het effect op de lange termijn intenser wordt, mijn huid word zachter, onzuiverheden verdwijnen makkelijker en er komen er minder voor terug. In principe is het een make-up remover, zelf herhaal ik deze routine ook in de ochtend voor een optimaal resultaat.

 

Sampar paris essentials dry cleansing make-up remover review lifestyle by linda

 

Mijn huid wordt heel erg blij van deze SAMPAR Dry CleanSing foam die ik twee maal daags gebruik om mijn gezicht te reinigen. Het is een milde reiniger die zacht is voor mijn huid, maar tegelijkertijd ook effectief werkt. De kleine hoeveelheid parfum die erin is verwerkt lijkt mijn huid niet te storen. En daar ben ik blij mee. Het is een hele fijne CleanSing foam waar mijn hele gevoelige (eczeem en Rosacea gevoelig) en vochtarme huid goed op reageert. Mijn huid voelt goed gereinigd en zijdezacht aan. Zowel met als zonder het naspoelen van water.

 

De SAMPAR Dry CleanSing Foam is o.a. online verkrijgbaar bij Pure Beauty Brands voor €19,95 (100 ml).

 

Welke producten gebruik jij om je gezicht te reinigen?

 

liefslinda2Bloglovin-button

 

 

 

 

 

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen voor een review. Lees mijn disclaimer.

Delen:

6 Reacties

 1. 21 maart 2016 / 15:56

  ik heb m ook gekregen maar gebruik hem veelte weinig, nu toch ook maar snel proberen!

 2. 21 maart 2016 / 11:09

  Ik kende dit nog helemaal niet! Ik ben zelf niet zo’n fan van foams, mijn huid is super gevoelig 🙁

 3. 21 maart 2016 / 10:54

  Super handig dat je geen water nodig hebt! Gaaf met dat borsteltje. Lijkt me heel fijn!

 4. 21 maart 2016 / 10:01

  Ik heb zelf ook een gevoelige huid, deze SAMPAR Dry CleanSing Make-up Remover lijkt mij ook zo te lezen een geschikt product voor mijn huid.

 5. 21 maart 2016 / 07:07

  Dit klinkt als een erg fijn product. Ik wissel mijn make-up remover regelmatig af met zo’n cleansing foam en dat vind ik echt heerlijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
lifestyle by linda
Verboden Dromen

Ken je dat gevoel dat alles soms zo overweldigend is dat jij jezelf wel even zal willen ontvluchten? Dat je...

Sluiten