Samen in actie voor Oekraïne 💙💛

Samen in actie voor Oekraïne Giro555Noord-Brabant, maart 2022

Terwijl ik dit veilig vanuit mijn eigen huis schrijf, ben ik zo’n 1800 kilometer verwijderd van de ellende die in Kyiv* gebeurd. Slechts 1800 km, want eigenlijk is het heel erg dichtbij. Oorlog is nooit het antwoord, en oorlog in Europa voelt onveilig. Al dagen zit in aan de buis gekluisterd en volg ik het nieuws op de voet. Rillingen lopen over mijn lichaam. Een gevoel van angst, verdriet en vooral ongeloof wisselen elkaar af.

Ondanks dat de hele wereld meeleeft, voel ik mij machteloos. Ik kan mij niet voorstellen wat de mensen in Oekraïne en de meeste Russen (want laten we eerlijk zijn, dit is niet hun oorlog) nu mee moeten maken. Om dit hulpeloze gevoel enigszins te sussen hoop ik dat wij vandaag massaal onze digitale wereld blauw met geel kleuren. In de traditionele kleuren van de Oekraïense vlag. Een gebaar voor het mooie soevereine Oekraïne.

Wil jij ook iets doen? Dan is het je vast niet ontgaan dat vandaag de landelijke actiedag van Giro555 is gestart. Samen komen we in actie voor Oekraïne. Samen kunnen we een verschil maken. Het is weliswaar een druppel op de gloeiende plaat. Maar hopelijk kunnen we via deze weg samen met Nederlandse hulporganisaties de Oekraïense bevolking voorzien van basis behoeften. Om hiermee hopelijk een klein verschil te kunnen maken. Je kunt zelf een actie opzetten of simpelweg doneren via Giro555.

*Ik kies bewust voor deze spelling, omdat de spelling van de Nederlandse media de oude Russiche spelling is. Na een oproepje op tv wil ik voortaan de Oekraiense spelling gebruiken. Het zijn de kleine details die er juist nu toe doen. 

 

Laten we samen in actie komen voor Oekraïne.

Slava Ukraini! 💙💛

 

Liefs Linda

 

 

Dit artikel betreft geen samenwerking. Ik wil graag vrijwillig mijn steentje bijdragen. Wil je meer weten? Lees mijn disclaimer

 

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
A Vintage Love Story
A Vintage Love Story

Noord-Brabant, februari 2022 [dropcap]A[/dropcap]fgelopen week was het zover, de dag van de liefde. Ik kocht luxe truffels voor Thomas en...

Sluiten